Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
whinar.se, annahita yazdi, luxplus, billiga sminkborstar, scholl billigt

Saker du inte visste att du behöver innan du provat dem

Av Annahita Yazdi, skönhetsbloggare
Vi har våra favoriter – jag kan ta gift på att de flesta av er har en mascara t.ex. – men sen finns de där hjältarna man inte provar i första taget.

Testa något nytt - här får du 8 tips på stämningshöjare och produkter som gör livet enklare!


Doftljus

Once you go doftljus you never go back är ett ordspråk som jag precis hittade på. Har ditt hem en gång varit höljt i väldoft, utsänt från en flackande tapper liten låga, så känns det tomt, lite naket, när du inte har doftsatta ljus hemma. Pillar In Jar Amber Noir från skotska Shearer Candles är alldeles ljuvlig med sin tuberose och viol som minglar i en bas av ambra. En vacker frostad glasförpackning lyxar till vilket fult gammalt hörn som helst. Glöm inte att hålla koll på lågan!


Doftpinnar

Doftpinnar, eller reed diffusers, är en sån där typisk nischprodukt som folk inte köper för att de inte förstår sig på dem. Men såhär enkelt är det: Tycker man om väldoftande hem? (Ja.) Vill man råka bränna ner sitt hem för att man ville att det skulle dofta lite gott och sen råkade man somna/katten välta omkull ljuset/någons skägg fatta eld? (Nej.) Enter reed diffusers! Porösa träpinnar nedsänks i en flaska doftolja, oljan absorberas av pinnarna som sedan distribueras ut i rummet. Ger ofta en mildare doft än doftljus, men doften håller i gengäld längre, eftersom att dessa kan vara ”på” dygnet runt, även när man inte är hemma. Oriental Fig Scented Reed Diffuser från Shearer Candles värmer fint med fruktigt fikon och kryddor.


Eyelinerpensel

”Men det följer ju med en pensel i de allra flesta flytande eyeliners på marknaden!”, tänker du. Ja. Det stämmer. Men sanningen är den, att en bra eyeliner kan förstöras av en dålig pensel, och långt ifrån alla medföljande penslar håller måttet. Dessutom är det bra att hitta en bra separat pensel som du trivs med och lär dig hantera så bra att du kan få till vingar i on fleek-kvalitet i sömnen, oavsett vilken eyeliner du använder. Fine Liner Brush från Youngblood har blivit en liten hjälte i min neccessär, som kan göra allt ifrån en perfekt vinge till tightlining och till och med bryn (!). 


Concealerpensel

Att applicera concealer i krämform med hjälp av en pensel ger ofta ett riktigt fint resultat, och man kan jobba in produkt i vinklar och vrår som kan vara svåra att komma åt på annat sätt. Det är lättare att få till en riktigt bra täckning utan att resultatet blir tjockt och kakigt, och att trolla bort kanter och skarvar blir lätt som en plätt. Har du dessutom t.ex. gjort en nagelförlängning ska du inte gärna in och peta vid ögonen med dina fabulous stiletto nails, utan haffa istället en riktigt tät och fin concealerpensel. Concealer Brush från Youngblood har allt jag vill ha i en concealerpensel!


Ansiktsmist

”Nej, nu har det gått för långt!”, tänker du. Hårspray, deospray, fotspray, insektsdödarspray... och nu ansiktsspray?! Så tänkte även jag, innan jag faktiskt provade. Att spritsa ett lätt moln av en väldoftande häxbrygd med hudförbättrande ingredienser över sitt ansikte är en ren mikronjutning i vardagen, speciellt när det är varmt ute, eller kallt, eller sent på natten efter några glas, eller tidigt på morgonen innan du lämnat morgonzombiestadiet. Jag kan inte komma på ett enda tillfälle då det känns fel med ansiktsmist, speciellt om misten du har är en sådan du kan använda ovanpå makeup.

Vita Liberata har en liten stjärna i Skin Respect Skin Plumping Peptide Mist (kan vi bara ta en minut och uppskatta namnet också?), som bl.a. innehåller fuktighetsbevarande glycerin, extrakt från svalkande aloe vera och gurka samt antiinflammatoriskt trollhassel. Doftar härligt av granatäpple och hallon!


Nagelstärkare

Många provar aldrig nagelstärkare för att de tror att det inte funkar, men faktum är att det finns en hel hög med nagelstärkande produkter på marknaden som faktiskt gör nageln starkare och hjälper den att sluta skiva sig. En av de bättre varianterna är OPI Nail Envy Nail Strengthener, färgsatt med subtilt rosa, knappt synliga, Pink To Envy. Jag gillar nagelstärkare med så lite färg som möjligt, så jag kan applicera andra lack ovanpå utan att de störs av nagelstärkarens pigment. Nail Envy kommer dock i flera andra färger för den som föredrar det!


Lösögonfransar

Här har vi seriös potential för att utveckla ett beroende man inte trodde att man var kapabel till. Har du väl fått in snitsen med att applicera lösögonfransar kommer alla sminkningar kännas tråkiga och ofärdiga utan dem. Ju större, desto bättre, höll jag på att säga, men det finns ju ”lösfrallor” i alla utföranden för alla smaker. Jag gillar W7 Get Real Lashes i modellen HL01 för att de är sjukt dramatiska, de går liksom inte att missa och de ser inte det minsta naturliga ut!


Skokuddar

Varför lida helvetets skokval när du kan göra något åt det? Dessa skokuddar må vara oansenliga små silikonduttar som inte ser mycket ut för världen, men det lilla de gör gör de så bra. Scholl Party Feet Heel Shields har räddat mina hälar från total utplåning och Scholl Party Feet Ultra Slim medför att jag orkar ha på mig mina bästa heels några timmar längre, för att de agerar som stötdämpare för främre delen av foten. Typiskt lifehack.


Välkommen till Luxplus