BABY

Vi alla önskar våra barn den bästa starten i livet. Redan från att ditt barn fyllt 2 veckor ska du börja ge barnet D-vitaminer i form av D-droppar. Läs vidare
Beloppet du sparar är beräknat utifrån normalpriset. Medlemspriserna på Luxplus gäller endast för medlemmar. Du blir medlem genom att välja att köpa till medlemspris när du genomför ditt första köp, och den första månaden är kostnadsfri. Därefter kostar det 89 kr/månad och du kan säga upp ditt medlemskap när du vill. Klicka här och se alla förmåner du får som medlem hos Luxplus.

BABY

Vi alla önskar våra barn den bästa starten i livet. Redan från att ditt barn fyllt 2 veckor ska du börja ge barnet D-vitaminer i form av D-droppar. Detta är inte längre nödvändigt när ditt barn fyllt 2 år, då den vanliga kosten normalt täcker behovet.

Det rekommenderas inte att ge multivitaminpiller till barn under 2 år. Om ditt barn är liten i maten, har en ensidig kost eller är kräsen kan det dock vara fördelaktigt att ge ditt barn vitaminer. Det viktigaste är dock att ditt barn får tillräckligt med järn. Det finns mycket järn i exempelvis baljväxter, sesamfrö, cashewnötter och havregryn. Ett supplement till järn kan vara C-vitamin, som ökar kroppens kapacitet att ta till sig järnet. Det är därmed bra om intaget av järn suppleras med grönt eller frukt som är rikt på C-vitamin. Utöver C-vitamin är kalk lika viktigt för både vuxna och barn som växer mycket. Kalk bygger nämligen upp dina ben och tänder och därför är det viktigt att få tillräckligt med kalk redan när man är barn. Kalk hjälper till att stärka och skydda skelettet. D-vitamin hjälper till att balansera intaget av kalk.

Vitaminer som tuggtabletter till barn

Vitamintabletter till barn kommer ofta som tugg-vitamintabletter. Kom ihåg att ditt barn ska vara minst 1,5 år för att kunna äta tuggtabletter. Så vad ska man ge sitt barn för att säkerställa att de både får järn, kalk, D-vitamin och C-vitamin? Hos Luxplus har vi bland annat varumärken som Futura, Kids Zoo och Livol som erbjuder olika typer av tabletter med olika mineraler och vitaminer.

Vitaminerna från Kids Zoo innehåller endast naturliga smak-och färgämnen från frukt och grönsaker och är fria från konserveringsmedel, gluten, ägg, mjölk och soja. Vitamintabletterna innehåller istället majssirap och socker. Sockerinnehållet är dock max 2 gram per styck. Kids Zoo’s Multivitamin stärker hela kroppens funktioner och innehåller oxgelatin.

Futuras vitamintabletter har en form som vingummibjörnar. Dessa vitamintabletter innehåller inte socker, utan istället sötningsmedel.

Livol innehåller bland annat kalk och D-vitamin som ger stöd åt barnets skelett medan det växer. Livol Multi Total Barn med jordgubbssmak är sötad med socker. Livol kommer i många olika smakvarianter.

Billiga vitaminer och mineraler till barn

På denna sida kan du hitta de vitaminer och mineraler som ditt barn har behov av för att kunna få i sig de näringsämnen som de behöver för att kunna växa och få en stark och frisk kropp och knopp. Köp alla vitaminer till ditt barn till väldigt billiga priser här på denna sida.

Välkommen till Luxplus