Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
ekologiska hasselnötter, ekologiska kryddor, eko vaniljsocker från urtekram

Recept på hemgjord nutella

Av Madelen Rosengren
Här bjuder vi på ett superenkelt recept på nutella, perfekt till semestern! Klicka hem ingredienserna och gör egen hemmagjord nutella redan idag.

Äntligen semester! Och du vet väl att det är helt tillåtet att unna sig nutella när man är ledig..? :) Denna fantastiska chokladnötkräm brer vi gärna på frallemackor, croissainter, skorpor, knäcke och allt annat värt att stoppa i munnen. Och helt ärligt - har vi inte alla vid tillfälle doppat hela fingret i burken när ingen sett - namnam!

För att stilla ditt begär av nutella och för att kunna förgylla din semester lite extra kommer här ett enkelt recept på nutella som du gör hemma själv. Du hittar många av ingredienserna hos oss på Luxplus!


DIY: Hemmagjord nutella - ingredienser

  • 3 påsar ekologiska hasselnötter från Urtekram (1 påse hasselnötter innehåller 100 g)
  • 1 tsk ekologiskt vaniljsocker från Urtekram, eller ekologiskt vaniljpulver från Urtekram om du vill undvika sockret med ändå få den goda smaken av vanilj
  • 2,5 dl florsocker eller sötningsmedel från Original Stevia Stevia Sugar
  • En nypa salt
  • 1 dl kakao
  • 3 msk ekologisk smakneutral kokosolja från UrtekramSå gör du egen nutella

Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader, och när rätt värme har uppnåtts, rosta de ekologiska hasselnötterna i 15 minuter tills de börjat få gyllenbrun färg och doftar ljuvligt. Alternativt använder du en torr stekpanna och rostar hasselnötterna i stekpannan tills de fått färg och doft. 

När nötterna är rostade ska du se till att få bort skalet. Det gör du enklast genom att lägga du dem i en kökshandduk och gnugga dem mot varandra och handduken.

Därefter mixar du nötterna till en fin massa där du kan se att oljan från nötterna, antingen i en matberedare eller en stavmixer

När massan har fått en lagom konsistens utan nötbitar häller du i resten av ingredienserna och blandar med en mixer eller en elvisp. Smaka gärna av för att få till rätt sötma om du använder dig av stevia.

Klicka i din hemlagade nutella i en ren och skållad burk och tillslut med ett tätt lock. Denna Nutella håller sig i ca en månad i kylskåpet, men helt ärligt, så länge lär det inte bli stående, eller hur?


Detta recept på nutella är fritt från gluten, laktos, mjölkprotein, vetestärkelse, vete och produkter av animaliskt ursprung, så denna nutella är vegansk. Du kan enkelt göra din nutella ekologisk genom att välja endast ekologiska ingredienser. Från märket Urtekram hittar du flera av de ekologiska ingredienserna till receptet. Ekologiska kryddor från Urtekram

Det är inte bara vaniljpulver, vaniljsocker och billig kokosolja du handlar från Urtekram hos oss. Söker du till exempel efter billiga ekologiska kryddor hittar du flera sorter från Urtekram i vårt sortiment. Testa till exempel Urtekram Cajunmix EKO till klyftpotatisen, Urtekram Grillkrydda EKO till kött eller köttsubstitut, Urtekram Herbes De Provence EKO eller 

Urtekram Italiensk Krydda EKO som krydda i salladsdressingen, eller vad sägs om Urtekram Potatiskrydda EKO att piffa upp pommes fritesen, potatismoset eller rotfrukterna med? Annars är ju Urtekram Rotfruktskrydda EKO en given smakhöjare för just rotfrukter.Vill du hålla ner lite på saltet sägs örtkrydda vara ett säkert kort, från Urtekram hittar du det ekologiska örtsaltet Urtekram Örtsalt EKO till ett billigt pris.


Du hittar dessutom fler bär och ekologiska nötter till bra pris under kategorin LuxLiving. 

Välkommen till Luxplus

Luxplus är en medlemsklubb där du kan uppnå stora besparingar på alla våra produkter. Du kan välja att handla till våra normalpriser eller skpa ett medlemskap och få stora medlemserbjduanden. Första månaden är gratis, därefter kostar det 89 kr / mån. Du kan avsluta när du vill.Läs mer

Våra medlemspriser ÄR mycket lägre än våra normalpriser. Vi köper nämligen in ett stort urval av produkter med äkthetsgaranti direkt från de största leverantörerna – så våra medlemmar kan få dem billigt.

Utöver besparingarna på produkterna, får du som medlem också gratis frakt på ALLA beställningar.

Första månaden är gratis, därefter kostar det 89,-/mån. Och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst fram till slutet av en medlemsperiod. Läs mer