Tillagd som favorit
Borttagen som favorit
Beloppet du sparar är beräknat utifrån normalpriset. Medlemspriserna på Luxplus gäller endast för medlemmar. Du blir medlem genom att välja att köpa till medlemspris när du genomför ditt första köp, och den första månaden är kostnadsfri. Därefter kostar det 89 kr/månad och du kan säga upp ditt medlemskap när du vill. Klicka här och se alla förmåner du får som medlem hos Luxplus.

SERUM

Många av er därute har förstått vikten av att dagligen rengöra ansiktet och återfukta huden i ansiktet. Kanske har ni investerat i en bra sminkborttagning, ansiktsrengöring, dagkräm och nattkräm och kanske även en tonic eller toner till ansiktet. Men har ni funderat något på det här med serum? Det är inte alltid glasklart vad alla dessa hudvårdsprodukter till kvinnor faktiskt är bra för, så låt oss förklara varför även ett ansiktsserum bör ingå i er rutin!

Vad är serum till ansiktet?

Ett serum till ansiktet är en hudvårdsprodukt som syftar till att hjälpa din hy på djupet. Ett serum har mindre molekyler än en ansiktskräm och tränger därför djupare in i huden. Kortfattat består huden av tre lager och det mellersta skiktet kallas för dermis, eller läderhuden på svenska. Denna del av huden är en bindväv och det är här som hudens elasticitet och hur fast den är påverkas, likaså huruvida du har slät hy eller har rynkor. Ett serum, till skillnad från en ansiktskräm går ner i läderhuden och påverkar huden där det verkligen gör skillnad, och det är just därför ett serum är en så viktig del i din hudvårdsrutin! Därtill hjälper ett serum din hy att ta till sig de andra hudvårdsprodukterna du använder och förstärka deras effekt upp till cirka tre gånger. Vill du ha ut bästa möjliga av dina hudvårdsprodukter är alltså ett serum en mycket viktig komponent!

Serum till ansiktet har olika egenskaper, och det är viktigt att du väljer ett serum som motsvarar dina behov och din hudtyp. Exempelvis om du har torr hy ska du välja ett serum som återfuktar på djupet. Vill du motverka rynkor och fina linjer är det ett serum med anti-age effekt du ska inhandla. Vill du minska pigmentfläckar finns det serum för detta. Glöm inte att anpassa dina produkter efter årstiderna då din hy garanterat har andra behov under sommaren än under vintern.

Utöver att ha olika egenskaper finns det också olika sorters serum. Som du ser i vårt stora sortiment finns det många sorter att välja mellan, och det är alltifrån krämliknande, serum som lotion till oljeserum. Serum har också olika namn - de kallas även booster, essence eller concentrate.

Hur använder man serum till ansiktet?

Ett serum används efter du har rengjort ditt ansikte ordentligt, ifall du använder ansiktsvatten ska detta på först sedan applicerar du ditt serum. Serum används alltså innan ansiktskräm, dagkräm och nattkräm. Eftersom ett serum är en koncentrerad produkt behöver du inte använda mycket, utan det räcker med bara en liten klutt eller droppar. Observera att ett serum inte kan ersätta andra hudvårdsprodukter. Ett serum har helt andra egenskaper och ett helt annat syfte än övriga produkter.

I vårt sortiment hittar du serum från flera stora märken, bland annat serum från Elizabeth Arden, Loreal, Juvena, Clarins, Biotherm, Decleor, vidare hittar du serum från Rodial, La Mer, Biotherm och Dermalogica samt många många fler. Välkommen att hitta den bästa hudvården du testat hos oss!

Luxplus använder cookies samt delar cookies med tredje part, bland annat för att komma ihåg dina inställningar och ge dig en bättre användarupplevelse.
OK
Välkommen till Luxplus