Tillagd som favorit
Borttagen som favorit

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR LUXPLUS APS

Dataskydd har hög prioritet hos Luxplus. En noggrann och ansvarig hantering av dina personuppgifter är därför helt naturligt för oss. I denna policy förklarar vi vilka personuppgifter och användaruppgifter vi samlar om dig, och i vilket syfte vi förvarar och använder dem.

Företagsinformation

Luxplus ApS 
Teglværksgade 37,1 
2100 København Ø 
Danmark
Org.nummer: 502076-4881 / CVR-nummer: 25090705

Kontaktinformation

Luxplus ApS
Org.nummer: 502076-4881 / CVR-nummer: 25090705
Adress: Genvägen 1, 23162 Trelleborg
Telefonnummer: 010-884 84 24
Email: [email protected]

1. PERSONUPPGIFTER

Personuppgifter är information rörande en persons identitet; såsom namn, adress, emailadress, telefonnummer och liknande.

Så snart du registrerar dig som kund hos Luxplus lagrar vi ditt namn, adress, telefonnummer och emailadress i en elektronisk kunddatabas som endast är tillgänglig för Luxplus medarbetare. Innan vi tar emot dina personuppgifter efterfrågar vi ditt uttryckliga samtycke och garanterar att du vet precis vilka uppgifter som lagras. Vi förvarar dina personuppgifter med syfte att kunna leverera dina beställda varor, kommunicera med dig och för att uppfylla de regler som enligt den svenska bokföringslagen ska förvaras i 7 år. För att behandla din order kommer vissa personuppgifter vidareges till utvalda tredjeparter. Dessa omfattar de leverantörer vi använder för logistik, transport och bankverksamhet, till vilka vi levererar nödvändiga kunduppgifter för emballering, frakt och betalning. Dessa leverantörer får endast använda dina personuppgifter till att uppfylla sina respektive uppdrag. Andra former av användning av dina uppgifter är inte tillåtna. Förtroliga uppgifter lagras inte av oss och blir därför aldrig offentliggjorda.

Som kund hos Luxplus har du rätt att när som helst ångra din registrering. Du har också rätt att se vilka av dina personuppgifter vi har lagrat. Dessa rättigheter betraktas som en del av GDPR. För ytterligare information, skicka ett mail till oss på [email protected].

A) KUNDKONTO OCH INLOGGNING

Varje registrerad kund har tillgång till ett personligt, lösenordsskyddat kundkonto. För att logga in på detta kundkonto krävs en emailadress och ett lösenord. Lösenordet är valt av kunden själv i första steget av registreringen, och är inte synligt för Luxplus medarbetare eller andra. På kundkontot hittar du dina personuppgifter, uppgifter om dina ordrar och ditt medlemskap. Du har också möjlighet att själv ändra dina personuppgifter om dessa skulle vara inkorrekta.

B) ORDERBEKRÄFTELSE OCH AVSÄNDNINGSBEKRÄFTELSE

När du har genomfört ett köp på Luxplus skickar vi en automatiserad orderbekräftelse till den emailadress du har angivit. Denna innehåller dina kontaktuppgifter (namn och adress) som varorna skickas till, samt ditt ordernummer, betalningsmetod och en överblick över de varor du beställt. I detta mail finns också ett utdrag från våra generella villkor, såsom avbeställningsvillkor och information om garanti.

När dina varor är skickade mottar du en automatisk avsändningsbekräftelse till emailadressen du angivit. Avsändningsbekräftelsen innehåller ditt ordernummer och sändningsnummer (Track & Trace-nummer) som du kan använda för att spåra ditt paket.

C) SERVICEMAIL

När du har registrerat dig som kund hos Luxplus skickar vi dig löpande en rad servicemail.

  1. Vi skickar ett servicemail där vi ber dig om eventuell feedback för att kunna förbättra våra kunderbjudanden. Dina omdömen kommer under inga omständigheter delas med producenter eller andra.
  2. Om du är inloggad på ditt kundkonto på Luxplus och lägger till produkter i din varukorg utan att genomföra ett köp skickar vi dig senare ett servicemail. Detta automatiska servicemail har endast tillgång till din emailadress, och inga av dina andra personuppgifter.
  3. När vissa av dina tidigare köpta produkter är påväg att bli uppanvända skickar vi dig ett servicemail. Ingen tredjepart har tillgång till denna information.
  4. Varje gång du som medlem handlar på Luxplus tjänar du BonusCash. Din information om BonusCash delas under inga omständigheter med andra.
  5. Om en vara är slutsåld på Luxplus har du möjlighet att registrera din emailadress på varans produktsida, och därmed få besked så snart den önskade varan åter är i lager. Till denna service sparar vi endast din emailadress.

D) NYHETSBREV

När du registrerar dig till Luxplus nyhetsbrev sparar vi din emailadress med syftet att löpande kunna skicka nyheter, speciella erbjudanden, presentation av produktutbud och annan information. Nyhetsbreven skickas med olika intervaller beroende på omständigheter. Du kan när som helst avsluta din prenumeration på Luxplus nyhetsbrev genom att klicka på avregistreringslänken i nyhetsbrevet eller genom att kontakta vår kundtjänst.

E) KOMMENTARER PÅ LUXPLUS

På Luxplus har du möjlighet att ställa frågor om, eller kommentera en produkt på varje produktsida. Detta kräver inte att du anger namn eller emailadress, och du kan därmed välja att använda kommentarsfunktionen helt anonymt. Om du önskar svar på din förfrågan ombeds du dock fylla i kontaktformuläret med namn och emailadress, så att vi har möjlighet att kontakta dig.

F) UPPLYSNING OM DATA TILL TREDJEPART

Alla personuppgifter samlas endast in och används av Luxplus som ansvarig uppgiftbehandlingsverksamhet. Dina personuppgifter kommer aldrig offentliggöras eller säljas till tredjepart; inte heller till externa marknader eller opinionsforskningsändamål. Endast de uppgifter som är nödvändiga för logistik, transport/frakt och betalning skickas vidare till ansvariga serviceleverantörer. Dessa får endast använda dina personuppgifter till sina specifika tjänster. Annan användning av dina uppgifter är otillåtet och kommer under inga omständigheter äga rum. Läs ytterligare under tredjepartstjänster.

G) KUNDTJÄNST

I samband med hanteringen av kundtjänstrelaterade ärenden och ordrar kan kundtjänst be kunden framvisa legitimation eller andra personliga upplysningar i det aktuella ärendet. Kunden kan skicka dessa uppgifter via mail till Luxplus. Efter att ärendet blivit behandlat kommer dessa personliga upplysningar raderas inom 48 timmar.

2. ANVÄNDARDATA

Användardata är data som kan samlas in när du besöker en webbplats.

När kunder besöker Luxplus registrerar vi hur våra kunder navigerar på vår hemsida, däribland hur våra kunder kom till vår webbplats, vilka av våra sidor som blir besökta och liknande. Vi sparar också vilka varor kunder har köpt hos oss. Det gör vi för att kunna förstå våra kunders förehavanden, så att vi ska kunna förbättra och optimera hemsidans funktioner och utbud utefter våra kunders önskemål.

3. COOKIES OCH IP-ADRESSER

En cookie är en fil som innehåller upplysningar om huruvida du är ny eller redan registrerad kund, vilka produkter du klickar på och hur du navigerar runt på vår hemsida. Vi sparar normalt cookies i 12 månader. Cookies sparas på din dator, surfplatta eller smartphone. En cookie kan inte registrera dig som person. Den känner endast igen din dator, surfplatta eller smartphone och visar en anpassad version av vår hemsida.

Du kan ställa in din webbläsare på att varna dig när en webbplats använder cookies. Du har också möjlighet att helt avaktivera cookies i din webbläsare. Om du vill radera dina cookies kan du göra detta i din webbläsare. Om du har frågor om dina cookies är du välkommen att skicka oss ett mail på [email protected].

Din IP-adress är adressen på den dator/enhet du använder för besöket. IP-adressen registreras för att kunna garantera att Luxplus alltid kan identifiera den dator som använts vid eventuellt missbruk eller olagligheter i förbindelse med besöket. 

4. TREDJEPARTSTJÄNSTER

Vi arbetar tillsammans med olika tredjepartsleverantörer som placerar cookies åt oss och registrerar användardata. Detta innefattar t.ex. hur du hamnar på Luxplus webbplats och också vilken typ av onlineannonsering du klickar på. På så sätt är det möjligt för oss att målinrikta användarbaserad onlineannonsering skräddarsydd efter dina individuella preferenser. Allt detta sker anonymt; Luxplus sparar inte personliga uppgifter såsom namn, adress eller emailadress för detta ändamål. Alla upptäckta IP-adresser blir också anonymiserade.

Marknadsföring

För analys- och marknadsföringsändamål arbetar Luxplus med följande tredjepartsleverantörer:

A) GOOGLE ANALYTICS

Google Analytics är en tjänst hos Google Inc. som ger professionell och komplex webbanalys. Läs mer om  Google Analytics.

B) GOOGLE ADWORDS

Google AdWords är ett annonseringssystem från Google Inc., där annonsörer (här Luxplus) kan annonsera specifikt. Luxplus använder Google AdWords i retargetingsyfte. Läs mer om Google AdWords.

C) CRITEO

Criteo är en retargetingverksamhet som visar personlig onlineannonsering för besökande på en specifik hemsida (här Luxplus). Läs mer om Criteo.

D) FACEBOOK CUSTOM AUDIENCES

Facebook Custom Audiences är ett Facebookverktyg som gör det möjligt att målinrikta reklam till bestämda målgrupper. Luxplus använder detta Facebookverktyg i retargetingsyfte. Läs mer om Facebook Custom Audiences.

E) AWIN

Awin (tidigare Zanox) är en retargetingverksamhet som visar personlig onlineannonsering för besökare på en specifik hemsida (här Luxplus). Läs mer om Awin.

F) TRUSTPILOT

Luxplus samarbetar med Trustpilot för att hjälpa personer att få bättre köpupplevelser. Vi delar endast din orderbekräftelse med Trustpilot. Läs mer hos Trustpilot.

Logistik

För leverans av dina ordrar samarbetar Luxplus med följande tredjepartsleverantörer:

A) COOLRUNNER

Luxplus använder Coolrunner för hantering och leverans av våra ordrar. Vi delar leveransuppgifter, emailadress och telefonnummer med Coolrunner. Coolrunner vidareger dessa leveransupplysningar till en fjärdepart såsom PostNord, DHL och liknande logistikleverantörer. Läs mer hos Coolrunner.

B) PCN

Luxplus använder PakkecenterNord för hantering av våra ordrar. Med PakkecenterNord delar vi orderuppgifter, leveransuppgifter, emailadress och telefonnummer. Läs mer hos PakkecenterNord.

Kommunikation

Vidare använder Luxplus följande tredjepartsleverantörer:

A) ZENDESK

Zendesk är den kundtjänstplattform vi använder för hantering av kundhänvändelser. Hos Zendesk förvarar vi bl.a. din emailadress, namn och korrespondens om du har tagit kontakt med vår kundtjänst, oavsett om detta skett via telefon, email, chatt eller Facebook. Alla former av kundkontakt registreras genom Zendesk. Läs mer hos Zendesk.

B) SENDGRID

SendGrid är en emailutskickstjänst som hanterar alla de email Luxplus skickar till våra kunder. Vi delar emailadresser med SendGrid. Läs mer hos SendGrid.

Betalning

Luxplus lagrar inte kundernas betalningsuppgifter. Detta gör den respektive betalningsleverantör som används vid ett köp på sidan. Luxplus utväxlar ett ID med den använda betalningsleverantören, som denne sedan använder för att identifiera den använda betalningsmetoden. Detta betalnings-ID är unikt mellan Luxplus, betalningsleverantören och användaren, och är därför inte användbart någon annanstans.

Luxplus använder följande betalningsleverantörer/betalningsgateways:

Vid frågor om lagring av dina betalningsuppgifter ombeds du hänvända dig till den betalningsleverantör som använts för din betalning hos Luxplus. Om du vill veta vilken betalningsleverantör som använts för en specifik order ombeds du hänvända dig till [email protected].

5. INGET ANSVAR FÖR TREDJEPARTS HEMSIDOR OCH SAMARBETSPARTNERS

Luxplus påtar sig inget ansvar för tredjeparts och samarbetspartners personuppgiftspolicies. Är du intresserad av nämnda tredjeparters personuppgiftspolicies ombeds du hänvända dig till dessa.

6. DATASÄKERHET

Luxplus tar skydd av dina personuppgifter på extremt stort allvar. Därför vidtar vi alltid alla rimliga åtgärder, tekniska och organisatoriska, för att garantera att insamling, användning och lagring av dina uppgifter sker korrekt. Dessa tekniska och organisatoriska procedurer skyddar de uppgifter vi samlat in om dig mot otillåten tillgång eller olaglig offentliggörelse. Inte desto mindre kan Luxplus ta ansvar för fel i dataöverföring eller otillåten tillgång från utomstående, oauktoriserade personer eller organisationer.

7. FRÅGOR OCH FÖRSLAG

Om du har frågor eller kommentarer kring vårt uppgiftsskydd står vi alltid till din förfogan. Kontakta vänligen vår kundtjänst på [email protected].

8. ÄNDRING AV PERSONUPPGIFTSPOLICY

Luxplus förbehåller sig rätten att när som helst ändra vår personuppgiftspolicy i överensstämmelse med gällande personuppgiftslagstiftning.

9. Överföring till tredjeland

Vi överför i samband med behandlingen av dina personuppgifter data till mottagare i USA, dock endast till verksamheter som är med i EU Privacy Shield och därmed är säkra i förhållande till bestämmelserna i EU-dataförordningen (EU) 2016/679 från 27 april 2016.

Vi kommer inte i samband med behandling av personuppgifter överföra dina personuppgifter till mottagare i USA eller annat tredjeland som av EU-kommissionen är betraktade som osäkra tredjeländer.
Om det vid senare tidspunkt skulle bli aktuellt att överföra data till osäkra tredjeländer kommer detta endast ske om verksamheten i gällande tredjeland tidigare har levt upp till de nödvändiga garantier för att mottagarens nivå av personuppgiftsskydd stämmer överens med denna personuppgiftspolicy samt gällande EU-lagstiftning.

Överföring kommer därför ske av en av följande överföringsorsaker:

10. Dina rättigheter

Om du önskar använda dig av nedanstående rättigheter ska du kontakta oss genom de kontaktupplysningar som står skrivna högst upp i denna personuppgiftspolicy.
Vi behandlar och besvarar din hänvändelse snarast möjligt, och senast en månad, efter att vi har mottagit denna såvida förfrågans komplexitet och omfång gör att vi inte kan svara inom en månad. I så fall kan svarsfristen bli upp till sammanlagt 3 månader, i enlighet med Dataskyddsförordningens artikel 12.

a) Rätt till insikt

Du har rätt att få insikt i de personuppgifter Luxplus ApS behandlar om dig, i enlighet med Dataskyddsförordningens artikel 15. Tillgången kan dock vara begränsad av hänsyn till verksamhetshemligheter och/eller immateriella rättigheter.

b) Korrigering eller radering av personuppgifter

Om du anser att de upplysningar Luxplus ApS behandlar om dig är felaktiga har du rätt att få dessa korrigerade eller raderade, i enlighet med Dataskyddsförordningens artikel 16 och 17.
Förutsatt att vi håller med om att de uppgifter vi behandlar om dig är felaktiga eller innehåller fel raderar eller korrigerar vi snarast möjligt dessa uppgifter.
Radering eller korrigering av personuppgifter kommer dock inte ske om Luxplus ApS är rättsligt förpliktigade att förvara samtliga eller delar av dina personuppgifter, eller om det är nödvändigt att förvara dessa personuppgifter för att ett rättskrav kan fastläggas eller försvaras. I så fall kommer Luxplus ApS endast förvara de uppgifter som Luxplus ApS är rättsligt förpliktigade eller berättigade till, och radera övriga personuppgifter om dig.

c) Återkallande av samtycke

Du har när som helst rätt att helt eller delvis återkalla ditt samtycke till Luxplus ApS behandling av dina personuppgifter, i förhållande till Dataskyddsförordningens artikel 7.
Om du återkallar ditt samtycke kommer Luxplus ApS upphöra med att behandla de personuppgifter du har återkallat ditt samtycke till, såvida Luxplus ApS inte är rättsligt förpliktigade eller berättigade till att förvara alla eller delar av dina personuppgifter. I så fall kommer Luxplus ApS endast förvara de uppgifter som Luxplus ApS är rättsligt förpliktigade eller berättigade till, och radera övriga personuppgifter om dig. Din återkallelse av ditt samtycke berör inte lagligheten av den behandling som Luxplus ApS har vidtagit fram till din återkallelse av samtycke.
Återkallar du ditt samtycke till behandling av de uppgifter som är nödvändiga för användaren av Luxplus ApS, kan vi behöva radera samtliga av dina uppgifter, eftersom din profil inte kommer fungera utan de nödvändiga uppgifterna.

d) Invändning

Du har när som helst rätt att invända mot Luxplus behandling av dina personuppgifter. Du kan likaledes invända om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med gällande regler, eller det samtycke du har givit Luxplus ApS, i enlighet med Dataskyddsförordningens artikel 21. 

e) Begränsning

Du har rätt att få Luxplus behandling av dina personuppgifter begränsade vid följande tillfällen, i enlighet med Dataskyddsförordningens artikel 18:

f) Dataportabilitet

Eftersom vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller avtal, och vår behandling sker automatiskt, har du rätt till dataportabilitet.
Rätt till dataportabilitet betyder att du har rätt att få efterskickat de personuppgifter du har upplyst oss i ett strukturerat, normalt använt och maskinläsbart format, som du därefter har rätt att överföra till annan serviceleverantör, i enlighet med Dataskyddsförordningens artikel 20.

11. Klagomål

Om du har klagomål rörande behandlingen av dina personuppgifter kan du kontakta Datainspektionen med dessa:

Datainspektionen
Adress: Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm
Telefonnummer: 08-657 61 00
E-mail: [email protected]
Hemsida: www.datainspektionen.se

* Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/679 av den 27 april 2016 om skydd för fysiska personer med avseende på behandling av personuppgifter och om det fria flödet av sådana uppgifter och om upphävande av direktiv 95/46/EG

18 maj -  2018

Luxplus använder cookies samt delar cookies med tredje part, bland annat för att komma ihåg dina inställningar och ge dig en bättre användarupplevelse.
OK