Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Såhär får du en stark hud under de kalla månaderna

Såhär får du en stark hud under de kalla månaderna

Av Camilla Svensson
I takt med att årstiderna skiftas, så ändras hudens behov. Därför bör du ändra din hudvård efter säsong. Vi guidar dig till en bra hudvård höshudvård.

När sommaren övergår till höst och vinter skiftar badrumshyllan även till mildare ansiktsrengöring, fetare krämer och vårdande ansiktsoljor. Om du inte är helt säker på vad din hy behöver för att hålla sig frisk och återfuktad, läs med i artikeln för att ta reda på hur du ska vårda din hy på bästa sätt under de kalla månaderna. 

Vind och väder påverkar din hud

Hösten är nog en av de vackraste årstiderna vi har, men samtidigt är hösten också en hård årstid för din hy. Vädret blir kallare, mörkare, blötare och blåsigare, vilket tar hårt på huden eftersom vår skandinaviska hud generellt är känsligare.

Speciellt den stora temperaturförändringen är särskilt hårt för huden. Den stora kontrasten mellan kyla och värme bryter ner hudens barriär. Det orsakar obalans, orenheter, torrhet och allt annat på listan som vi inte vill at vår hy ska utsättas för. Och om hösten påverkar din hud så kommer vintern definitivt att göra det också, om du inte är bra på att skydda och förebygga huden.

Det räcker alltså inte att bara ta ett extra vitaminpiller. Uppgradera din hudvårdsrutin med hudvårdsprodukter som återfuktar, skyddar och reparerar din hud, vilket gör den mer motståndskraftig för att klara hösten. Ju mer du vårdar din hud på hösten, desto bättre blir din hud när vintern kommer. Och det är precis det jag vill hjälpa dig med i den här artikeln!

__________________________________________________

Såhär vårdar du din hy när säsongen skiftar

Slarva inte med din rengöringsrutin

Oavsett vilken årstid du är i bör du aldrig försumma din rengöringsrutin. Din dagliga rengöringsrutin är det första steget mot en hälsosam och ren hy. Frisk hud sätter grunden för din hys balans. Därför kommer här ett servicemeddelande: Rengör alltid din hud morgon och kväll!

En bra rengöringsrutin för din hösthy kräver att du använder den rätta ansiktsrengöring. Använder du rätt ansiktsrengöring till din hy kommer den inte att torkas ut ytterligare som den gör när den kalla höstluften kommer. Eftersom klimatet från höst och vinter sätter din hud på prov, bör du alltid välja rengöringsprodukter som är extra skonsamma mot din hud. Det kan därför vara en bra idé att välja rengöringsprodukter med så lite tvål och parfym som möjligt. För mycket varmt vatten och tvål och parfym stör nämligen hudens barriär och balans.

Till exempel är en rengöringsmjölk som ansiktsrengöring ett bra alternativ till en bra rengöringsrutin. Du kan med t.ex använda en från BABOR, Murad, L'Oreal eller REN. Här får du en produkt med milda ingredienser som passar din hudtyp bra och som samtidigt rengör effektivt på djupet. Hos Luxplus hittar du ett enormt utbud av rengöringsprodukter till alla hudtyper och behov från olika märken. Hitta dem här.

Tips! Du kan ta din rengöringsrutin till en högre nivå och få din alldeles egna spaupplevelse hemma när du kombinerar Foreo rengöringsapparat med din valda ansiktsrengöring. 

• Micellärt vatten

Ett micellärt vatten, där du inte behöver använda vatten, är också ett bra val för en rengöringsprodukt till höst och vinter. Micellärt vatten fungerar genom att små sfäriska molekyler (micellära) fungerar som små magneter som drar ut orenheter när de kommer i kontakt med din hy. Det finns en hel del micellär vatten på hyllorna, speciellt Garnier och Bioderma har skapat effektiva micellär vatten som förutom att rengöra din hud även har en lugnande och återfuktande effekt på huden tack vare sina vårdande ingredienser. Stor rekommendation härifrån!

• Säg hejdå till döda hudceller

Du bör alltid exfoliera din hud ca. 1-2 gånger i veckan för att ta bort döda hudceller på djupet. Välj en mild exfoliering, skrubb eller peeling när säsongen växlar till höst. På så sätt provocerar du inte känslig hud. Till exempel har Dermalogica flera ansiktsskrubbar som är skonsamma och samtidigt effektiva mot huden. Se hela deras nuvarande sortiment – ​​här.

Ge huden en extra fuktboost med fuktmasker

Vill du ge din hy extra mycket kärlek, använd fuktmasker, sheet-masker och ögonmasker två gånger i veckan. De kan ge din hud all den kärlek den behöver! En fuktmask fyller på huden utifrån och hjälper till att stärka barriären mot kyla. Ju mer återfuktad, desto vackrare lyster.

Testa till exempel en sheet mask från K-Beauty. Det är den perfekta här-och-nu-lösningen när hösthuden behöver en snabb boost av fukt innan du ger dig ut genom dörren. Om du inte har 100% koll på koreansk hudvård, läs mer om det i artikeln här:


Allt du behöver veta om koreansk hudvård


Håll huden fräsch och återfuktad

När hösten kommer och vintern är på väg finns det ingen anledning att vara rädd för olja. Fettbalansen är extra viktig när hösten drar igång, då huden måste tåla något mer motstånd från vind och väder. Den stora förändringen i väder och temperatur kan snabbt torka ut din hy extra mycket. Därför behöver din hösthy rikligt med fukt i form av ett serum, ansiktsolja och ansiktskräm – och gärna både och.

• Ge huden ett extra lager serum

Ett serum i din hudvårdsrutin är alltid en bra idé – även under de kallare årstiderna. Ett serum kan bidra med en ordentlig boost av fukt och verka på ett eller flera specifika hudproblem, eftersom det tränger längre in i huden än vad en ansiktskräm gör till exempel. Ett ansiktsserum bidrar även till att dina efterföljande hudvårdsprodukter absorberas bättre in i huden. Valet av serum beror på vad du vill jobba på. Hoppa in och hitta det serum som passar dig och din hy behov bäst – här.

• Ansiktsolja för extra fukt

Ju mer fuktig din hy är innan du applicerar ansiktskräm, desto bättre kan den absorbera dina hudvårdsprodukter och desto bättre kommer ditt smink att se ut. Med en ansiktsolja kan du få hjälp att hålla hudens fettbalans intakt. Tänk dig att ansiktsoljan fungerar lite som en "undertröja" till din ansiktskräm. Oljan vårdar och skyddar din hösthy, samtidigt som den går in och återställer hudens fuktbalans. En ansiktsolja ger också din hy en frisk och vacker lyster, vilket vi alla drömmer om. Hos Luxplus hittar du några av de bästa ansiktsoljorna från märken som Jorgobé, Murad, NUXE och REN. Du kan se det aktuella utbudet av ansiktsoljor här.

• Använd feta ansiktskrämer

Om din hy är särskilt besvärad av vinterkylan ska du satsa på feta ansiktskrämer. Det är ofta krämer med högre fetthalt eller som innehåller vårdande och skyddande ingredienser som t.ex allantoin, glycerin och naturliga växtoljor som också gör din hud mer motståndskraftig. Om din hy är känslig, var extra uppmärksam på att undvika parfym.

Du kan använda kultklassikern, Nivea – och gärna den där Nivea-krämen i den blå burken. Andra bra alternativ är Wella Skin Food, Embryolisse Lait Creme Concentre eller ansiktskrämer från märken som Bioderma, Avéne m.fl. Krämer finns i många olika konsistenser och fungerar på väldigt olika saker. Hitta din ansiktskräm som passar dig och dina behov!

Kom ihåg händer och läppar

Liksom resten av ansiktet tenderar även läpparna att torka ut när vädret blir kallare och luftfuktigheten sjunker. Därför är det också en bra idé att använda ett bra läppbalsam eller salva, som kan återfukta och vårda dina läppar. Kanske till och med en som lugnar, läker och lindrar läpparna?

Till sist får händerna inte heller glömmas. Vind, kyla och mycket handtvätt kan orsaka torra händer som spricker – aj! Se därför till att investera i en bra, tjock handkräm som kan vårda och återfukta dina händer. Det är en bra idé att börja med en bra handvårdsrutin och applicera kräm på händerna regelbundet innan de torkar ut helt. På så sätt är det lättare att förhindra torra och spruckna händer.

__________________________________________________

Tips! Skäm bort dina händer med en "nattkur" i form av en rik
och närande handkräm före läggdags.
På så sätt kan dina händer återhämta sig medan du sover.


Voilà, nu är din hy redo för de kommande kalla månaderna!

Välkommen till Luxplus