Tillagd som favorit
Borttagen som favorit
Beloppet du sparar är beräknat utifrån normalpriset. Medlemspriserna på Luxplus gäller bara för medlemmar. Du kan upprätta ett medlemskap när du genomför ditt första köp, och den första månaden är kostnadsfri. Därefter kostar det 89 kr/månad och du kan säga upp ditt medlemskap när du vill. Klicka här och se alla förmåner du får som medlem hos Luxplus.

EAU DE COLOGNE

Eau de Cologne för män använder många efter de har rakat sig, dels för att dofta gott men också som en avslutning efter att ha applicerat after shave och hudvårdsprodukter. Eau de Cologne är oftast en sprayparfym som är uppbyggd som en pyramid med toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Den första Eau de Cologne som skapades tillverkades på 1700-talet av italienaren Giovanni Maria Farina.
En Eau de Cologne är svagare i doft än en Eau de Parfume och Eau de Toilette, och passar därför bättre om man föredrar lukta gott som har en svagare koncentration. Eau de Cologne har en koncentration som ligger runt 5-7% och vissa menar att man kan beräkna att doften håller på huden i ungefär 1-3 timmar, beroende på vilken hudtyp man har.
Eau de Cologne är en produkt som riktar sig till män, och dofterna på en Eau de Cologne brukar därför ofta ha doftnoter som anses typiskt manliga. Många av de stora märkena inom parfym har minst en Eau de Cologne i sitt sortiment, och vissa av deras populära parfymer finns även i den svagare koncentrationen Eau de Cologne.
Hos oss på Luxplus kan du bland annat klicka hem Eau de Cologne från Clinique, kallad Clinique Happy for Men Cologne, vi har en variant från Hermes kallad Hermes Eau D'Orange Verte samt en vid namn Acqua Di Parma Colonia från märket Acqua Di Parma. Du hittar även den ytterst populära parfymen One Million från Paco Rabanne i form av en cologne, Paco Rabanne 1 Million Cologne.
Från både Clinique och Acqua Di Parma kan du även köpa presentask med cologne som är en perfekt gåva om någon fyller år, som fars dagspresent eller om du vill skämma bort någon i din närhet eller dig själv. I presentasken Acqua Di Parma Colonia Assoluta EDC + Aftershave Balm + Showergel får du med en Eau de Cologne från Acqua Di Parma såväl som aftershave och duschkräm, och i presentasken från Acqua Di Parma Colonia EDC + Body Cream + Showergel får du istället en bodylotion med samma goda doft som Acqua Di Parma Colonia EdC. I presentasken från Clinique, som du hittar under namnet Clinique Happy For Men Cologne & Aftershavebalm & Showergel får du ett perfekt set med Clinique Happy for Men EdC, en lotion att använda efter rakning och en duschtvål, och med denna presentask ger du mannen allt han behöver för att dofta gott.
Luxplus använder cookies samt delar cookies med tredje part, bland annat för att komma ihåg dina inställningar och ge dig en bättre användarupplevelse.
OK