EAU DE COLOGNE

Beloppet du sparar är beräknat utifrån normalpriset. Medlemspriserna på Luxplus gäller endast för medlemmar. Du blir medlem genom att välja att köpa till medlemspris när du genomför ditt första köp, och den första månaden är kostnadsfri. Därefter kostar det 89 kr/månad och du kan säga upp ditt medlemskap när du vill. Klicka här och se alla förmåner du får som medlem hos Luxplus.

EAU DE COLOGNE

Eau de Cologne för män är en form av parfym och är en lättare och mildare variant när det gäller styrka. Eau-de-Cologne, eller eau de Cologne förkortas EdC och betyder vatten från Köln. Om du vill veta om en parfym är stark i koncentration är det alltså EdC du ska titta efter i samband med namnet eller på parfymflaskans etikett.

Vad är Eau de Cologne?

Den allra första Eau de Cologne parfymen tillverkades på 1700-talet av italienaren Giovanni Maria Farina och det är således en del av parfymvärlden sedan hundratals år tillbaka. Eau de Cologne har en koncentration på ca tre procent till fem procent, vilket gör att den håller på huden mellan två till tre timmar. En Eau de Cologne är ett perfekt val när du vistas i miljöer där starka dofter inte lämpar sig, men när du ändå inte vill kompromissa med att dofta gott.

I den amerikanska kulturen används benämningen cologne på att annat sätt än den gör i Europa, vilket kan vara väldigt bra att vara medveten om. I USA kallas alla parfymer för cologne oavsett styrka och koncentration av doftolja. Cologne i USA är alltså inte samma sak som Eau de Cologne, EdC.

Billig Eau de Cologne parfym till herrar

Eau de Cologne är en typisk produkt som riktar sig till män och doftnoterna hos Eau de Cologne brukar därför ofta vara typiskt manliga. Många av de stora märkena inom parfym har minst en Eau de Cologne i sitt sortiment, och vissa av deras populära parfymer finns även i den svagare koncentrationen Eau de Cologne.

Här på Luxplus hittar du billig Eau de Cologne parfym från flera olika märken, framförallt EdC parfym i samma serie som superpopulära herrparfymer men som i denna utgåva alltså är svagare. Eftersom Eau de Cologne inte är så stark i doften hittar du många EdC parfymer i denna kategori som passar utmärkt på sommaren eller som är speciellt framtagna som Eau de Cologne parfymer för att passa sommartid. Givetvis hittar du även EdC herrparfym som passar utmärkt året runt - till exempel Eau de Cologne som är kryddiga, orientaliska eller läderaktiga men som har en svagare projektion.