Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Billiga parfymer Luxplus Tommy Brights Tommy Hilfiger och DKNY Golden Delicious

Månadens dofter - DKNY Golden Delicious och Tommy Brights från Tommy Hilfiger

Av Madelen Rosengren
Äntligen är juni och den svenska sommaren här! Låt doften du omger dig med spegla årstiden och ge dig en härligt somrig och varm känsla.

I skrivande stund är det svensk sommarvärme i södra Sverige men dessvärre ner mot nollgradigt igen (fortfarande?) i den nordligaste toppen. Typisk svensk sommar med sol och moln om vartannat, regn och blåst i hela landet och sällan en längre period med sommarvärme som håller i sig. I Sverige kan det vara svårt att bibehålla en sommarkänsla under en längre tid, så jag föreslår att man gör vad man kan och bär accessoarer, dofter och kläder som ändå sätter stämningen. Jag tror bestämt att modeföretagen har tänkt samma tanke eftersom finns blommiga plagg i överflöd i så gott som varje butik. :)


Med tanke på vädret under juni satsar vi därför på två parfymer som ger sommarkänsla och som passar i alla väder. Från vårt stora sortiment med parfymer och dofter till kvinnor har vi valt en parfym från den storsäljande serien Delicious från märket DKNY, kallad Golden Delicious EdP. Från vårt utbud med herrdofter har vi valt den svala parfymen Tommy Brights EdT från Tommy Hilfiger.Månadens doft för kvinnor - DKNY Golden Delicious

Framför mig har jag ett litet glasäpple med en ljuvligt varm och rund doft. DKNY Golden Delicious har en blommig, fruktsöt doft som balanseras väl av den lite tyngre basen. 

Parfymen lanserades 2011 och ingår i den omåttligt populära serien med parfymäpplen från DKNY. Golden Delicious EdP ger dig doften av blommor och mogna äpplen, barndomens hemgjorda äppelmos rent av, och är detta ett minne och en doft som träffar rätt i hjärtat är detta parfymen för dig! 

Doften av DKNY Golden Delicious är fruktig, fyllig och söt på det sättet ett gyllene solmoget äpple är, och parfymen plockar upp känslan av förlagan Golden Delicious, alltså det faktiska äpplet, på ett fint sätt. Äpplet Golden Delicious sägs vara mycket saftigt när det är moget och det är ett mycket populärt äpple i Sverige. Därför är jag övertygad om att många av er kommer fastna minst lika mycket för parfymen. 

DKNY Golden Delicious toppnoter består av mogna äpplen, apelsinblomma och krikon av sorten Mirabelle. I hjärtnoterna finner vi vita rosor, vaniljorkidéer, casablanca-liljor och liljekonvaljer. Basnoterna består av mysk, sandelträ och teak. 

Golden Delicious från DKNY är en Eau de Parfume i sprayformat och finns i storlekarna 30 ml och 50 ml. Det finns även avstickare från parfymen, DKNY Golden Delicious Skin Hydrating och DKNY Golden Delicious Eau So Intense som båda har ingått i vårt sortiment.

Kanske funderar du på när en sådan här speciell parfym kan vara lämplig att bära, men faktiskt är det en parfym som mycket väl kan användas till alla tillfällen. Tycker du om doften kommer det aldrig vara en parfym som är “fel” i något sammanhang. Likaså är det inte en doft som riktar sig till någon särskild ålder, utan kan bäras av alla kvinnor.

Flaskan är rund och kvinnlig, likt själva doften, och är en vacker detalj att ha framme. Den gyllene färgen på vätskan understryker ytterligare känslan av sådant man förknippar med sommaren - solmogen frukt, hö, solens strålar som gör havet gyllene i solnedgången. Parfymen levereras i en brun kartong med guldbokstäver, och jag tänker att det är en enkel parfym som inte försöker förställa sig. Intrycket av flaskan och doften är glamouröst och förföriskt, men jag letar också efter ordet vardagslyx.

Läser man kommentarer om Golden Delicious från DKNY på internet får man en uppfattning om att det är en mycket omtyckt parfym som har fått höga betyg. Parfymen beskrivs som en kvinnlig, rik och sensuell doft som är mer komplex än originalet DKNY Be Delicious. En kvinna skriver att hon föredrar att bära parfymen när hon ska känna sig trygg, mysig och bekväm, som i sällskap med sin man utan barn eller när hon ska ut på krogen. Själv tänker jag på någon som utstrålar värme och familjär trygghet, likt en mamma eller mormor som serverar ljuvlig hemgjord äppelpaj eller mumsigt äppelmos. 

Någon beskrev parfymen som “Good mood in a bottle”, alltså bra humör på flaska, och jag tycker personligen det låter precis som det man är ute efter när sommaren regnar bort! Eller vad tycker du? :)Månadens doft för män - Tommy Brights av Tommy Hilfiger

Till männen denna månad har vi valt den svala och fräscha sommardoften Tommy Brights från Tommy Hilfiger som lanserades år 2014. Här har vi en fräsch uppdaterad doft som är en tolkning av deras parfym Tommy som kom 1995. 

Första sniffet på Tommy Brights för tankarna till citrussyrligt bitter - men framförallt fräsch - grapefrukt kombinerat med örter, och parfymen känns som det perfekta valet under sommardagar. Det är en lätt, enkel och rak doft som ingen kan störa sig på. 

Tommy Brights från Tommy Hilfiger är en Eau de Toilette-spray som lämpar sig fint under en tunn skjorta på stan, på jobbet, i hängmattan eller till grillkvällen. Den är så pass diskret att den inte gör något väsen av sig och därför passar in i alla sammanhang och på män i alla åldrar. Den behöver inte nödvändigtvis beskrivas som slätstruken, utan parfymen är alldeles perfekt när solen ligger på och man inte vill bära varken tunga kläder eller dofter.

Många recensioner på nätet, såväl som kollegorna på kontoret, menar att de känner igen doften men kan inte placera den. Tommy Brights beskrivs som en enkel doft som ger känslan av vitalitet, självständighet, avkoppling och gemenskap, vilket jag tänker är vad män känner när de står med en kall öl vid grillen och snackar skit med polarna. Oavsett ålder, iförda shorts.

Tommy Hilfigers Tommy Brights EdT har toppnoter av grapefrukt, enbär och galbanum. Hjärtat innehåller cederträ, labdanum och kanadabalsam. Basnoterna är baserade på mysk och bärnsten.

Galbanum, som ingår i toppnoterna, är en slags gummiharts och sägs vara den ingrediens som ger doften av mysk i flertalet av parfymerna på marknaden idag, vilket kan vara värt att lägga på minnet om man tycker om sådana dofter.

Tommy Brights av Tommy Hilfiger levereras  i en kartong som påminner lite om en av Charlie Sheens 2 and a Half Men-tröjor, men i linje med doften kan man också associera färgerna med stranden - blå himmel, färgglada badkläder, vass och gräs. Själva parfymflaskan är lika enkel som doften, gjord av glas med silvrig kork och den är nära på ergonomisk med sina insänkta sidor. Tommy Brights säljs i 100 ml-flaskor.

I kommentarerna om Tommy Brights på internet omtalas parfymen ofta som en god doft som är omtyckt av många, men det ska ärligt erkännas att den inte nödvändigtvis är den sortens doft som folk på gatan stannar för att fråga om. Vidare beskrivs parfymen ofta som en perfekt vardagsdoft och den är behaglig att bära. Ytterligare någon skriver att det är en perfekt parfym att bära till sommarens fester eftersom man inte kan ta för mycket av den. 

Avslutningsvis kan vi alltså säga att om du uppskattar en fräsch sommardoft kan det aldrig bli fel med Tommy Brights EdT från Tommy Hilfiger. Hör gärna av dig om jag har fel. :)

Välkommen till Luxplus