Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Billiga nagellack, gellack hemma och billiga Sally Hansen nagellack hos Luxplus

Gellack hemma - så gör du

Av Madelen Rosengren
Läs mer om gellack och hur du använder det hemma, antingen med eller utan lampa. Dessutom tips på hur du gör när du ska ta bort gellack från naglarna.

Vi har nyligen fått in en flera nya sorters nagellack i lager som man enkelt och bekvämt kan applicera hemma. Bland dessa lack finns bland annat populära och billiga nagellack med samma effekt som gellack och shellack. Just gel nagellack passar perfekt för dig som vanligtvis skaver bort nagellack efter bara någon dag, kanske för att du arbetar med händerna, är emot saker med naglarna, rider eller tvättar händerna mycket.


Gellack - allas nya favorit bland nagellack 

Gellack är från början en produkt utvecklad för professionella manikyrister, men har så småningom tagits sig vidare i utvecklingen och anpassats till konsumenter för hemmabruk. Det har kommit till att bli en dundersuccé och gellack saluförs av många av de stora märkena som förknippas med nagellack. Gellack är ett slitstarkt nagellack som håller betydligt längre än ett vanligt nagellack. Med ett gelack får du glans, lyster och färger som håller länge på naglarna. Gellack ger dina naglar ett hållbart skyddande lager som kan hålla i mer än en vecka. 

Är du helt inne på gellacksgrejen med lampa har vi vad du söker. Från W7 hittar du ett kit med alla tillbehör som behövs för att lägga gellack alá salong hemma, däribland en nagellackslampa som hjälper dig att få den rätta gellackskvaliteten. 

Vill du göra det extra enkelt för dig satsar du på ett gellackliknande nagellack som ger i stort sett samma effekt som ett gellack gör. Du får ett lack med en lång hållbarhet, en varaktig glans och tålig yta. Gellackseffekten får du genom att applicera ett speciellt topplack anpassat för just gellack utan lampa. Med detta överlack får du samma egenskaper som om du hade fått en manikyrbehandling med gellack på salong. Ett riktigt foolproof sätt att få snygga naglar helt enkelt!

Hos oss hittar du gellackliknande nagellack i massa olika färger från Sally Hansen under namnet Sally Hansen Miracle Gel, gellack från Barry M med namnet Gelly Nail Paint, Essie, W7 har flera färger på gellack som heter W7 Nail Gel och Sleek Makeup har gellack vid namn Sleek Makeup Loves Gel Nails. Vi har även gellack från Isadora


Gellack med LED-lampa

Med vissa sorters gel nagellack behövs antingen en UV-lampa eller en LED-lampa för att nagellacket ska torka och stelna. Vissa menar att hållbarheten blir extra lång med denna sortens lack, och är du sugen på att testa är det W7 Nail Gel Salon Kit du satsa på. I förpackningen får du med precis vad du behöver, inklusive en LED-lampa till gellacket som får det att härda (dock inte de fyra AA-batterier till lampan som behövs, batterier hittar du här).


Perfekt gellack hemma utan lampa

Med Sally Hansen Miracle Gel, Isadora Gel Nail Lacquer, Sleek Makeup Loves Gel Nails, W7 Nail Gel och Barry M Gelly Nail Paint behöver du varken UV-lampa eller LED-lampa för att få nagellacket och dina naglar att se fantastiskt blanka och snyggt välvårdade ut. Allt du behöver är respektive märkes top coat, alltså topplack eller överlack för att få till den blanka och slitstarka effekten som ett gellack ger. Topplacket från Barry M kallas Barry M Plumpy Top Coat, W7s topplack kallas W7 Nail Gel 20 Base & Top Coat och topplacket du behöver om du väljer Sally Hansen hittar du under namnet Sally Hansen Miracle Gel Volume Top Coat. 

Topplacken applicerar man ovanpå det valda gellacket efter att det har torkat, och överlacket ger nagellacket en glänsande blank yta. Eftersom det är samma procedur som vid helt vanligt nagellack går det här med att lägga gellack utan lampa hemma på nolltid, och är hur enkelt som helst!


Ta bort gellack - steg för steg

Men, dessvärre kan det vara lite värre att ta bort gellack än det är att applicera. Eftersom gellack är gjort för att sitta länge och utan att ytan slits ner kan det vara svårt att få bort lacket från naglarna. Det kan vara lockande att pilla och dra av gellack från naglarna - men detta bör du låta bli då du riskerar att dra loss de övre lagren av nageln och kraftigt förtunna den och göra den svag. Likaså om du ger dig på att försöka fila bort gellack, risken att du filar för långt ner, och skadar nagelns yta är påtaglig och därför bör du hålla dig till säkra kort.

Här får du här en kortfattad och enkel guide du kan följa när du ska ta bort gellack. För att få bort gellack behöver du aluminiumfolie (sådan man har i köket), nagellacksborttagning med aceton samt bomullsrondeller eller bomullspads. Använd helst bomullsrondeller som har en lite tjockare yta då de inte luddar lika mycket, exempelvis Yniq Lyx Bomullsrondeller.


Steg 1. Ta fram aluminiumfolien och riv loss i bitar stora som din handflata. Dränk en bomullsrondell eller bomullspads i nagellacksremover baserad på aceton, och se till att den är rejält fuktig. Placera bomullstussen ovanpå nageln och vira in bomullsrondellen och fingret med en bit folie. Se till att folien håller tätt runt fingret. Upprepa på alla andra naglar med gellack som du vill få bort lacket från. 


Steg 2. Låt folieremsorna sitta runt bomullen och fingrarna i åtminstone 4 minuter så att gellacket hinner lösa upp sig. Eventuellt behöver längre tid än så. När lagret med gellack börjat lösa upp sig kan du försiktigt gnugga med bomullen och få bort gellacket från nageln. Använd mer nagellacksborttagning om det behövs.


Steg 3. Tvätta händerna noggrant. Återfukta naglarna och nagelbanden efteråt. Du använder med fördel både handkräm, nagelbandslotion och nagelolja.

Välkommen till Luxplus