Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Nagelvård: Så får du långa och friska naglar

Nagelvård: Så får du långa och friska naglar

Av Camilla Klarskov
Vår bloggare ger dig bra råd om hur du får naturligt starka och väl omhändertagna naglar. Plus en liten extra tips som kan göra hela skillnaden!

Långa, starka och välvårdade naglar är något många av oss drömmer om, men det är inte alltid lätt att uppnå. Jag känner igen det, eftersom mina naglar en gång var ömtåliga och sköra, som bröt lätt, vilket var frustrerande!

Men under de senaste åren har mina naglar vuxit längre och blivit starkare, och jag får ofta frågan om de är gjorda av en nageltekniker. Men här är hemligheten - det är mitt konstanta användande av nagellack som har stärkt dem!

Det kan låta konstigt, men när man tänker på det, gör det mycket sense. Nageln blir mer motståndskraftig när den är skyddad av ett extra lager nagellack - det krävs helt enkelt mer för att bryta eller skada nageln när den är lackad!

Idag vill jag gärna dela några enkla råd för att få längre naglar som har fungerat för mig. Dessutom kommer jag att ge dig tips om härliga produkter som både stärker naglarna och ger dem underbara, fräscha vårfärger! Så låt oss komma igång med att uppnå de vackra naglar vi drömmer om!


Guide till friska och vackra naglar

Använd nagellack - och gärna gellack

Som tidigare nämnt har mina naglar vuxit mer och blivit mindre benägna att bryta sig sedan jag började använda nagellack regelbundet. Nu kan man bli trött på att behöva applicera nytt lack så snart nagellacket börjar flagna efter tre dagar, och här kommer det geniala upptäckten av gellacket in i bilden. Gellacket - som är mycket populärt bland nagellackstillverkare - appliceras som vanligt nagellack och följs av ett överlack, vilket gör att lacket håller mycket längre än vanligt nagellack. Personligen applicerar jag nytt gellack ungefär en gång i veckan, så det är både enkelt och kräver väldigt lite tid att inkludera i skönhetsrutinen.

Den här våren älskar jag fräscha pastellfärger, och jag har blivit förtjust i denna ljusröda nyans från Sally Hansen Miracle Gel, som tillverkar några av de bästa och mest prisvärda gellackarna på marknaden!

Använd ett nagellack med vårdande ingredienser

Ett bra alternativ till gellack, som i sig inte innehåller vårdande ingredienser, är nagellack som är utformade för specifika problemområden. OPI är ett starkt varumärke inom detta område, och i deras produktsortiment finns bland annat nagellack och produkter för allt från tunna till randiga till korta naglar, både med och utan färg. Jag själv föredrar att använda naturliga nyanser, som detta sandfärgade nagellack från OPI. Det innehåller hydrolyserat veteprotein och kalcium som stärker naglarna så att de kan växa längre - det är alltså ett smart två-i-ett-produkt!

Ge dina naglar en vårdande boost

Om du inte är en stor fan av färgade naglar eller om du helt enkelt vill ta extra väl hand om dina naglar ibland, rekommenderar jag att du ger dem en behandling med denna produkt från Orly. Produkten, som appliceras som ett vanligt nagellack, innehåller bland annat kollagen, veteprotein, keratin och bambuextrakt som stimulerar naglarna och får dem att växa längre och starkare. Nailtrition ska appliceras två gånger om dagen i en vecka (efter vilken det kan avlägsnas och upprepas) och ger dina naglar en fin, lätt glänsande look.

Använd en nagelfil

När det är dags att forma dina naglar är det en bra idé att använda en fil istället för en sax eller klippare. Det tar lite längre tid att fila än att klippa, men med filen har du bättre kontroll över nagelns form och samtidigt minimerar du risken för att nageln går sönder i processen, vilket i slutändan förstärker dina naglar.

Lägg ett klart lack på insidan av nageln

Okej, det kan låta lite konstigt nu, men du kan faktiskt förstärka dina naglar ytterligare genom att lägga ett lager klar nagellack på insidan av din nagel. Tricket kan användas både om du redan har applicerat nagellack på utsidan som vanligt, men kan definitivt också användas i sig själv om du inte gillar att använda nagellack.

Välkommen till Luxplus