Endast för medlemmar:
 • Spara genom allt
 • Alltid billig frakt
 • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Så väljer du det perfekta nagellacket för din hudton

Så väljer du det perfekta nagellacket för din hudton

Av Camilla Svensson
Gå in i en förtrollande värld av färger och nyanser som kommer att hjälpa dig att uttrycka din unika stil genom det perfekta nagellacket.

Nagellack är ett fantastiskt sätt att uttrycka din personliga stil och lägga till en extra dos färg och glädje till dina naglar. Med ett överflöd av olika färger och nyanser att välja mellan kan det dock vara en utmaning att hitta det perfekta nagellacket som kompletterar din hudton på bästa sätt. 

 I den här artikeln kommer vi att guida dig genom processen att hitta exakt den färg som kommer att framhäva och komplettera din hudton på vackraste sätt. Så låt oss utforska en värld av möjligheter tillsammans och få dina naglar att lysa med det perfekta nagellacket! 

Förståelse av din hudton 

Innan du börjar utforska olika nagellacksfärger är det viktigt att ha en grundläggande förståelse av din egen hudton. Hudtonen kan variera betydligt från person till person, och det är avgörande att identifiera om din hudton är varm, kall eller neutral. 

En varm hudton har vanligtvis gyllene, oliv- eller ravtonade undertoner och kan ha en solbrun eller gulaktig nyans. 

En kall hudton har oftast blåaktiga eller rosa undertoner och huden kan vara blek eller ha en lätt rodnad. 

En neutral hudton ligger någonstans mellan varm och kall och har en balanserad kombination av både gyllene och rosa undertoner. 

Nagellack för ljus hud

Om du har en ljus hudton kommer nagellackfärger som pastellrosa, persika och ljus beige att komplettera dig bra. Du kan också välja klassiska röda och rosa nyanser, eftersom de kommer att skapa en fin kontrast mot den ljusa hudtonen. Undvik mycket mörka färger, eftersom de kan få huden att se ännu ljusare ut. 

Nagellack för mediumhud:

Mediumhud ser fantastisk ut med ett brett utbud av färger. Prova djupa bärtoner, korall, brun, lila och kopparfärger för att framhäva och värma din hudton. Undvik alltför ljusa färger som kan försvinna på din hud samt mycket ljusa pastellfärger som kan ge en tvättad effekt. 

Nagellack för mörk hud:

Mörk hudton kan bära intensiva och mättade färger med lätthet. Testa mörkröda, djupa lila, kaffebrun, smaragdgrön och metalliska nyanser. Dessa färger kommer att stå vackert i kontrast till den mörka hudtonen. Undvik mycket ljusa och pastellfärger.  

Ytterligare överväganden vid val av nagellacksfärg: 

Förutom din hudton finns det också andra faktorer du bör ta hänsyn till när du väljer en nagellacksfärg. Din personliga stil, tillfället eller årstiden kan spela en roll i ditt val. Om du vill ha en mer dämpad look kan du prova tonade neutrala färger som kommer att lägga till elegans till dina naglar. För festliga tillfällen kan du däremot satsa på metalliska eller glitternagellack för att lägga till en extra festlig touch till din stil. Se alltid till att välja färger som framhäver din skönhet och matchar din unika personlighet så att dina naglar kan spegla den bästa versionen av dig själv. 


Tips för att hitta det perfekta nagellacket 

Här är några användbara tips som hjälper dig att hitta det perfekta nagellacket som passar din hudton: 

1). Prova först: Besök en kosmetikaffär och prova olika nagellacksfärger för att se hur de ser ut på dina naglar. Försök att hitta en färg som framhäver din hudton och får den att stråla. 

2). Undvik färgkonflikter: Välj en nagellacksfärg som inte kommer att konkurrera med eller skapa en konflikt med din hudton. Till exempel kan mycket ljusa pastellfärger se bleka ut på en mörk hudton, medan mycket mörka färger kan dominera en ljus hudton. 

3). Välj baserat på undertoner: Ta hänsyn till undertonerna i din hudton när du väljer en nagellacksfärg. Om du har en varm hudton kommer färger med gyllene eller jordnära undertoner att passa dig bra. Om du däremot har en kall hudton, prova färger med silver- eller blå undertoner för att komplettera din hudton på bästa möjliga sätt. 


Gör din nagellack till ett personligt statement 

När du har hittat den perfekta nagellacksfärgen som matchar din hudton är det dags att njuta av dina vackra naglar och göra dem till ett personligt statement. Låt din kreativitet blomstra genom att experimentera med mönster, dekorationer eller konstnärliga designer för att ge dina naglar extra flair. Kom ihåg att alltid använda ett bra underlack och överlack för att skydda dina naglar och förlänga hållbarheten för ditt nagellack. 

Att hitta det perfekta nagellacket som matchar din hudton kan ta lite tid och experimenterande, men det är värt det. När du väl har hittat rätt färg kommer du att upptäcka hur den kan förbättra din look och ge dig en extra självförtroendeboost. Så ge dig ut och utforska färgpaletten och låt dina naglar spegla din unika stil och personlighet! 


Upplev färgpaletten 

Nu när du har några riktlinjer kan du börja utforska färgpaletten. Om du har en varm hudton kan du prova röda nyanser som terrakotta, korall och djupa röda färger. Om du har en kall hudton kan du experimentera med blått, lila och mauve-toner. För dem med en neutral hudton finns det ett brett utbud av färger att välja mellan, så var inte rädd att experimentera med både varma och kalla nyanser. Låt din personliga stil lysa igenom och skapa vackra naglar som framhäver din skönhet och personlighet! 


Läs också: Den ultimata guiden till vackra nygjorda naglar - Steg för steg 


Hitta det perfekta nagellacket för dig 

Det finns oändligt många nagellacksfärger att välja mellan. De kommer i alla färger i regnbågens nyanser och allt däremellan, vilket kan göra urvalsprocessen överväldigande! Vi har samlat ett urval av de mest populära nagellacksfärgerna som du kan hitta här på Luxplus. 

 • Vit nagellack 

Vit nagellack är en fräsch, ren och mångsidig färg som passar för alla tillfällen och ger en elegant och sofistikerad look. Den fungerar bra som bas för konstnärlig nageldesign. Läs mer om vit nagellack i artikeln - här. 

 • Svart nagellack 

Svart nagellack är en elegant och edgy färg som ger en sofistikerad och dramatisk effekt till dina naglar. Det utstrålar självförtroende och elegans och är perfekt för formella tillfällen eller som en kontrastfärg till ljusare klädsel. Läs mer om svart nagellack i artikeln - här. 

 • Grön nagellack 

Grön nagellack är en frisk och livlig färg som symboliserar naturen och ger en färgklick till dina naglar. Från smaragdgrön till mintgrön erbjuder den här färgen ett brett spektrum av nyanser som kan anpassas till alla säsonger eller evenemang. Läs mer om grön nagellack i artikeln - här. 

 • Orange nagellack 

Orange nagellack är en energisk och livlig färg som ger en sprudlande och livfull look till dina naglar. Den här färgen sprider positiv energi och är perfekt för att sprida glädje och entusiasm. Läs mer om orange nagellack i artikeln - här. 

 • Röd nagellack 

Röd nagellack är en klassisk och tidlös färg som symboliserar självförtroende och sensualitet. Den här djärva färgen drar uppmärksamhet till sig och utstrålar en stark personlighet. Perfekt för både formella evenemang och vardagligt bruk. Läs mer om röd nagellack i artikeln - här. 

 • Blå nagellack 

Blå nagellack är en lugnande och sval färg som kan variera från ljus himmelsblå till djupa mörkblå toner. Den här färgen utstrålar lugn och förtroende och är perfekt för att skapa en avslappnad look. Läs mer om blå nagellack i artikeln - här. 

 • Gul nagellack 

Gul nagellack är en livlig och solig färg som lägger till en rolig och spännande färgklick till dina naglar. Den här färgen symboliserar glädje och optimism och är perfekt för sommarmånaderna eller festliga tillfällen. Läs mer om gul nagellack i artikeln - här. 

 • Brunt nagellack 

Brunt nagellack är en naturlig och jordnära färg som lägger till värme och djup till dina naglar. Den här neutrala färgen fungerar bra för en subtil och sofistikerad stil och är enkel att kombinera med olika kläd- och outfitfärger. Läs mer om brunt nagellack i artikeln - här. 

 • Lila nagellack 

Lila nagellack är en mystisk och förförisk färg som utstrålar kreativitet och individualitet. Med djupa auberginetoner till ljusa lavendelnyanser erbjuder lila nagellack ett brett utbud av stilfulla alternativ. Perfekt för att lägga till en sofistikerad touch till vilken look som helst. Läs mer om lila nagellack i artikeln - här. 

 • Rosa nagellack 

Rosa nagellack är en feminin och delikat färg som ger en mjuk och romantisk look till dina naglar. Med nyanser från pastell till korallrosa är rosa nagellack idealiskt för att skapa en graciös och klassisk look. Läs mer om rosa nagellack i artikeln - här. 

 • Hot pink nagellack 

Hot pink nagellack är en livlig färg som ger en ungdomlig och rolig look till dina naglar. Med sina ljusa och djärva nyanser är hot pink nagellack perfekt för att lägga till en pop av färg och attityd till din stil. Läs mer om hot pink nagellack i artikeln - här.

 • Guld nagellack 

Guldigt nagellack är en lyxig och glamorös färg som lägger till en touch av elegans och finess till dina naglar. Den glittrande guldglansen utstrålar lyx och är perfekt för festliga tillfällen och formella evenemang. Läs mer om guldigt nagellack i artikeln - här. 

 • Glitter nagellack 

Glittrigt nagellack är en skimrande och festlig färg med glittrande partiklar som lägger till glans och glamour till dina naglar. Den här färgen är perfekt för att lägga till extra gnista till din look och skapa en festlig stämning. Läs mer om glittrigt nagellack i artikeln - här. 

 • Pärlemors nagellack 

Pärlemors nagellack är en skimmrig och glansig färg med som ger en elegant och subtil effekt till dina naglar. Färgen ändrar sig i ljuset och lägger till en sofistikerad dimension till din nageldesign. Läs mer om pärlemors nagellack i artikeln - här. 


Populära nagellacksmärken


Essie nagellack

Essie är känt för sitt breda utbud av färger och kvalitets Formula.  

Deras nagellack är känt för att vara lätt att applicera, snabbtorkande och hållbart, vilket gör det till ett populärt val bland nagellackentusiaster. 


OPI nagellack

OPI är ett populärt varumärke inom nagelvård och nagellack. 

Deras sortiment inkluderar ett brett utbud av färger och finishes, inklusive krämvita färger, glitter och metalliska toner. OPI nagellack är känt för sin långvariga hållbarhet och professionella kvalitet. 


Essence

Utforska nu

Essence nagellack

Essence erbjuder prisvärda nagellack i ett brett spektrum av färger och nyanser. 

Deras nagellack är lätt att applicera och torkar snabbt. Essence fokuserar på att erbjuda trendiga och moderna färger till överkomliga priser, vilket gör det till ett populärt val bland budgetmedvetna konsumenter. 


Technic

Utforska nu

Technic nagellack

Technic erbjuder prisvärda nagellack i olika färger och finishes. 

Deras sortiment innefattar allt från klassiska nyanser till mer djärva och unika färger. Technic nagellack är känt för sin goda kvalitet och prisvänliga priser, vilket gör det till ett populärt val för dem som vill experimentera med olika färger. 


Barry M.

Utforska nu

Barry M. nagellack

Barry M. är ett brittiskt varumärke som är känt för sitt breda utbud av färgglada och innovativa nagellack. 

De erbjuder ett omfattande utbud av färger, texturer och finishes. Barry M. nagellack är känt för sin höga kvalitet, hållbarhet och trendiga nyanser. 


W7 nagellack

W7 erbjuder prisvärda nagellack med ett brett utbud av färger och finishes. 

Deras sortiment inkluderar både klassiska och moderna nyanser. W7 nagellack är känt för sin goda kvalitet och enkla applicering, vilket gör det till ett populärt val bland budgetmedvetna konsumenter. 


Brett utbud av prisvärda nagellack från kända märken 

På Luxplus erbjuder vi över 900 nagelprodukter från några av de största och mest erkända varumärkena. Oavsett om du letar efter Essie, GOSH, Herôme, Hanne Bang, OPI, Orly, Technic, Maybelline eller ett annat märke, hittar du prisvärda nagellack här till ett bra pris. Använd vårt filtreringsverktyg för att snabbt hitta det du söker. Vi levererar direkt till dig! 

Därför bär fler män nagellack på sina fingrar 

När män bär nagellack på sina fingrar kan det ha olika betydelser beroende på individuell och kulturell kontext. För vissa män är det ett enkelt modeuttalande som uttrycker personlig stil och kreativitet, bryter mot traditionella könsnormer och utmanar normer kring maskulinitet. 

Det kan också vara ett sätt att visa solidaritet för rörelser som #HeForShe, som fokuserar på jämställdhet. Vissa kändisar som Zac Efron, Chris Hemsworth och stjärnan från 'Suits', Gabriel Macht, har använt nagellack som ett sätt att öka medvetenheten om viktiga samhällsfrågor, inklusive mental hälsa och kampen för våld mot kvinnor. 

Välkommen till Luxplus