Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Hudvård

Vilken hudtyp har du? Och vilken hudvård passar dig?

Av Wilma Olsson | Skönhetsexpert
Har du styr på din hy? Här får du reda på allt om vad som kännetecknar de olika hudtyperna samt vilka produkter som passar till vilken hudtyp.

Alla vi drömmer om en hälsosam och välmående hy utan finnar, torra linjer och oljig T-zon.

För att uppnå detta krävs det att du använder rätt hudvårdsprodukter som är anpassad efter din hudtyp. Därför är det otroligt viktigt att först ta reda på vilken hudtyp du har innan du börjar välja ut dina hudvårdsprodukter till din hudvårdsrutin. 

Vilken hudvård till vilken hudtyp?

Ingen hy är den andra lik och hudens behov ändras dessutom beroende på årstid, mående, kost och livsstil. Det som är gemensamt för alla hudtyper är att rätt val av  hudvårdsprodukter verkligen kan göra skillnad för din hys välmående. Men hur vet man vilken hudtyp man har och vilka produkter som passar den? Det ska jag berätta för dig här. 

Har du normal hy

En normal hud är jämn och balanserad och har varken förstorade eller förminskade porer. Din hud har en perfekt balans mellan fukt och olja och producerar inte för mycket av något av det. Den är mjuk och följsam. Om detta kännetecknar din hy, så grattis! Du har den hudtyp alla önskar ha. 

Hudvård för normal hy

Detta betyder såklart inte att du ska slarva med din hudvårdsrutin. Du måste tänka på att bevara och underhålla den höga fukthalten som din hy redan har. Satsa på att använda en lätt och behaglig dagkräm, helst med solskyddsfaktor och sedan en fetare och mer uppbyggande nattkräm för att behålla din hy så frisk och hälsosam, så länge som möjligt. Gå all in och testa mållös hudvård från Peter Thomas Roth eller Filorga. För mer ekonomiska alternativ skulle jag tipsa om märken som Bioderma eller GarnierHar du torr hy

En torr hud har små porer, ibland så små att dem knappt syns. Ett annat tecken på en torr hudtyp är att den stramar, speciellt efter rengöring. I vissa fall kan den också kännas sträv och klia. Detta beror på att huden har brist på både fukt och olja. 

Hudvård för torr hy

Din hy skriker efter fukt! Så satsa på djupt återfuktande och närande produkter. Eftersom vatten är uttorkande så är det viktigt för dig med en torr hy att välja en mjölkbaserad rengöring som inte behöver tvättas av. Använd också en ansiktspeeling för att ta bort alla döda hudceller, så att dina produkter verkligen kan tränga in i huden och boosta din hy på djupet. Har du en torr hy så kan du kika in märken som Embryolisse,Vaseline och Bio-oil.Har du fet hy

En fet hy kännetecknas av att den snabbt blir blank och oljig, detta på grund av överproduktion av fett. På grund av att porerna ofta blockeras av den överflödiga oljan är porerna oftast stora och utvidgade och det är även vanligt att finnar, blemmor och pormaskar uppstår. Men man kan såklart också ha en fet hud utan finnar och problemhy. 

Hudvård för fet hy

För dig med fet hy är det viktigt att använda något tunnare, lättabsorberande och fuktgivande produkter som har balanserade egenskaper. Undvik att använda för starka produkter som torkar ut huden, då huden kommer att kompensera med att producera ännu mer fett. Eftersom att olja löser olja så är en oljebaserad rengöring ett bra alternativ för dig med oljig hy. Ta din oljebaserade rengöring från Decleor eller varför inte Bielenda och märk hur härligt ren och fräsch din hy blir. Har du kombinerad/ bland hy

En kombinerad hudtyp är den vanligaste hudtypen och kännetecknas av att  det både finns feta och torra partier i ansiktet. Oftast är det T-zonen (panna, haka, näsa) som tenderar att bli oljig medan kinderna och käken oftast är mer torra. En kombinerad hudtyp är som det låter, en blandning av alla olika hudtyper. 

Hudvård för kombinerad hy

Det viktigaste för en kombinerad hudtyp är balans. Du behöver hitta produkter som balanserar ut din hy. Satsa på en grundläggande hudvårdsrutin som återfuktar och skyddar huden och komplettera sedan med specifika produkter som du applicerar på passande områden i ansiktet. Kika in märken som Dermalogica och Weleda.Har du känslig hy

En känslig hy klassificeras vanligtvis inte som en hudtyp utan ett tillstånd som kan uppkomma hos alla olika hudtyper och vara under olika långa perioder. Det som kännetecknas för en känslig hudtyp är att den lätt reagerar på parfym, starka produkter, väder och stress. En känslig hy visar sig ofta genom rodnader, knotter,blåsor och svullnader. Den kan även visa sig genom att blodkärlen i huden är mer ytliga. 

Hudvård för känslig hy

Milda, lugnande och kylande produkter är något som en känslig hy älskar. Det är bra att undvika starka produkter med alkohol och mycket parfym i som kan få den redan känsliga huden att blossa upp ännu mer. Ett tips är att noggrant läsa igenom ingredienslistan så vet du vilka produkter du kan och inte kan använda. Nuxe har ett stort utbud av produkter till känslig hy. Kom ihåg! Vi alla har perioder där man känner sig osäker i sitt utseende men det är viktigt att veta att din hy inte definierar vem du är som person. Skönhet kommer inifrån och ut så glöm inte bort att ta hand om din hälsa och ditt mående, så ska du se att det också gör en enorm skillnad! 

Om du vill ha en snabb och enkel hudvårdsrutin på 7 steg så har vi en till dig här! 

Vi på Luxplus ser alltid till att dra av en stor del av normalpriset så att du som medlem kan handla det du vill ha, utan att oroa dig över ekonomin. Dyk ner i vårt stora sortiment av hudvård och ta din hudvårdsrutin till nästa nivå. Vi lovar, du kommer inte att ångra dig!


Välkommen till Luxplus