Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Hudvårdsrutin

7 steg till den perfekta hudvårdsrutinen

Av Wilma Olsson | Skönhetsexpert
Har du styr på din Hudvårdsrutin? Här kommer alla steg du behöver, för att uppnå den perfekta hudvårdsrutinen.

En bra hudvårdsrutin är A och O när det kommer till din hud. Det kan vara svårt att veta var man ska starta och vilken produkt man ska börja och avsluta med. Men lugn, Vi hjälper dig! I denna artikel kommer du att få lära dig alla viktiga steg du behöver veta för att få den perfekta hudvårdsrutinen. 


Steg.1 Rengöring

Grunden till en frisk och välvårdad hy är ett rengjort ansikte. I detta steg tar du bort smink, överflödig smuts, svett och gamla hudceller som samlats på huden under dagen. Detta kan du göra med dina rena händer i cirkulära rörelse eller med hjälp av bomullspads. För en djupare rengöring skulle jag tipsa om en rengöringsapparat från Foreo. Du hittar dem - Här

Steg. 2 Toner (ansiktsvatten)

En toner hjälper till att ta bort resterande rester av smink och orenheter som inte togs bort av rengöringen samtidigt som den vårdar huden, återfuktar och återställer hudens pH-värde. Applicera tonern på en bomullspad och dra den försiktigt över hela ansiktet. Undvik ögonområdet. Ta din toner från t.ex.  Garnier och bemärk hur ren och frisk din hy blir. 

Steg. 3 Serum 

Nu när din hud är helt ren och fräsch är det dags för att boosta den med fukt. Ett serum är oftast mjölk eller vattenbaserat och är berikat med aktiva ingredienser. Ett serum hjälper till att öka kollagenet i huden samt balansera hudens funktioner på djupet. Kika in Face facts utbud av serum. Dem är både budgetvänliga och bra. Det kan ju inte bli bättre! Applicera serumet på fingrarna eller direkt på ansiktet och smörj sedan in det i ansiktet. 

Steg. 4 Ögon

Don’t forget the eyes! Ögonen är exakt lika viktiga att vårda som resten av ansiktet och något som är bra att lägga extra mycket tid på, då vårat ögonuttryck är det första andra människor ser. En ögonkräm hjälper till att minimera synligheten av mörka ringar, påsar och fina linjer under ögonen och ger dig snabbt ett piggare utseende. Den är verkligen räddaren i nöden efter sömnlösa nätter. Gå all in och lyxa till det med en fantastisk ögonkräm från Peter Thomas Roth eller kika in Evelines billiga sortiment av ögonkräm. Applicera din ögonkräm försiktigt i ögonområdet med hjälp av dina fingrar. Steg. 5 Ansiktskräm

Det kommer väl inte som en överraskning att FUKT, FUKT, FUKT är det absolut viktigaste för en sund och hälsosam hy. Därför är ansiktskräm är ett måste i den dagliga hudvårdsrutinen, då den hjälper till att fylla på hudens naturliga fuktbalans. Utöver det så skapar den också en skyddande barriär och låser även in alla bra ingredienser som man applicerar innan i sin hudvårdsrutin. Satsa på en ansiktskräm med SPF i så får du extra skydd mot solen. Du hittar dem här! Applicera din ansiktskräm på ansiktet och smörj in den i cirkulära rörelser tills hela ansiktet är insmort. Glöm inte halsen. 

Steg. 6 Solskydd

Spf, Spf, Spf - nyckeln till att minska ålderstecken. Solen är fantastisk på många sätt, men inte så snäll mot huden som man önskar. I alla fall inte om du inte skyddar dig från solens skadliga strålar. Detta steg är det många som struntar i då dem tror att solkräm endast behövs när man ska sola. Men det stämmer inte! Tro det eller ej men solens strålar är lika skadliga hela tiden även om du vistas i skuggan. Och vill du undvika ålderstecken, bränd och skadad hud och i värsta fall cellförändringar så får du inte glömma bort solskyddsfaktor. Kika in vårt stora utbud av solkräm här och klicka hem din favorit idag!

Steg. 7 Ansiktsmask 

Det sista steget i en hudvårdsrutin är valfritt men boostar både dig och din hud med extra mycket kärlek. Vill du skämma bort din hy till max är en ansiktsmask ett perfekt val, då den vårdar din hud med massor av återfuktande och närande ingredienser. Detta steg räcker att göra 2-3 gånger i veckan. Det finns otroligt många ansiktsmasker så jag rekommenderar dig att du dyker ner i Luxplus sortiment och testar dig fram. 

Kom ihåg! att ingen hudtyp är den andra lik och därför är det viktigt att du först tar reda på vilken hudtyp du har innan du väljer ut dina hudvårdsprodukter så att du får ut det mesta av produkterna. 

Vill du lära dig mer om vad som kännetecknar de olika hudtyperna kan du läsa mer om det här! 

På Luxplus vill vi att alla ska känna sig trygga med att fylla varukorgen till max utan att känna oro över ekonomin. Därför ser vi alltid till att dra av en del av normalpriset så att du kan klicka hem dina favoritprodukter idag utan problem. 

Välkommen till Luxplus