Beloppet du sparar är beräknat utifrån normalpriset. Medlemspriserna på Luxplus gäller endast för medlemmar. Du blir medlem genom att välja att köpa till medlemspris när du genomför ditt första köp, och den första månaden är kostnadsfri. Därefter kostar det 89 kr/månad och du kan säga upp ditt medlemskap när du vill. Klicka här och se alla förmåner du får som medlem hos Luxplus.

VEGETARISKT

Det är oerhört viktigt att få i sig tillräckligt med protein. Livsmedelsverket rekommenderar att man får i sig 1,1 g protein per kroppskilo om dagen. Har man en aktiv vardag med träning, behöver kroppen ännu mer protein. Som köttätare behöver man sällan oroa sig för att inte få i sig tillräckligt med protein. Om man däremot inte äter kött eller animaliska produkter, kan man ibland oroa sig för att inte få i sig tillräckligt med protein. Här på Luxplus vill vi göra det lättare för alla vegetarianer och veganer att få en proteinrik diet. Det är därför vi har samlat ihop ett stort antal spännande produkter som är särskilt intressanta för personer som inte äter kött eller animaliska produkter. Dessa produkter kan nämligen användas för att skapa en lång rad olika rätter.

VEGETARISKA PRODUKTER

På den här sidan hittar du ett brett utbud av linser, quinoa, chiafrön och mycket mer. Många av livsmedlen är inte blandade andra livsmedel. På så vis kan du alltså få en produkt som du fritt kan blanda med andra livsmedel helt efter tycke och smak. Om du gärna äter gröt till frukost eller mellanmål, hittar du också den populära Urtekram gröten i flera olika varianter. Allt du behöver göra är att tillsätta vätska.

VEGANSKA PRODUKTER

Många av produkterna kan också avnjutas av veganer som inte vill ha några animaliska ingredienser i maten. Testa till exempel de superenkla och fullkomligt utsökta produkterna Lins Mix eller Bulgur Mix från Earth Control.

Om du inte äter kött, ägg och mejeriprodukter är det större sannolikhet för att du kan ha brist på ett antal näringsämnen. Därför är det viktigt att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler genom att äta särskilda livsmedel eller ta kosttillskott. Det rekommenderas att en mångsidig och näringsrik vegankost innehåller spannmålsprodukter, baljväxter, frön och vegetabiliska fetter som innehåller essentiella fettsyror (linol- och alfalinolensyra), vilket till exempel finns i nötter. Livsmedelsverket rekommenderar att att en vegan äter 5-6 fullvärdiga måltider varje dag.

Om du är vegan är det också oerhört viktigt att vara medveten om vikten av en varierad kost. Ibland kan det också vara nödvändigt att komplettera kosten med B12 och D-vitamin. Det är alltid bra att ta kosttillskott om din kropp saknar vissa vitaminer och mineraler, men kom ihåg att du kan göra mycket för kroppen genom att äta en varierad och proteinrik kost.