Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
smink

10 vanliga misstag att undvika när du applicerar smink

Av Camilla Svensson
Fel foundationfärg, för mycket mascara och ingen primer? Undvik de 10 vanliga misstag som förstör din sminkning. Läs vidare här.

Drömmer du om att behärska den perfekta sminkningen? Den sminkning som ger dig en självsäker känsla och får din hud att stråla. Tyvärr är du kanske en av dem som gång på gång begår samma sminkmisstag?

Dyk ner i den här artikeln där vi delar med oss av de 10 vanliga sminkmisstag du bör undvika för att uppnå en felfri look. Från foundationfärgen till ögonskuggan och läpparna, vi har dig täckt med de bästa tipsen och knepen för en felfri look.


1: Fel foundationfärg som inte matchar din hudton

Ett av de vanligaste misstagen är att välja en fel färg på foundation som antingen är för ljus eller för mörk för din hudton. Det kan få din sminkning att se orealistisk och ojämn ut. För att undvika detta misstag kan du testa din foundation på din käklinje eller handled och välja den färg som bäst överensstämmer med din naturliga hudton. Läs även vår detaljerade guide om hur du identifierar din huds underton för att hitta den perfekta foundationfärgen när du handlar online.


2: För mycket bronzer eller rouge

En annan skönhetsmiss är att använda för mycket bronzer eller rouge. För mycket av dessa sminkprodukter kan ge en orealistisk och "kakig" look. Lär dig att använda dessa produkter med lätta händer och fokusera på rätt områden för att uppnå en subtil och naturlig glöd. Vi delar också tips för att uppnå den trendiga 'solbrända rouge'-looken i artikeln nedan:

3: För mycket eller för lite highlighter 

Att använda highlighter i överdrivna mängder kan ge en glänsande och "glittrig" look, medan för lite highlighter kan göra det svårt att framhäva dina bästa ansiktsdrag. Lär dig att kontrollera rätt mängd och placering av din highlighter för att uppnå en subtil och naturlig glöd som framhäver dina ansiktsdrag. 


4: Dålig blandning av ögonskugga 

Ett vanligt misstag är att inte blanda ögonskuggan ordentligt. Detta kan resultera i hårda kanter och en ojämn ögonmakeup. För att undvika detta misstag, använd en mjuk sminkborste och blanda ögonskuggan noggrant för att skapa en sömlös övergång mellan ögonskuggsfärger. Kom ihåg att arbeta med lätta drag och blanda färgerna väl. 

Om du inte är helt säker på hur du använder dina sminkborstar, läs vår detaljerade guide om sminkborstar och bli klokare. 


5: Överplockade eller felaktigt formade ögonbryn 

Ögonbryn spelar en viktig roll i ansiktets symmetri och uttryck. Undvik att överplocka eller forma dina ögonbryn fel, eftersom det kan förändra hela ditt ansiktes utseende. Lär dig de rätta teknikerna för att forma och styla dina ögonbryn så att de passar perfekt till din ansiktsform och ger en naturlig ram för dina ögon. Använd ögonbrynsschabloner eller få en professionell att forma dina ögonbryn första gången. 


6: Klumpig mascara

Klumpig mascara uppstår när för mycket produkt appliceras eller när mascaran inte borstas ordentligt genom ögonfransarna. Detta resulterar i klumpar och klibbiga ögonfransar som ser tunga och ojämna ut. För att undvika detta misstag bör du applicera mascaran med lätta, uppåtriktade drag och se till att borsta igenom ögonfransarna med en ren mascaraborste eller en ögonfranskam. Detta kommer att säkerställa en jämnare och mer definierad ögonfranslook utan klumpar. 


7: Försummelse av primer 

Primer är en viktig del av en felfri sminkning, men många hoppar över den. Det kan leda till att din smink inte håller lika länge och ser mindre jämn ut. Primern jämnar ut din hudens textur för en mer slät look samtidigt som den skyddar din hud mot yttre påverkan. Lär dig varför primer är viktigt och hur du korrekt applicerar den innan du applicerar din foundation och ögonskugga i guiden nedan:


8: Försummande av läppvård

Slutligen är en skönhetsmiss som ofta förbises att inte ta hand om dina läppar. Torra och spruckna läppar kan förstöra hela din sminkning! Dessutom är dessa läppar inte särskilt kyssvänliga. 

För att undvika detta misstag, se till att vårda dina läppar regelbundet genom att exfoliera dem och applicera en fuktgivande läppbalsam eller läppmask. Detta kommer att säkerställa att dina läppar alltid ser mjuka och smidiga ut och förbättrar utseendet på eventuell läppstift eller lipgloss. 


9. Ojämn läppstiftapplikation 

Att applicera läppstift utan en tydlig kontur kan resultera i ett rörigt utseende. Det är viktigt att använda en läppenn för att definiera läpparnas konturer så att du kan applicera läppstift jämnt för en polerad look. 


10. Försumma hudvård 

Att ignorera hudvård kan vara ett stort misstag när det kommer till smink. En frisk och väl omhändertagen hud utgör den bästa grunden för en felfri sminkapplikation. Det är avgörande att rengöra huden för att ta bort smuts och överflödig olja, exfoliera för att avlägsna döda hudceller och återfukta för att behålla hudens fuktbalans. Genom att prioritera regelbunden hudvård kan du skapa en jämnare, mer strålande och mer hållbar sminkning. 


Genom att undvika dessa 10 vanliga misstag kan du uppnå en vacker sminkning som ser både naturlig och vacker ut. Kom ihåg att smink är en personlig preferens, och dessa misstag kan variera beroende på individuella smaker och preferenser. Det viktigaste är att experimentera och hitta en sminkstil som bäst passar dig.

Välkommen till Luxplus