Beloppet du sparar är beräknat utifrån normalpriset. Medlemspriserna på Luxplus gäller endast för medlemmar. Du blir medlem genom att välja att köpa till medlemspris när du genomför ditt första köp, och den första månaden är kostnadsfri. Därefter kostar det 89 kr/månad och du kan säga upp ditt medlemskap när du vill. Klicka här och se alla förmåner du får som medlem hos Luxplus.

GLUTENFRITT

Gluten är ett äggviteämne som i synnerhet finns i vete, men även i råg och korn. En del är glutenintoleranta som gör att de inte tål gluten. Gultenintolerans kallas även för celiaki. Så snart man har fått denna diagnos, bör man övergå till en glutenfri diet. För dessa individer skadas tarmluddet i tarmens slemhinna. Tarmluddet hjälper kroppen att ta upp näringen i maten på ett optimalt sätt. Detta kan leda till dåliga blodvärden, järnbrist, trötthet, skelettvärk och orolig mage.

Att vara glutenintolerant medför naturligtvis en nödvändig försiktighet, där man måste läsa innehållsförteckningar och fråga restaurangpersonal. Detta innebär ett extra besvär, men som tur är innebär det inte att glutenintoleranta måste avstå massa godsaker. Idag finns det mängder av glutenfria alternativ, såsom glutenfritt mjöl och müsli. Istället för att använda sädesslag, används ofta majs, potatis, ris och tapioka för att framställa dessa produkter.

Glutenfri pasta

Är man glutenintolerant får man tyvärr avstå från vanlig pasta, då pasta i regel är framställt på vetemjöl som innehåller gluten. Som tur är finns det idag glutenfri pasta. Hos oss på Luxplus hittar du bland annat gultenfri pasta från populära Urtekram. Deras glutenfria pasta är 100 % ekologisk men tummar inte det minsta på den italienska kvalitetskänslan. Pastan är framställd på majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl och quinoamjöl. Urtekram erbjuder både spaghetti och pennepasta.

Glutenfri bakning

Hos oss kan du köpa mandelmjöl, loppfröskal, kokosfibermjöl med mera. Med dessa produkter kan du själv framställa glutenfria bakverk. Du kan också göra en glutenfri pizza- och pajbotten. Många av dessa produkter har höga protein- och fiberinnehåll, vilket gör dessa produkter till nyttiga alternativ även för den som inte är gluteintolerant.

Glutenfria kosttillskott

På den här sidan kan du även handla glutenfria kosttillskott. Vi säljer bland annat gultenfria kosttillskott från Husk. Deras kosttillskott är fiberrika och kan hjälpa dig med matsmältning och en bättre balans i magen. Om du lider av ett förhöjt kolesterolvärde, förstoppning och diarré bör du prova Husks gultenfria psylliumfröskal pulver.