Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
scholl, pedikyr, scholl billigt, urtekram, fotvård, kroppspeeling, bodyscrub

Vårda kroppen och fötterna

Av Lonni Sandbjerg
Jo du vet, även om du är inpackad i tjocka vinterkläder får du inte glömma ta hand om din kropp och dina fötter. Testa guiden till snabb spalyxtid.

Har du fullt upp i vardagen? Du är kanske mamma med heltidsarbete och att ta ett par dagar ledigt för att njuta av en spadag är därför inte aktuellt. Allt detta känner jag allt för väl till då jag själv är mor till en 3-årig pojke. Det är fart och fläng och från det du har slutat jobbet, hämtat på förskola, handlat och lagat mat, lekt, badat och nattat. Tja, så har den dagen gått. Pust...


Men det är viktigt att komma ihåg att ge sig själv lugn och ro och egentid. I synnerhet din kropp och dina fötter blir ofta glömda i de dagliga hudvårdsrutinerna, och jag har därför samlat två bra tips på hur du enkelt skämmer bort din kropp och dina fötter:

Först och främst kroppen

Vi tänker oftast bara på vår hud i ansiktet, då ansiktet är den del av oss som är mest i fokus och även mest utsatt. Men resten av kroppen behöver också omsorg och vård, och därför rekommenderar jag denna väldoftande body scrub från Urtekram som tar bort döda hudceller och ger din hud en boost av förnyad energi. Skrubba din kropp medan du duschar med Urtekram Brown Sugar Body Scrub.

Vårda dig själv en timme om kvällen och kom ner i varv, eller en eller flera gånger i veckan för att göra din hud helt silkesmjuk.

Och nu till fötterna

Våra fötter bär oss hela livet igenom. Det är därför viktigt att vårda dina fötter då och då för att undgå nagelsjukdomar och fotskavanker som t. ex. liktornar och annat yummy. ;) 

Starta med att sätta dina fötter i ett varmt fotbad och låt dina fötter bli uppvärmda. Därmed blir huden mjuk och enkel att arbeta med. När du har suttit ca 10 minuter är dina fötter redo för behandling. Använd en fotfil och slipa försiktigt bort de döda hudcellerna och avsluta med en vårdande fotmask. 

Till denna session rekommenderar jag fotfilen Velvet Smooth från Scholl. Fotfilen är elektrisk och den klarar därför av allt det hårda sliparbetet åt dig. Det elektroniska sliphuvudet ser också till att slipningen blir jämn över hela foten och ger ett superfint resultat. 

Efterföljande har den nya, mjuka huden behov av extra fukt och vård och därför är det en riktig bra idé att avsluta din pedikyr med en detox fotmask. 

Tadaa! Så är dina fossingar härligt babymjuka igen. :)

Välkommen till Luxplus