Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care, OPI Ridge Filler, räfflade naglar

Så här slipper du räfflade naglar

Av Madelen Rosengren
Har du irriterande fåror i naglarna som förstör din manikyr? Vi ger dig tips på hur du gör för att slippa ojämnheterna och får snygga naglar.

Har du sådana där naglar som verkligen inte går att få en slät yta på, hur mycket baslack eller nagellack du än applicerar? Ser de ut som en nyplöjd åker? Välkommen till klubben! Visst, alla människor har fåror på naglarna och det är helt naturligt. Men ibland blir man bara så trött på att ha randiga naglar istället för släta, snygga och tåliga.


Vad beror räfflade naglar på?

Jag har hört en massa olika teorier kring varför man har fåror på naglarna. Vissa menar att det beror på vitaminbrist, att det är bakomliggande sjukdomar som är orsaken och en tredje menar att det är ärftliga faktorer som får dem att uppstå. Det verkar inte vara helt klarlagt varför vissa har större fåror än andra, men det går att hitta lösningar på problemet. Undvik till exempel saker som får naglarna och nagelbanden att torka ut, såsom vatten och diskmedel och nagellacksborttagning innehållandes aceton. Testa exempelvis Acetone Free Nail Polish Remover från Cutex istället som inte innehåller aceton. 


Så här får du släta och blanka naglar

Det finns två mycket enkla sätt att lösa problemet på, och de kan med fördel kombineras. Som ett tillägg till din vanliga manikyrrutin där du tar hand om dina nagelband kan jag rekommendera att använda en poleringsfil, även kallad nagelbuffer. Det är en slags nagelfil med fyra sidor som du använder till att forma, putsa och polera nageln med. Cosmopolitan har en bra variant som i fyra steg ger en fin nagelyta och mycket glans. Den är dessutom utformad så att man får ett bra grepp när man ska putsa naglarna.


Polera naglar - Så gör du

Steg 1. Sida ett använder du till att fila nagelns längd och form med, precis som med en vanlig nagelfil. 

Steg 2. Sida två använder du till att slipa hela nagelytan. Här är det viktigt att du tar det försiktigt och inte gör samma misstag som jag gjort, och i ivern att få bort fårorna på nageln putsar för mycket och försvagar nageln väldigt mycket. Koncentrera dig på att få en fin yta och få bort de värsta räfflorna när du polerar naglar.

Steg 3. Den tredje sidan på filen är till för att att buffra nageln och förbereda den för att poleras upp.

Steg 4. Fjärde sidan på din nagelbuffer ger dina naglar en fantastisk glans och får nageln att se fin och välvårdad ut. Efter dessa fyra steg fäster dessutom nagellacket bättre och håller således längre, vilket ju är en fördel.


Obs! Använd bara nagelbuffern där du har behov av det. Nageln växer ju ut och fåror kommer än en gång bli synliga på nageln, och det är lockande att gå lös med poleringsfilen igen. Var noga med att inte putsa där du redan har polerat nagelns yta, då den annars blir kraftigt försvagad!


Det andra sättet att få släta naglar

Det andra sättet att ge nageln en helt slät yta är med en produkt som kallas ridgefiller (ridge på engelska betyder ås, eller upphöjning). Ett ridge filler lack fyller helt enkelt ut nagelns ojämna yta, och får dessutom nagellacket att fästa bättre. Produkten passar jättebra att använda som baslack eller bara som det är, och många vittnar om att ett ridgefillerlack får naglarna att se fräscha och välvårdade ut. Själv har jag använt mig av ridgefillerlacket från Dr. Lewinn's, och är supernöjd med resultatet! Även OPI har en variant och du kan också testa Essie Fill The Gap Base Coat samt Barry M. Manicure Mask Bamboo Bashful.

Vare sig du lagt tid på att putsa naglarna med en nagelbuffer innan eller inte, är det bara att lacka nageln, luta sig tillbaka och låta produkten göra jobbet. Och jag lovar dig att det blir skillnad! Med ett ridgefillerlacks hjälp stärker du dessutom upp nageln så den håller bättre. Den går inte av lika lätt, skivar sig inte lika lätt och du skyddar den mot fukt som gör nageln mjuk. Win-win! 


Tips till män: Med sin naturliga färg kan även du som man använda ridgefillerlack och få ett snyggt resultat som inte på något sätt är uppenbart! Använd en matt version och få snygga naglar som ser välvårdade ut utan ansträngning.

Med dessa två enkla tips kommer du få till riktigt fina och släta naglar, jag lovar! :)

Välkommen till Luxplus