Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Recept Bulletproof kaffe, instant energy, kaffe recept, ekologisk kokosolja

Recept på Bulletproof kaffe – instant energy!

Av Luxplus
Är du redo för den ultimata energiboosten? Få receptet på den skottsäkra kaffedrycken som har tagit världen med storm!

Paleo, primal gastronomi, stenåldersmat? Du kan nästan inte ha undgått att höra om konceptet. Den nya superhippa dieten som går ut på att äta som stenåldersmänniskan. Jag själv måste erkänna att jag fattar poängen med att laga sund mat med massor av grönsaker, kött, frukt, nötter, frön osv, men att helt skippa produkter gjorda på sädesslag och inte minst godis (!!!) gör att jag nog aldrig kommer att hoppa på paleovagnen.

Dock finns det en helt ny trend inom paleodieten som jag är helt med på - Bulletproof kaffe! Den här varianten av kaffe förkortas ibland BPK eller BPC och är poppis bland LCHF-följare.

Jag är typen som inte blir mig själv förrän jag får mitt morgonkaffe, och då jag upplevde effekten av den här energibomben var jag fullständigt såld! Bulletproof coffee ger en enorm boost av energi som håller länge. 

Vad är bulletproof kaffe? 

Kortfattat består bulletproof kaffe av vanligt kaffe, ghee (några använder osaltat smör – jag föredrar ekologisk ghee som är ett slags klarat smör från Indien) och kokosolja. Kombinationen av de tre energiboostande ingredienserna gör bulletproofkaffet till en energibomb som kan hålla dig mätt och full av energi hela vägen fram till lunch. Poängen är därmed att du kan dricka en bulletproof kaffe istället för att äta frukost.


Vilken effekt har bulletproof kaffe?

Jag har läst att några av världens största musikstjärnor och toppatleter dricker bulletproof kaffe innan de ska uppträda eller tävla, då kaffedrycken har visat sig ha en väldigt fördelaktig effekt på kroppens energinivå och kognitiva funktion. Kaffets koffein i kombination med fett och kokosoljans goda egenskaper håller dig mätt och full av energi i upp till 6 timmar! Bulletproof kaffe kan därför vara ett bra supplement till de som gärna vill tappa några kilon då man utöver att hålla sig mätt mycket längre, också påverkar kroppen till att gå all in på att förbränna fett från morgonstunden.

Man kan kalla bulletproof coffee för ett slags förbränningsmedel för kropp och hjärna. Jag blev själv överraskad över den effekt som kaffet hade på min ”mentala klarhet”. Jag hade ett klarare fokus på mina uppgifter och hann med väldigt mycket på arbetet.

Ok, det är kanske inte en coffee-bomb jag vill kasta mig ut efter varje morgon, jag är trots allt ett mycket stort fan av müsli, yoghurt, havregröt, löskokta ägg m.m. Men då och då när jag har behov av extra mycket energi för att komma igenom dagen, ska det bulletproof coffee ner i mixern!


Recept Bulletproof kaffe

Ta fram din mixer eller matberedare och lägg följande ingredienser i den. Har du inte en mixer kan du också använda ett mugg eller skål med hög kant och helt enkelt bara vispa ingredienserna med en visp eller mjölkskummare. När det hela är blandat till en krämig latte-aktig dryck är det bara till att njuta av energibomben.

Tips! Tillhör du inte dem som bälgar i sig kaffe kan du med fördel byta ut kaffet mot te. Jag rekommenderar grönt te som också innehåller riktig många goda egenskaper för kroppen.

Välkommen till Luxplus