Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
vanish, vårstädning, fläckborttagning, pledge trämöbelspray, kiwi skokräm

Dags för vårstädning

Av Madelen Rosengren
Äntligen skiner solen igen! Problemet är bara att nu syns alls smuts… Här kommer en guide till hur du får vårstädningen gjord både snabbt och enkelt!

Passa på att göra en rejäl vårstädning inför påsk, så kommer veckostädningen gå som en dans framöver. :) Det är få saker som får en att trivas så bra i sitt hem som när det är rent och i ordning. Nedanför hittar du en guide över vad du kan behöva när det ska storstädas.


Rengöringsmedel och städprodukter

Bland alla skönhetsprodukter och parfymer i vårt sortiment finns även rengöringsmedel. Några av märkena känner du till, några av varumärkena har andra namn än vad du är van vid att de heter i Sverige (även om det är exakt samma produkt), och några märken är nya för den svenska marknaden. Vad gäller just rengöringsmedel hittar du många varianter hos oss med flera användningsområden, exempelvis kan du använda många av dem i såväl köket som badrummet. 


Här får du tips på produkter som jag är övertygad om att du kommer ha nytta av hemma: 

  • En universalprodukt att torka av handfat, diskhoar och kranar med. Exempelvis Cream citrus från Cif eller Lavendel Skurcreme från Froggy, bägge sprider samtidigt en fräsch doft efter sig.
  • Föredrar du sprayformatet ska du se närmre på exempelvis All Purpose Cleaner Lemon från märket Flash och rengöringssprayet från Pledge, som du rengör alltifrån sten-, trä-, metall- och glasytor med. 
  • Allrengöring som passar perfekt att torka golven med hittar du från märkena Froggy och Flash. Har du klinkergolv hemma är natursåpa för just klinkers ett måste. Natursåpan från Probat är speciellt utvecklad för att skonsamt rengöra och vårda oglaserade klinkers, marmor, linoleum och skiffer. Likaså om du har trägolv, Probat saluför även en natursåpa speciellt framtagen för att användas på alla sorters trägolv oavsett om de är behandlade eller inte. Såpan lägger en skyddande hinna på ytan som mättar golvet och förhindrar att smuts och fläckar får fäste. Natursåpan skyddar även mot slitage.
  • Har du ytor i hemmet gjorda av granit eller marmor vill jag rekommendera Pro Granite Shine från Astonish Pro. Medlet rengör utan att slipa eller repa ytan. Var det aktsam med att använda det på golvytor då produkten kan göra golvet halt.
  • Stålull i form av smidiga kuddar från Minky. En given hjälpreda under vårstädningen som får kranarna och diskbänken att skina blankt.
  • Rengöringsservetter, en riktigt bra produkt som borde finnas i allas hem. De är perfekta när man bara ska torka av något lite snabbt, som kökskranen, ett kladdigt handavtryck på kylen eller fingermärken på hallspegeln.
  • Har du trämöbler hemma som behöver rengöras och snyggas till? Då är aerosolflaskorna med trämöbelspray från Pledge en stapelvara! Medlet putsar effektivt av möbeln, får bort fingeravtryck och fettfläckar samtidigt som den efterlämnar ett skyddande lager som förhindrar framtida fläckar och repor. Sprayet får även effektivt bort damm och dammallergener. Träytan efterlämnas blank och fin och möbeln blir som ny! :)


Rengöra toaletten

Huruvida man har ett rent och fräscht badrum, och framförallt hur fräsch toaletten är, är bland det vanligaste som folk noterar när de är på besök hos någon. Och visst tycker även du att det är roligare med ett rent badrum, hur jobbigt det än är att hålla efter det? Låt mig ge dig lite tips på hur du effektivt kan få det privata rummet att skina blankt!

Införskaffa en riktigt bra toalettrengöring som du använder till veckostädningen. Till exempel Domestos Ultra White & Sparkle , som både rengör, bleker och desinficerar toalettstolen. Komplettera med Domestos rengöringsservetter för badrummet. 

Har toalettskålen råkat ut för tuffa fläckar så kan det vara läge att ta till blekmedel. Du hittar olika varianter i vårt sortiment från både Parozone och Glorix, men de från Parozone kan du få med god doft. Är det kalk som orsakat problem är det ett antikalkmedel du ska ha tag på, till exempel kalkrengöringen från Domestos.

Avsluta städningen med ett toalettblock för att hålla toan fräsch till nästa veckostädning. Kanske en med persikodoft? 


Få bort dålig lukt

Dålig lukt kan bero på flera orsaker och det finns så klart flera sätt att bli av med problemet. Ett sätt är att använda Rodalon. Medlet desinficerar och bekämpar bakterier samtidigt som det får bort dålig lukt. Det bleker inte och kan användas till både färgade tyger, plast och kakel. Ägnar sig väl åt rengöring av till exempel mögelfläckar, kattlådor, fågelburar och hundbäddar.


Ta bort fläckar på tyg

Långt ifrån alla fläckar går att få bort, men med rätt produkter hemma kan man snabbt avhjälpa de flesta. Vi erbjuder tre alternativ som alla på sitt sätt har en självklar plats i hemmet.

Fläckborttagningsmedel från Vanish använder du antingen utrört med lite vatten direkt på fläcken, i ett vattenbad som förbereder fläcken för tvätt, eller direkt i tvättmaskinen ihop med tvättmedel.

Sprayflaskan från Mr. Muscle är väldigt bra att ha till hands när det rör sig om fläckar som är svåra att få bort, och som du inte gått bort i tvätten. Produkten kan användas på både vita och kulörta tyger, den rår på de flesta sorters fläckar och kan användas på de flesta sorters tyger. Använd genom att spraya på fläcken, gärna på båda sidorna av tyget om det är möjligt, och låt medlet verka i minst en minut. Skölj sedan av medlet, och allra helst bör du tvätta tyget efteråt.

Även Biotex har sprayvarianter som jobbar hårt mot bland annat gräs, fett, choklad och såsfläckar.

Missa inte att vi även har flera sorters tvättmedel på lager! :)


Städa bilen

Även bilen kan behöva snyggas upp så här på vårkanten. Märket Boyz Toys Gone Driving har redskapen du behöver för att snabbt och lätt få det överstökat. Exempelvis har de flera sorters rengöringsservetter, bland annat till att torka av lädersäten eller att torka bort insekter med. Smart att ha ett paket liggandes i handskfacket!  


Ta hand om skor

Nu när våren på allvar börjar komma igång är det ju även tid att lägga undan vinterskorna och ta fram skorna som passar till våren. Innan du lägger undan dina skinnskor är det en riktigt bra idé att smörja och putsa dem, så att de inte torkar under förvaringen, och håller sig snygga fram tills vintersäsongen kommer igång igen. Från Kiwi hittar du vad du behöver, bland annat skokräm, fett för skor och impregneringsspray.

Välkommen till Luxplus