Endast för medlemmar:
 • Spara genom allt
 • Alltid billig frakt
 • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
ansiktsserum

Ansiktsserum - därför ska du använda det!

Av Skönhetsexpert Camilla klarskov
Vår bloggare berättar varför det är så viktigt att använda ett serum under din dagkräm! Du får dessutom tips på två härliga serum från sidan!

Serum har i flera år varit ett av de viktigaste begreppen inom hudvård, och nästan alla branschens tillverkare har lanserat egna varianter på detta hudvårdsmirakel. Men vad är egentligen ett serum – och hur ska det användas?


Varför använda serum?

Ett serum består av mindre molekyler än en kräm, vilket innebär att serumet kan tränga längre in i huden än en vanlig kräm. Därför kan ett serum innehålla aktiva ingredienser som ger en mer koncentrerad och djupgående hudvård, och gör därmed en större skillnad för din hy än en kräm. Lite hårdraget kan du se ditt serum som den arbetande, reparerande delen av din hudvård, medan din ansiktskräm är den beskyddande – ett slags ytskikt som ser till att hudens yta får skydd och fukt medan serumet får arbeta i lugn och ro undertill. Just därför bör ansiktsserum inte användas på egen hand, utan bör alltid kombineras med en bra kräm. Se till att välja ett serum och en kräm som passar och kompletterar varandra, så att den ena produkten inte motarbetar den andra – annars kan användningen av någon av produkterna bli lönlös.

Serum är särskilt bra för med särskilda problem såsom

 • Oren hud
 • Torr och livlös hud
 • Åldringstecken såsom rynkor
 • Solskador, pigmentfläckar och liknande

Det är därför viktigt att du tänker på precis vilket område ditt serum ska arbeta med innan du väljer produkt.


Så använder du serum

 • Rengör ansiktet från makeup och smuts
 • Applicera ditt serum och låt det tränga in helt i huden
 • Applicera din ansiktskräm
 • Du kan med fördel använda ditt serum både morgon och kväll.


Två bra serum

Princess Skincare

Detta serum är perfekt för dig med stressad hy. Produkten innehåller zink och hyaluronsyra som gör serumet fuktgivande och lugnande, och särskilt i kombination med en dermaroller får du en fantastisk hudvårdsrutin. Hyaluronsyra är känt för att binda vatten (nästan 200% av sin egen vikt – ganska häftigt!), vilket förutom att hjälpa med att hålla huden återfuktad även ger en utjämnande anti-agingeffekt. Hudens naturliga innehåll av hyaluronsyra minskar nämligen med åldern, och det är därför en riktigt bra ingrediens att implementera i sin hudvårdsrutin.

Denna produkt är superdryg; du behöver endast ett tryck från flaskan för användning i hela ansiktet. Själv gillar jag särskilt mycket att serumet är parfymfritt och parabenfritt, vilket gör det bra för känslig eller irriterad hud. Konsistensen är lätt och produkten tränger därför in i huden utan problem – och så kan den med fördel användas på både hals och bröst!

L'Oreal

Efter cirka ett årtionde som skönhetsentusiast och ett par års jobb inom skönhets- och mediebranschen har jag stött på många fördomar om hudvård från L’Oreal. Hur skulle så billig hudvård kunna vara bra? Är det inte bara ett skönhetsimperium som ger sina produkter fina namn, men som i verkligheten inte alls fungerar? Jag ska vara ärlig och säga att jag själv tänkte så i många år. Men det man ofta glömmer är att L’Oreal, som ett av de största (om inte det största) hudvårdsmärkena i världen, har enorma resurser för att testa sina produkter, anställa världens duktigaste kemiker och därför kunna ta fram smink- och hudvårdsprodukter av hög kvalitet. Det är därför inte konstigt att L’Oreal producerar superbra och väldigt fina serum som, till skillnad från många andra serum på marknaden, man faktiskt har råd med. Ett av de mest populära serumen från L’Oreal är Age Perfect Cell Renewal Golden Serum. Serumet är och är alldeles perfekt för dig med trött och livlös hy som behöver en boost. Produkten känns silkeslen att applicera, har en härlig doft och får din hy att se yngre och fräschare ut.Välkommen till Luxplus