Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Double cleansing: Koreanskt hemlighet för en friskare, renare och vackrare hud

Double cleansing: Koreanskt hemlighet för en friskare, renare och vackrare hud

Av Camilla Svensson
Dubbel rengöring är den senaste trenden med otaliga fördelar för hudvård. Läs mer om den nya hudvårdstrenden här.

Koreansk skönhet är känd för att introducera världen för K-Beauty produkter samt innovativa och effektiva hudvårdstekniker som har revolutionerat vår uppfattning om hälsosam hud. En av de mest populära och banbrytande trenderna inom koreansk skönhet är konceptet med dubbel rengöring.

Denna enkla men kraftfulla metod har vunnit hjärtan över hela världen på grund av dess förmåga att leverera en friskare, renare och vackrare hud. Läs mer om denna teknik och hur du kan inkludera den i din skönhetsrutin.


Vad är dubbel rengöring?

Dubbel rengöring är en 2-stegs rengöringsmetod som bevisat ger en djupare och mer effektiv rengöring av huden. Denna metod bygger på filosofin att en enda rengöring inte är tillräcklig för att ta bort alla orenheter, smink och föroreningar från din hud.

Genom att använda två olika rengöringsprodukter i en specifik ordning kan du uppnå en renare och friskare hud som är redo att bättre absorbera de efterföljande hudvårdsprodukterna.

Därför är det viktigt att rengöra din hud

Att rengöra din hud är avgörande för att upprätthålla en frisk och vacker hud. Under dagen samlar huden smuts, överflödig olja, rester från smink och föroreningar som kan täppa till porerna och leda till hudproblem som finnar och pormaskar. Rengöring tar bort dessa orenheter, vilket inte bara förhindrar igentäppta porer, utan också ger huden möjlighet att andas och förbättrar dess naturliga regenerering. Dessutom förbereder en ren hud ytan för en bättre upptagning av de efterföljande hudvårdsprodukterna så att de kan leverera sina maximala fördelar. Så kom ihåg att ren hud är frisk hud och det är det första steget mot att uppnå en vacker och strålande hudton.


DU BEHÖVER:

  • En oljebaserad rengöringskräm som Cleansing Balm eller Cleansing Oil
  • En tvättduk
  • En vattenbaserad rengöringskräm för att skölja av eller micellärt vatten

Steg 1: Oljebaserad rengöring

Det första steget i dubbel rengöring innebär användning av en oljebaserad rengöringsolja eller rengöringsbalm. Detta steg är avgörande för att ta bort oljebaserat smink, överflödig talg och solskyddsmedel. Oljebaserade rengöringsprodukter fungerar som en magnet som attraherar och löser upp oljor och smuts, vilket gör det lättare att skölja bort. Massera försiktigt in oljan eller balmen i ditt torra ansikte med cirkulära rörelser för att lösa upp smink och orenheter.

En fördel med denna metod är att den inte bara rengör huden utan också återfuktar den. Oljebaserade rengöringsprodukter innehåller ofta vårdande ingredienser som lämnar din hud mjuk och fuktad.

Glow Hub

Nourish & Hydrate Gel Moisturiser

Köp nu

Banila Co

Clean It Zero Cleansing Balm

Köp nu

Steg 2: Vattenbaserad rengöring

Efter att ha masserat in den oljebaserade rengöringen i din hud är det dags att använda en vattenbaserad rengöringsgel eller skum. Detta steg hjälper till att ta bort eventuella rester av olja, smuts och smink som kan vara kvar på huden. Applicera rengöringsgelen på ditt fuktiga ansikte och massera den försiktigt in i huden. Skölj sedan noggrant med varmt vatten.

Den vattenbaserade rengöringen tar inte bara bort orenheter utan ger också din hud en uppfriskande känsla. Denna dubbla rengöringsprocess lämnar din hud helt ren och redo att absorbera de näringsrika ingredienserna i dina efterföljande hudvårdsprodukter.

CeraVe

Hydrating Cleanser For Normal To Dry Skin

Köp nu

Bioderma

Sensibio H2O Micelle Solution For Sensitive Skin

Köp nu


4 fördelar med dubbel rengöring av huden

Dubbel rengöring har blivit populärt eftersom det ger flera fördelar för din hud. Här är några av de mest anmärkningsvärda fördelarna:

1. Djupare rengöring av huden: Dubbel rengöring tar effektivt bort smink, överflödig olja och smuts, vilket ger din hud en djupare rengöring än traditionella rengöringsmetoder.

2. Bättre absorption av hudvård: Den rena huden som uppnås genom dubbel rengöring är bättre kapabel att absorbera de aktiva ingredienserna i dina efterföljande hudvårdsprodukter. Detta maximerar effekten av dina serum och krämer.

3. Mindre risk för orenheter: Genom att ta bort smink och orenheter fullständigt minskar risken för igentäppta porer och utveckling av pormaskar och finnar.

4. Hälsosammare hudbarriär: Dubbel rengöring hjälper till att bevara hudens naturliga fuktbalans och stärker hudbarriären, vilket resulterar i en friskare och mer motståndskraftig hud.


Så här dubbelrengör du din hud

Nu när du förstår fördelarna med dubbel rengöring är det viktigt att veta hur du kan integrera denna teknik i din dagliga skönhetsrutin. Här är en enkel steg-för-steg-guide:

Streg 1.

Börja med att försiktigt ta bort din ögonmakeup med din vanliga ögonmakeupborttagare.

Streg 2.

Applicera en oljebaserad rengöringsolja eller balm på ditt torra ansikte och massera den i cirkulära rörelser i ca 1-2 minuter.

Streg 3.

Tillsätt lite vatten för att emulgera oljan och fortsätt massera i ytterligare 1-2 minuter.

Streg 4.

Skölj noggrant med varmt vatten tills all olja är borta. Använd vid behov en tvättduk för detta steg.

Streg 5.

Applicera en vattenbaserad rengöringsgel eller skum på ditt fuktiga ansikte och massera försiktigt i 1-2 minuter.

Streg 6.

Skölj noggrant med varmt vatten.

Streg 7.

Fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin, inklusive toner, serum och fuktighetskräm.

Välkommen till Luxplus