Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Reset sunday - Få en bra start på veckan 🌼

Reset sunday - Få en bra start på veckan 🌼

Av Marte Skinlo Gundersen|Kosmetolog
Många av oss önskar att helgen varade lite längre. Få den bästa starten på den kommande veckan med dessa 5 steg.

Reset Sunday är kanske ett begrepp du har hört om du ofta är på sociala medier. Söndagen är för många en dag med blandade känslor. Man har fortfarande ledigt, men känslan av att man måste gå upp tidigt till jobbet och ha en hel vecka med viktiga saker framför sig smyger sig ofta på under dagen. Men vad kan man göra för att bli av med den kända "söndagsångesten", njuta av sista lediga dagen innan vardagen börjar igen, eller kanske till och med vara lite produktiv?

Prova en Reset Sunday! Allt handlar om att du gör något bra för dig själv, så att du får den bästa tänkbara starten på den kommande veckan. Här är 5 bra tips på vad du kan göra för att ta söndagen tillbaka!

5 bra saker du kan göra på en Reset Sunday:

1. Egentid

Visste du att egentid är kliniskt bevisat att minska symtom på ångest, stress och depression? Och samtidigt bidrar det till att ge oss mer energi, samt öka vår koncentration och minskar ilska och frustration. Egentid på en söndag är ett absolut måste! Fyll badet med varmt vatten eller ta en varm dusch, ta fram dina favorit bodyscrubs och duscholjor och unna dig en peeling och ansiktsmask. Slappna av och ta dig tid och låt axlarna falla. Du förtjänar det!

Perfekta produkter för en Reset Sunday:
Löwengrip Instant Glow Day Mask

Denna ansiktsmask från Löwengrip är den perfekta ansiktsmasken för ett hemmaspa. Ansiktsmasken ger fukt och fyllighet till matt och trött hud och lämnar den med en strålande lyster. Dessutom återställer den hudens pH-balans och minskar storleken på porerna. Är du mer nyfiken på produkter från Löwengrip? Se våra 10 must have produkter från Löwengrip här!Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub

Sol de Janeiro ger dig den där härliga sommarkänslan året runt! En bra skrubb som återupplivar huden är ett måste på en reset sunday. Denna kroppsskrubb exfolierar huden och tar bort torr hud och döda hudceller och lämnar din hud slät och mjuk. Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub har den karaktäristiska doften av salt kola och pistage, som vi redan älskar från Sol de Janeiros andra produkter. Glöm inte att återfukta huden med en vårdande bodylotion efteråt.Isle Of Paradise Self Tanning Drops Medium Face & Body

Det finns inget bättre än att vakna upp med en fin lyster och solbränna, då blir du av med det tunga sminket och sparar dessutom tid på morgonen! Reset Sunday är ett perfekt tillfälle att applicera brun utan sol.

Blanda 2-12 droppar Isle Of Paradise Self Tanning Drops i din favoritkräm eller bodylotion och applicera den i ansiktet och var du vill på kroppen. Dropparna gör det enkelt att styra hur djup solbränna du vill ha, ju fler droppar desto mörkare färg. Dessa sanning drops ger en naturlig lyster, och innehåller även colour correcting!


2. Planera den kommande veckan och få en överblick

Saknar du överblick över den kommande veckan? Sätt dig ner och skapa en överblick över kommande avtal, möten och annat du vill få gjort. Skriv ner dina möten och planer så får du snabbt en överblick över den veckan. För många skapar det mer struktur i vardagen, när de får skriva ner tankar, planer och överenskommelser på papper. Visste du förresten att människor som skriver ner sina mål och drömmar på papper har mycket större chans att faktiskt lyckas?3. Städa

Även om vi mest bara vill ta det lugn och slappna av på helgen är det bara lite trevligare att göra det om disken är klar, golvet dammsugits och kläderna vikta. Ibland behövs inte mycket, avsätt 30 minuter för att städa så kommer du att bli förvånad över hur mycket du faktiskt får gjort! Efteråt kan du koppla av i soffan med en bra film med gott samvete, och även möta den kommande veckan utan en massa stök. Sätt fram doftpinnar eller tänd ett ljuvligt doftljus, och skapa en extra trevlig atmosfär.


4. Tvätta dina sminkborstar

Även om många av oss använder våra sminkborstar och -svampar varje dag, är vi inte alltid bra på att tvätta dem. Men nästan ingenting är bättre än nytvättade sminkborstar, och en reset sunday är ett perfekt tillfälle att tvätta dina sminkborstar. Det är otroligt viktigt att tvätta sina sminkborstar, för de kan snabbt bli en riktig bakteriebomb och bidra till orenheter i huden.

Men oroa dig inte, läs vår guide till hur du tvättar sminkborstar här och få jobbet gjort på nolltid!5. Ta hand om dig själv – gör något du gillar

Fokuset på en reset sunday bör vara vad du kan göra för att du ska må bättre, så att veckan och vardagen som kommer inte bara känns som ett jobb. I en hektisk vardag är det otroligt viktigt att ta hand om sig själv, och göra något som man känner för och som är viktigt för en själv. Oavsett om det är att träna, ta en ansiktsmask, se en film ensam eller vara med en vän. Hitta tid för dig själv och gör något du vill, utan dåligt samvete. På sikt kommer det att ge dig mer överskott och energi i vardagen.

Välkommen till Luxplus