Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Tutorial: Såhär tvättar du dina sminkborstar

Tutorial: Såhär tvättar du dina sminkborstar

Av Camilla Svensson | Skönhetsexpert
Kommer du ihåg att tvätta dina sminkborstar och svampar då och då? Det är faktiskt viktigt att få det gjort. Följ med i vår vide tutorial här.

Om du tänker efter så använder du dina sminkborstar och penslar nästan varje dag. Men hur ofta tvättar du dem egentligen? Sanningen är att du förmodligen inte tvättar dem så ofta som du borde - eller så tvättar du dem kanske inte alls? Läs vidare och ta reda på varför det är viktigt tvätta sina sminkborstar. 


Därför ska du rengöra dina sminkborstar och penslar

Anledningen till varför det är superviktigt att rengöra sina sminkborstar och penslar är för att det gömmer sig otroligt mycket bakterier, produktrester, fett och olja från huden. Den där cocktailen av bakterier, vill du väl inte ha i ansiktet?


Smutsiga sminkborstar är inte nödvändigtvis något vi tänker på, men de kan förvandla sig till några bakteriebomber som kan orsaka irritationer i huden. När du applicerar ditt smink med smutsiga sminkborstar och penslar sprider du bakterierna över hela ansiktet. Det resulterar i orenheter och tilltäppta porer. Dina sminkborstar och sminkpenslar kan samla på sig mycket bakterier när de används gång på gång. Därför är det riktigt bra att tvätta dem med tvål och vatten så att de är redo att användas igen. Om du inte rengör dina sminkborstar och sminkpenslar med jämna mellanrum kan du ha oturen att få rodnader och orenheter i huden. Därför får du här ett servicemeddelande: Tvätta dina sminkborstar ofta! - både du och din hy kommer att älska dig för det!


3 skäl till varför du ska tvätta dina sminkborstar

  1. Ditt smink appliceras bättre
  2. Din hud kommer att se bättre ut eftersom orenheter och tilltäppta porer minskar
  3. Dina sminkborstar och penslar håller längre


Och hur ofta ska sminkborstar tvättas?

Det är ingen idé att investera i bra sminkborstar och ordentliga sminkprodukter om ditt smink inte håller måttet. Om du tar hand om dina sminkborstar, penslar och sminksvampar kan du få dem att hålla i flera år. Använder du dem dagligen är det mest optimalt att rengöra dina borstar och penslar en gång i månaden, så att du håller nere bakterierna helt. Tvätta dina borstar i mild tvål, schampo eller rengöringsmedel som löser upp fett en gång i veckan. Desinficera sedan borstarna en gång i månaden med sprit.


Hur tvättar jag mina sminkborstar?

Se här när makeupartist Mia Fabricius visar hur du rengör dina sminkborstar, penslar och sminksvampar.👆🏼 Så rengör du dina sminkborstar, penslar och sminksvampar 👆🏼


Använd babyolja för att rengöra dina sminkborstar

Vissa sminkprodukter kan vara svårare att få av dina sminkborstar än andra. Till exempel din foundationborste och läppborste kan vara lite av en utmaning att bli ren, då foundation ofta är en oljig produkt. Här kan det vara en bra idé att rengöra dina sminkborstar, penslar och sminksvampar med lite babyolja innan du börjar rengöra dem med tvål och vatten.


Välkommen till Luxplus