Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
hejsanalexs.se, luxplus.se, skydda och ta hand om håret på sommaren

8 tips till perfekt sommarhår

Av Alexandra Pallvid, Livsstilsbloggare
Under sommaren glömmer man lätt bort att vårda sitt hår nånstans mellan grillkvällar, sol och bad. Här är mina bästa tips för ett välskött hår.

Har du tänkt på hur mycket man sliter på håret under sommaren? Saltvatten och klor från bad, sol och vind, hårsnoddar som trasslar in sig och produkter som ska hålla frillan både snygg och på plats. 

Börja med att ta reda på vilken hårtyp du har för att kunna köpa rätt produkter till just ditt hår. Det finns mängder av produkter att välja mellan för torrt, frizzigt och livlöst hår, och här kommer mina bästa produkttips för att hålla håret sommarfint.


L'Oreal Elvive Full Restore Shampoo & Conditioner Set, perfekt vid slitet hår

Som sagt så sätter vind, saltvatten och sol sina spår på håret så se till att skaffa dig schampo och balsam som motverkar just detta. Jag brukar använda mig utav L'Oreal Elvive Full Restore Shampoo & Conditioner Set som skyddar håret och som vårdar redan skadat och skört hår. Med andra ord levererar Loreal här en perfekt lösning för håret i denna duoförpackning med schampo och balsam nu till sommaren och mitt hår blir alltid silkeslent efteråt. Detta är något för alla hårtyper då de flesta hår blir utsatta för just detta under sommaren och där med kan dra nytta av lite extra hjälp på traven. 


Skydda håret med Aussie Beach Mate Conditioner

Som ni hör på namnet är Aussie Beach Mate Conditioner en vårdande produkt som är räddaren i nöden under semestern och är anpassad just för hår som utsätts för saltvatten, sand och vind och ser till att göra håret silkeslent igen efter allt det utsätts för under dagen. Detta är utan tvekan det balsam som jag använder mest efter stranddagar och hur torrt och trassligt håret än känns innan man hoppar in i duschen så är detta lösningen!

Jag skulle rekommendera detta för de flesta hårtyper då de precis som ovanstående är något som alla kan dra nytta av efter en lång dag ute. Dessutom älskar jag lukten på denna, den får håret att lukta så otroligt gott och jag får alltid komplimanger för det!


Vårda långt hår med Aussie Luscious Long Conditioner

Jag älskar mitt långa hår men långt hår har ju en tendens att bli slitet och tovigt, vilket inte är särskilt roligt. Min "go to" conditioner har därför blivit just Luscious long conditioner från Aussie. Det kan vara klurigt att hitta produkter som är anpassat efter att just rädda längderna på håret. Men för dig med långt hår bör detta balsam passa som handen i handsken! Topparna och längderna känns lena igen efter att ha låtit den verka någon minut och denna conditioner från Aussie är mycket återfuktande, vilket långt hår behöver då håret tenderar att bli torrt i längderna.

Precis som det balsam från Aussie jag nämnde ovan luktar även detta balsam otroligt gott! 


Rädda ditt hår med Macadamia Deep Repair Masque

Macadamias hårinpackning vid namn Macadamia Deep Repair Masque är helt perfekt att låta sitta i några minuter 1 gång i veckan. Den innehåller en massa jättebra och naturliga oljor, istället för konstgjorda tillsatser som ofta används av andra märken. Oljorna i Macadamia Deep Repair Masque hjälper till att öka hårets elasticitet och ger håret fin glans.

Inte nog med att den gör en grym skillnad för håret och innehåller bra oljor, den räcker även superlänge då man inte behöver ta så mycket av hårinpackningen varje gång. Med andra ord - en bra investering!MoroccanOil - ett mirakel för hårtopparna

Dra igenom topparna med lite olja från Morroccanoil efter en dusch eller innan du går och lägger dig. Du kommer att märka hur mycket starkare och välvårdade dina toppar känns. Efter att ha testat ett par olika oljor kan jag utan tvekan säga att det här är min favorit. Håret känns mjukt och friskt utan att få den feta känslan som olja ibland kan ge och som man helst undviker.

För dig med torrt och skört hår så är detta verkligen något jag rekommenderar att göra så ofta du kan!


Ont om tid? Testa Batiste torrschampo!

På sommaren är det ofta mycket fart och fläng och ibland hinner man helt enkelt inte med allt. Då är torrschampoo en bra nödlösning som alltid bör finnas i badrumsskåpet! Jag har själv två torrschampon från Batiste, en liten burk med torrschampo på 50 ml för att ha i väskan vid behov och en stor flaska torrschampo på 200 ml att ha hemma.

Det är ett självklart måste för mig med torrschampo som har hår som efter en dusch inte torkar på evigheter, så en morgondusch finns sällan på kartan medan Batiste levererar gång på gång och ger mig tid till annat.


Extra fin med hjälp av BabylissPro

Sommartid är det ofta en hel del festliga tillställningar då man gärna vill göra något roligt med håret, och ofta är det då hårfönen, locktången eller plattången kommer fram. Att snygga till håret med stylingverktyg ska man självklart göra när man känner för det, men glöm inte att använda värmeskydd! Själv använder jag CHI 44 Iron Guard Thermal Protection Spray som utöver att skydda håret mot värmen även får frisyren och i synnerhet lockarna att hålla bättre.

För att få till de perfekta lockarna rekommenderar jag BabylissPRO Magic Air Styler. Man får otroligt mycket locktång för ett bra pris och den är superlätt att hantera då man lätt kan påverka hur tydliga och stora lockar man vill ha. Det gör du genom att variera mängden hår och hur länge du låter håret vara snurrat. Resultatet blir alltid kanon!


Skonsam tofs från Invisibobble räddar håret

Sist men inte minst, man glömmer ofta att även tofsar och hårsnoddar sliter på håret, särskilt när det är blött. För att skydda håret på bästa sätt, köp istället en tofs från Invisibobble som både är snäll mot håret och kommer att hålla i evigheter. Deras tofsar är gjorda i gummi och du slipper metallpluppen som håret fastnar i och som gör att hårsnodden till slut går sönder. Helt enkelt den perfekta lösningen! Invisibobble kommer i olika färger vilket gör det möjligt att variera och matcha, bland annat med sin hårfärg om så önskas!


Välkommen till Luxplus