Tillagd som favorit
Borttagen som favorit
Beloppet du sparar är beräknat utifrån normalpriset. Medlemspriserna på Luxplus gäller endast för medlemmar. Du blir medlem genom att välja att köpa till medlemspris när du genomför ditt första köp, och den första månaden är kostnadsfri. Därefter kostar det 89 kr/månad och du kan säga upp ditt medlemskap när du vill. Klicka här och se alla förmåner du får som medlem hos Luxplus.

MJÄLLSCHAMPO

På den här sidan har vi samlat våra mjällschampon till kvinnor. Mjällschampon kan nyttjas för att förebygga och bekämpa mjäll. Mjällschampo kan även användas om du har torr hårbotten. Syftet med mjällschampo är nämligen att se till att din hårbotten återfår sin naturliga balans.

Vad är mjäll och vad beror det på

Mjäll är döda hudceller som ansamlas i vita flagor på hårbotten. Inte sällan innebär mjäll en kliande och irriterad hårbotten. För att bli kvitt mjäll krävs en behandling för att återställa hårbottens balans. Det är inte fastslaget exakt vad som orsakar mjäll, men det är en mycket vanlig åkomma. Mjäll beror ofta på torr hårbotten, och det kan därför vara en bra idé att undvika hårprodukter med starka ingredienser i. Starka ingredienser förekommer i större utsträckning i hårgelé och hårspray. Under vinterhalvåret är det vanligare med mjäll på grund av torr luft.

Hur blir man av med mjäll?

Det finns schampon som torkar ut hårbotten och det finns även en del schampon som kan framkalla mjäll. Mjäll kan också vara ärftligt och kan ha och göra med psoriasis. Genom att använda mjällschampo kan man förebygga uppkomsten av mjäll samt motverka bildandet av nytt mjäll. Dessa schampon säkerställer att en optimal pH-balans upprätthålls i hårbotten.

Här på Luxplus hittar du flera varianter att välja mellan, bland annat mjällschampo från Head & Shoulders, Neutral, Alpecin och danska Urtekram. Eftersom mjäll är så pass vanligt förekommande, har de flesta hårvårdsmärkena sin egen linje med mjällschampon. Hos oss hittar du både exklusiva frisörschampon mot mjäll och pålitliga märken som man köper i livsmedelsbutiken. I vårt sortiment hittar du mjällschampo med ett flertal olika dofter och egenskaper. Föredrar du en särskild doft, såsom citrus eller uppfriskande mint, behöver du nödvändigtvis inte avstå den bara för att du behöver använda mjällschampo. Vi erbjuder även mjällschampon som är särskilt framtagna för dem med särskilt känslig hårbotten. Här rekommenderar vi tillsammans med Astma- och Allergiförbundet populära Neutral, som varken innehåller parfym, färgämnen eller parabener. Kanske känner du till källvattens välgörande egenskaper? Du hittar en rad olika mjällschampo med källvatten, eller thermal water som också kallas, i vårt sortiment.

Bli kvitt din mjäll och torr hårbotten genom att klicka hem ditt nästa mjällschampo här. Hos oss på Luxplus kan du vara säker på att du får hög kvalitet till ett bra pris.

Luxplus använder cookies samt delar cookies med tredje part, bland annat för att komma ihåg dina inställningar och ge dig en bättre användarupplevelse.
OK
Välkommen till Luxplus