Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Valborg, valborgsmässoafton, redo för valborg, förbered valborg, frisyr valborg

Tips inför valborg - så förbereder du dig

Av Madelen Rosengren
Har du redan planerat vad du ska göra på valborg? Bra. Men har du förberett dig? Läs vår guide!

Vintern raaasat ut bland våra fjällar… Så är våren här igen och sista april ska åter firas. Kanske har du ett trevligt sällskap du alltid brukar sluta upp med, kanske ska du fira på ett traditionellt akademiskt vis eller kanske du bara hänger i stadens parker eller offentliga ytor. Hur du än firar ska du vara medveten om att ett svenskt valborgsfirande måste förberedas. Och jag talar inte bara om sällskap, plats och vilka kläder du ska ha på dig. Läs mer nedanför så förstår du vad jag menar. 


Tips inför valborgsfirande

Valborg ser ungefär likadan ut vart i Sverige man än befinner sig. Högtiden är ofta förknippad med alkohol, roliga aktiviteter och en hejdundrande brasa. Vid den här tiden på året brukar det fortfarande vara mörkt och kallt om kvällarna, och eftersom åtminstone en del av kvällen brukar spenderas utomhus bör man ta med detta i beräkningen. Därför rekommenderar jag att du tar lite extra allt den här kvällen.


Hår och makeup på valborg

En kväll som valborgsmässoafton kan det vara läge att satsa på lite mer makeup än du vanligtvis bär. Inte enbart för att det är party, utan också för att det är mörkt ute och en kraftigare sminkning kommer få dina ansiktsdrag att synas bättre. Kajal eller eyeliner och sotade ögon kan mycket väl vara en smart look att satsa på denna kväll. 

Vad gäller håret kan du ha i åtanke att din frisyr kan göra att du blir lättare att känna igen i vimlet och mörkret. Tänk ut en snygg men lättfixad frisyr och se till att spraya den ordentligt med hårspray. Det kan komma att gå vilt till under kvällen… 

Satsa på en väldoftande parfym eller body mist kvällen till ära. När det är mörkt under kvällen försämras synen, men de andra sinnena kommer förhöjas. Du vill väl bli ihågkommen som den som doftade jättegott? En fördel med en body mist är att om du tar med den under kvällen kommer den inte gå sönder tack vare den tåliga förpackningen. Dessutom blir det inte en lika stor ekonomisk smäll utifall den kommer bort under kvällen.


Det här behöver du fixa innan valborg

Ska du sitta i park eller spendera en längre tid utomhus är en filt ett måste. Kolla till exempel in den snygga från Hello Kitty! Lätt att känna igen dessutom. Smart är också att se till att du har ett paraply i väskan ifall det blir regn, men också så att det blir lättare att hitta varandra ifall ni kommer bort. De silvriga paraplyerna du kan köpa hos oss gör det extra lätt att för dig att bli easy to spot tack vare sin färg, i varje fall medan det är ljust! 

Att kylan hänger sig kvar har väl inte undgått någon, men det kan ju trots det vara fint med en solkysst look. Klicka hem en brun utan sol-produkt och testa dig fram till en fin jämnbrun nyans i lagom tid innan valborgsmässoafton.

Det här med att spendera lång tid utomhus utan tillgång till vatten eller badrum kan visa sig vara ett bekymmer. Jag rekommenderar att du ser till att förbereda dig genom att ha med dig handsprit och näsdukar. Derma har en handsprit i gelformat som är smidig att ha i väskan. Vill du ha en mindre förpackning med handdesinfektion är det Antibacterial Hand Foam från Pure Touch du ska köpa. De antibakteriella våtservetterna från Wet Ones har en given plats i packningen!

Väljer du fel skor under kvällen är det en stor risk att du råkar ut för skoskav. Särskilt om du bär högklackat. Därför är det en mycket bra idé att se till att skorna passar innan festligheterna sätter igång. Köp hem inlägg antingen för hälen eller trampdynan och du ska se att skorna sitter både bättre och bekvämare. :) 

Att köpa hem plåster och ta med dig i handväskan utifall att är ju inte heller en dum idé. Bättre att vara förberedd, och kanske är det någon annan som inte har varit lika förutseende som behöver din hjälp.

Förbered så du har mjuka läppar! Använd en läppskrubb (se recept på hur du gör din egen här), och smörj läpparna så de håller sig mjuka och fina. Smörj även under kvällen så de håller sig pussvänliga, testa till exempel ett läppbalsam från Dr. PawPaw. En superbra produkt som även fungerar som rouge om du väljer en färgad, eller som en lotion som fungerar till hela kroppen om du väljer originalet. 

Det skadar aldrig att ha med sig något blodsockerhöjande och smidigt förpackat med sig när energin tryter. Klicka hem en Jelly Bean-påse och du kommer bli populär!


Det här behöver du ha efter valborg

Det finns redan myggor ute. Jag har själv sett dem. Skulle de blodtörstiga ha gett sig på dig under valborgskvällen kommer det vara skönt att du, smart som du är, förberett med ett anti-kli-medel! Cooling Insect Spray från Autan till exempel.

Och så var det ju det där med fel skor… Skulle du ha råkat ut för skoskav är det en bra idé att vara förberedd med hjälpmedel. Kolla in Clear Gel Blister Pads från Scholl som skyddar blåsor och skoskavsår från tryck och mer skav.


Ha en fin valborg och ta hand om er! :)

Välkommen till Luxplus