torra läppar, recept läppskrubb, läppeeling, maybelline baby lips, läppbalsam

DIY: Gör egen läppskrubb

Av Lonni Sandbjerg
Testa det enkla receptet på hemgjord läppskrubb. Använd i duschen och slipp fnasiga, torra och spruckna läppar!

Ditt hår är uppsatt som det ska, din makeup är precis rätt och kläderna är sammansatta till en perfekt look. Så kommer läpparna. Oops... Det är nästan helt pinsamt hur krackelerade de är. Du slickar dig om munnen som en törstig Sankt Bernhard, men det hjälper inte. Några gånger när du ler så gör det dessutom lite ont på grund av sprickorna som uppstår av att du rört på munnen. Känner du igen dig?


To the rescue!

Jag har sammansatt en wintertime lipcare-kur som jag själv flitigt använder. Min lipcare-kur är en hemgjord läppscrub som jag använder medan jag är i duschen. Jag hoppas det kan hjälpa med det värsta på dina torra läppar och att du kan bli kyssklar snabbt igen. :)


Recept på läppskrubb

Min hemgjorda skrubb till läpparna består av 3 ingredienser som man nästan alltid kan hitta i köksskåpet:

  • 2 tsk kaffesump
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk honung

Blanda alla ingredienserna till en mjuk massa, smörj den på läpparna och skrubba dem mjuka medan du duschar. Efteråt ska du använda en väldigt fuktgivande läppbalsam som kan fukta de nu helt mjuka, rena och “nakna” läppar. Jag kan rekommendera Piz Buin In Sun Lipstick Aloe Vera. Detta läppbalsam innehåller också solfaktor 30 som skyddar mot solen. Fuktgivande aloe vera och solskydd: Win-win!

Tips: Piz Buin är också perfekt att ha med när du ska på skidsemester.


Ett annat läppbalsam som är superbra, men också riktigt billigt är Maybelline Baby Lips Hydrate. Detta läppbalsam har också solskydd, bara i lite mindre grad, nämligen faktor 20. Baby Lips Hydrate är utan färg och har en frisk och läcker citron- och basilikadoft. Mums! Ett gott läppbalsam till ett gott pris, som blev väldigt hypad efter att den var med i Ruby Roses musikvideo.Välkommen till Luxplus