SE TILL ATT KROPPEN HÅLLER SIG SUND OCH FRISK MED ETT DAGLIGT INTAG AV VITAMINER OCH MINERALER

SE TILL ATT KROPPEN HÅLLER SIG SUND OCH FRISK MED ETT DAGLIGT INTAG AV VITAMINER OCH MINERALER

Av SKÖNHETSEXPERT NADIA MAJA BECH
Det kan vara svårt att veta om man får tillräckligt med vitaminer och mineraler. Var på den säkra sidan och stärk ditt immunsystem med tillskott.

Det kan vara svårt att veta om man får tillräckligt med vitaminer och mineraler. Var därför på den säkra sidan och stärk ditt immunsystem med tillskott som håller din kropp i balans.

När ett nytt år börjar innebär det ofta att man har nyårslöften att införliva. Något som många av dessa nyårslöften har gemensamt är att de bottnar i en önskan om en hälsosammare livsstil med mer fysisk träning och hälsosammare kost. Att förverkliga dessa drömmar är svårare än vad man kan tro. Innan vi vet ordet av har vi glömt bort det där nyårslöftet och återgått till våra gamla vanor.

Vi stöter på otaliga frestelser under en dag som kan göra det svårt att upprätthålla en hälsosam kost. Det kan dessutom vara relativt dyrt att äta sunt. Motion kan inte ersättas med något. Detta är en nödvändighet för att vi ska hålla oss sunda och friska. Vi kan dock få hjälp med att få i oss viktiga vitaminer och mineraler genom att komplettera vår kost med kosttillskott. Det är viktigt att vara medveten om att kosttillskott inte är ett substitut för en varierad kost. De fungerar som ett hjälpmedel för att uppnå det rekommenderade dagliga intaget av vitaminer och mineraler.

Jag har valt ut de viktigaste vitaminerna och mineralerna för att säkerställa en sund bas för kropp, hår och naglar.

MULTIVITAMIN

Det finns många olika multivitaminer på marknaden som innehåller de viktigaste vitaminerna och mineralerna som vår kropp behöver för att må bra. En multivitamin kan t.ex. bidra till att upprätthålla normal hjärtfunktion, ett starkt immunförsvar, ett sunt blodsocker, ett friskt hår och starka naglar. Därutöver kan multivitamin skydda cellerna i kroppen mot oxidativ stress som kan förorsakas av överdriven konsumtion av alkohol, tobak och medicin.

Jag kan varmt rekommendera Livols prisvänliga multivitamin som innehåller 12 olika vitaminer och 10 olika mineraler. Denna multivitamin stärker immunförsvaret, ben, tänder och muskler. Den dagliga dosen är en tablett som tas tillsammans med en måltid. Multivitaminer är relevanta året runt, men på vintern är de särskilt viktiga eftersom de i regel alltid innehåller D-vitamin. D-vitamin får man från solens strålar och under vintern kan detta vara lite av en bristvara, vilken i sin tur kan leda till brist av D-vitamin. Har man D-vitaminbrist kan man lida av överdriven trötthet. Dessutom gör det kalla vädret att vi lättare drabbas av sjukdomar. Multivitamin bidrar ju bland annat till att stärka vårt immunförsvar, så att vi blir mer motståndskraftiga mot dessa sjukdomar.

FISKOLJA

Det rekommenderas att vi konsumerar 350 gram fisk per vecka, vilket motsvarar att äta fisk till middag två gånger i veckan. Detta kan, av fler orsaker, vara svårt att åstadkomma, varför fiskolja är ett viktigt komplement till vår kost. Inte sällan är fisk dyrt, vilket hindrar en del från att köpa tillräckliga mängder, medans andra helt enkelt inte tycker om fisk. För dig som känner igen dig i detta är fiskolja en effektiv och enkel lösning på problemet. Fiskoljekapslarna från Futura tas tillsammans med en måltid och den dagliga rekommenderade dosen är 1-3 kapslar. Fiskolja är bra för att upprätthålla en normal hjärt- och hjärnfunktion samt en normal syn.

HÅRVITAMINER

Det finns en rad olika hårvitaminer på marknaden som är fullpackade med vitaminer och mineraler som hjälper ditt hår att växa snabbare, t.ex. vitamin A, B12, C, jod och zink. Många av dessa hårvitaminer är även bra för att stärka naglarna och hålla huden frisk. Idag kan man dessutom få dessa hårvitaminer som välsmakande vingummin! Eftersom dessa smakar precis som godis är det enkelt att komma ihåg att ta dem. 

Genom att konsumera ovanstående vitaminer och mineraler kan du vara säker på att du får i dig tillräckligt av det som din kropp behöver när det kommer till just vitaminer och mineraler. Det är viktigt att undgå underskott av vitaminer och mineraler eftersom det kan ha negativa konsekvenser för din hälsa och din kropps balans.

Välkommen till Luxplus