Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
mössfrisyr, rufs mössa, hår mössa, frisyr mössa, keps hår, keps frisyr, mössfril

Så slipper du mössfrisyr

Av Madelen Rosengren
Behöver man verkligen välja mellan antingen snyggt hår eller stenfrusna öron? Testa de här tipsen och håll dig både varm och välstylad under vintern.

När det är så kallt som det är just nu i vårt avlånga land är ju mössa mer eller mindre ett måste. Även om Skåne inte har något upp mot norra Norrlands minusgrader så är det ändå ett gissel i landet med kalla öron och förlorad kroppsvärme. För att inte tala om problemet med håret. Det känns ju ofta helt meningslöst att lägga tid på styling på mornarna när mössfrillan inom kort ändå infinner sig. 

Men du, testa följande lösningar så kan du vara het både i mössa och inomhus - hela dagen igenom!


Håret blir platt under mössan - Lösning: Hårpuder

Det här problemet avhjälps med fördel genom ett hårpuder. Ett hårpuder håller hela dagen och ger en otrolig volym, även om du har långt hår. Det adderar struktur till håret vilket gör det lätt att forma och fluffa som man själv önskar. Jag rekommenderar varmt OSIS+ Dust It Mattifying Powder, Batiste XXL Plumping Powder, D:Fi Volume Powder eller American Crew Boost Powder till män.

Starta med att borsta igenom håret så du är helt fri från tovor. Lyft på håret och puffa försiktigt ut lite, lite av pudret, ungefär som om du skulle strö socker, i närheten av hårbotten. Fördela jämt i håret med hjälp av fingrarna. När du väl tar av dig mössan sen är det bara att fluffa till håret med fingarna igen! 

Värt att nämna är att man ska undvika att ta för mycket av pudret, då känns nämligen produkten i sig som en mössa… Inte behagligt. 


Mössan efterlämnar en kant på håret - Lösning: Invisibobble

Att få en kant på håret är ett vanligt mössorsakat problem om man har lite längre hår. Särskilt om man inte hunnit få håret helt hundra torrt efter morgonduschen innan man gick hemifrån. Men det finns vägar runt bekymret! 

Jag rekommenderar att du investerar i en sån där hårsnodd som ser ut som telefonsladdarna gjorde förr. Du har garanterat sett dem då de har hypats ordentligt, och originalversionen av hårsnodden kommer från märket Invisibobble. Den här sortens krulliga hårsnoddar lämnar inga märken efter sig som många hårsnoddar annars gör. Och vill du undvika att få ett märke från mösskanten är det fint att inte använda sig av en hårband som ger samma problem. Eftersom hårsnoddar från Invisibobble inte har ett metallfäste som håller ihop snodden, skonar du håret från att slitas och fastna, vilket är extra tacksamt. Det finns massvis med färger att välja bland, och bästsäljarna av de skruvade hårsnoddarna är Invisibobble Hårsnodd Black och Invisibobble Hårsnodd Brown. En extra bonus är att du hos oss på Luxplus köper hårsnoddar från Invisibobble billigt!

Själva lösningen på problemet med att mössan lämnar en kant på håret är helt enkelt att sätta upp håret. Antingen i en tofs eller knut högt på huvudet som får plats innanför mössan. Väljer du tofs, undvik att håret sticker ut om du har så pass långt hår, då får du eventuellt snurra håret ett varv runt tofsen. Eller så flätar du det i nacken eller sätter upp håret i två lågt sittande råttsvansar eller flätor. Du får testa dig fram till vad som funkar för dig. :)


Håret blir fett under mössan - Lösning: Torrschampo

Använder man mössa eller keps mycket upplever man rätt ofta att håret blir fetare än annars. Det beror förstås på att hårbotten hålls instängd, och man löser det gärna genom att duscha oftare. Men så här års ska man helst undvika att duscha för varmt och för ofta, då det torkar ut huden och kan orsaka klåda och torr hårbotten som gör att du fjällar.

Istället kan en lösning vara torrschampo! Du kan välja mellan flera varianter i vårt sortiment, från flera toppmärken. Bland annat har vi billigt torrschampo från Batiste i flertalet olika versioner, torrschampo från Alterna, Ref, och Kardashian Beauty. Spraya helt enkelt i hårbotten, borsta håret eller fördela med fingrarna och känn skillnaden! Ett torrschampo lämnar håret fräscht, väldoftande och ger verkligen känslan av nytvättat hår. 

Oftast har torrschampona riktigt god doft också, och så går det på nolltid! En extra bonus är också att de har lite samma effekt som hårpudren, bara inte i lika hög grad. Testa dig fram, kanske räcker det gott med ett torrschampo för din del. :)


Välkommen till Luxplus