Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Disney Frozen tvål, Compagnie De Provence, Dove Beauty Cream, Palmolive tvål

Så undviker du sjukdomar

Av Madelen Rosengren
Handtvagning med tvål är en essentiell del när man ska undvika sjukdomar. Men hur gör man egentligen för att få händerna riktigt rena? Läs här!

I en undersökning från förra året svarade var femte svensk att de struntar i att tvätta händerna efter de har varit på toaletten. Ofräscht, eller hur?! Vill du undvika att dina gäster skippar handtvättandet hemma hos dig rekommenderar jag att du ser till att ha fina tvålar hemma. Det behöver inte kosta mycket med fina tvålar!

Tycker du om tvålar som doftar gott, har en särskild konsistens eller tvålar som känns lyxiga? Du hittar dem hos Luxplus, och här är tvålarna billiga! Du hittar både fast tvål och flytande, och av flera olika märken. Bland annat finns Palmolive, med favoriterna Milk and Honey och Almond Milk i sortimentet, Dove, ekologiska tvålar från Neutral, Carex och lyxiga tvålar från Compagnie De Provence i vårt utbud. Vi har även tvålar från Disney som barnen tycker mycket om och som gör det roligare att tvätta händerna. :)


Minskar sjukdomsspridning

Folkhälsomyndigheten menar att laboratorieförsök visat att bakterieföroreningar, som till exempel E. coli, reduceras 1000 gånger på händerna när man tvättar händerna med tvål och vatten. Många bakterier och virus sprids via händerna och både handtvätt och desinfektion med handsprit minskar risken för spridning av antibiotikaresistenta bakterier, influensa, magsjuka och andra infektioner avsevärt. 


Så får du rena händer

Att god handhygien är något alla borde sträva efter att ha borde inte komma som en nyhet. Och även om du tillhör de 80% som brukar tvätta händerna efter ett toabesök - gör du det ordentligt? Här får du en guide!


Steg 1. Blöt händerna med vatten. Ta så mycket tvål som behövs för att täcka hela händernas yta och gnid handflatorna mot varandra. Lägg den ena handen ovanpå den andra och gnugga mellan fingrarna, repetera på andra handen. Gör likadant med handflatorna mot varandra. 

Steg 2. Nästa steg är att hålla fingrarna böjda och placera naglarna i varje hands handflata. Se till att fingertopparna blir intvålade och att du får tvål under naglarna. Nästa steg är att med en roterande rörelse rengöra en tumme i taget, och efter att båda händerna är helt intvålade och gnuggade är det slutligen dags att skölja händerna. 

Steg 3. Skölj dem tills all tvål har sköljts av, även under naglarna innan du torkar med en ren bomullshandduk eller pappershandduk. Se till att du är helt torr då bakterier sprids lättare om händerna är fuktiga. Och minst lika viktigt - stäng av kranen med hjälp av pappershandduken eller med baksidan av handen. Undvik så långt det är möjligt att vidröra kranen med händerna nu när du är helt ren.


Använder du en fast tvål ska du se till att den ligger på ett ställe där den kan torka mellan användningarna, gärna i en tvålkopp som tillåter att vattnet kan rinna undan. Likaså med handduken, var noga med att hänga upp den så att den får torka innan du använder den igen. Tänk på att du bör byta handduk efter var fjärde användning - jo det stämmer, efter var fjärde handtorkning!


Handsprit bra komplement

Vill du vara helt säker på att händerna är rena och så fria från bakterier som möjligt kan handdesinfektion vara ett bra komplement. Själva rutinen för att smörja in händerna med handsprit är precis om när du tvålar in händerna, och du ska vara noga med att du gnuggar händerna tills de är torra. Glöm inte handlederna! 

Själv har jag alltid en handdesinfektion från Pure Touch med mig i väskan. :)

Välkommen till Luxplus