Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Nescafe Dolce Gusto, billiga kaffekapslar, nescafe, gott kaffe hemma

Nescafe Dolce Gusto - gott och prisvärt kaffe på nolltid!

Av Madelen Rosengren
Du har väl inte missat att du kan köpa Dolce Gusto-kaffe hos oss? Du vet sådana där kapslar med förstklassigt kaffe?

En riktigt god kopp kaffe kan verkligen förgylla tillvaron, eller hur? När kapselmaskinerna intog våra hem för några år sen revolutionerande de kaffedrickandet på många sätt. Helt plötsligt kunde man få hemmakaffet att smaka precis som på kafé, och dessutom med skummad mjölk och smaksättning genom bara ett knapptryck. Fantastisk lyx!

Har du redan en kaffemaskin hemma som du kan använda Dolce Gusto-kapslar till kan du skatta dig lycklig, hos oss hittar du nämligen många av de populäraste smakerna. Bara att klicka hem till ett ytterst fördelaktigt pris. :) Har du inte en kaffemaskin för kapslar hemma kan det vara läge att börja skramla ihop till en eftersom kaffet inte bara smakar fantastiskt, det går på nolltid att få en kopp och det krävs ingen ansträngning. Du kan få både varm och kall dryck, däribland vanligt svart kaffe, espresso, iste, cappuccino, iskaffe, latte, te, choklad och långt mer därtill. Dessutom blir det lönsamt i längden med en egen kapselmaskin om man föredrar “finkaffe” eftersom det kostar skjortan att köpa kaffe ute.


Så fungerar Dolce Gusto kaffekapslar

Det kanske känns så, men det är inte rocket science-teknik som ligger bakom det goda kaffet du fixar hemma med en kapselmaskin. Sättet maskinerna brygger ditt kaffe på är faktiskt ganska enkelt. Du placerar din kapsel och trycker igång processen. Därpå skär en plastskiva igenom folien som sitter undertill på kapseln och reglerar att det blir rätt tryck. Alla Dolce Gusto-maskiner har ett pumptryck på upp till 15 bar, och de reglerar trycket utefter vilket val du har knappat in. Så vare sig du har valt en stark espresso eller en kaffe med lätt skummad mjölk så fixar maskinen det med precision och utan problem. Härnäst sticker en nål ett litet hål på aromförseglingen och gör så att vatten kan spruta in i förpackningen med ett högt tryck, och pressa genom ett membran. Med hjälp av trycket bryggs kaffet och rinner rätt ner i koppen utan att passera slangar och annat som kan behöva rengöras, och det går snabbt och enkelt. 

Du styr själv hur mycket dryck du vill ha, och när du är klar är det bara till att kasta den använda kapseln och att skölja den del av maskinen som håller kapseln på plats. Kapslarna sorteras som hushållsopor, eller om man sköljer bort kafferesterna kan man återvinna dem som plast.


Många Dolce Gusto-sorter

I Dolce Gusto-sortimentet finns det många olika sorter och smaker att välja på. Min personliga favorit är Dolce Gusto Latte Caramel Macchiato, en ljuvligt varm och välsmakande dryck som bäst kan liknas vid flytande lördagsgodis, och den är syndigt god! Är du finsmakare kanske du hellre dricker Dolce Gusto Zoegas Dark Temptation som innehåller arabicabönor från Kenya. Tillhör du dem som vill ha en smakupplevelse kan jag rekommendera chaitelatte - en spännande blandning mellan orientaliska kryddor och skummad mjölk. Söker du en mjuk men fyllig smak är det Dolce Gusto Grande Mild du ska klicka hem. 

Vad du än tycker om för sorts kaffe hittar du det i Dolce Gustos sortiment. :)

Välkommen till Luxplus