Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Blossom från Jimmy Choo parfym och billig parfym från Baldessarini

Månadens dofter - Jimmy Choo Blossom och Baldessarini Del Mar Seychelles Edition

Av Madelen Rosengren
Under maj står värmen för dörren och vi anpassar dofterna därefter. Här presenterar vi två parfymer för män och kvinnor som är perfekta för sommaren.

Som alltid med maj i Sverige ger vädret oss en blandad pott. Ena dagen varmt, andra dagen är det vinterjacka på igen. Men visst längtar vi efter att värmen ska hålla i sig, och med detta i åtanke har vi valt ut två parfymer som ger doftsinnet en dos av sommar och som passar vare sig det är varmt eller kallt ute.


Månadens doft för kvinnor - Blossom från Jimmy Choo

Från sortimentet med dofter och parfymer till kvinnor har vi valt Jimmy Choos parfym Blossom EdP, en blommig, fräsch doft som för tankarna till försommarens väldoftande blombuskar och solens värmande strålar. Parfymen, som lanserades i februari 2015, har sammansatts av parfymören Lousie Turner som även ligger bakom flera andra populära märkesparfymer. 

Jimmy Choo Blossom EdP är en välkompenerad kompott av rosor, röda bär och citrus och är på inget sätt sliskig eller en doft som tar över trots att den är söt. Tänk dig ett hallon som har både sötma och en syrlighet. Just därför är den ett perfekt val i maj - den gör sig lika bra när kylan biter på morgonen, när solen värmer under dagen och under kvällens aktiviteter. 

Parfymen är feminin och självsäker, pigg och nyfiken och Blossom Eau de Parfum från Jimmy Choo gör sig väl på såväl yngre kvinnor som äldre. Parfymens balanserade rosdoft gör den charmig, smakfull och kvinnlig utan att kännas som en flickig eller ungdomlig parfym. Har du tidigare fastnat för parfym med blommig doft har du här en ny favoritparfym att upptäcka. Att bära Jimmy Choo Blossom som parfym på konfirmation, bröllop, student och andra uppkommande festligheter är ett väldigt bra val.

Toppnoterna hos Blossom från Jimmy Choo är som tidigare nämnt citrus och syrliga röda bär, vilka gifter sig fint med hjärtnoterna ros och sockerärtor. I basnoterna plockas vit mysk och sandelträ upp för att ytterligare balansera doften.

Parfymens flaska har samma eleganta design som parfymen Flash från Jimmy Choo som utkom 2013. Dock har Jimmy Choo Blossom-flaskan en skarp rosa färg i botten som tonas ut uppåt toppen. Locket är genomskinligt och slipat som en vacker diamant, och hela designen av Blossom EdP kompletterar parfymens ljuvliga doft. Den vackra flaskan förtjänar definitivt en synlig plats i badrumshyllan!

I Blossom från Jimmy Choo har du en fin doftkompanjon att ha sällskap av under den kommande årstiden. Lite som sommar på flaska. 


Månadens doft för män - Del Mar Seychelles Edition från Baldessarini 

På män känner vi gärna doften av den limiterade versionen Del Mar Seychelles Edition från Baldessarini i maj. Det är en fräsch, fruktig och behaglig doft som smeker luktsinnet och är allt annat än tung att bära. Just av denna anledning väljer vi Del Mar Seychelles Edition som månadens doft - den passar väl till årstidens varmare dagar och vid de kyligare tillfällena får parfymen tankarna att sväva iväg till härliga stunder i solen. 

Del Mar Seychelles Edition är en Eau de Toilette och togs fram av P&G Prestige Beautes Global Fragrance Creation Team 2009. Inspirationen till den här versionen av Del Mar från Baldessarini har hämtats från det tropiska öriket Seychellerna, som ligger i Indiska oceanen beläget utanför Afrikas östkust. Tänk dig varm sand, kristallklart blågrönskiftande vatten som sköljer upp i lugnande vågor på stranden, grönskande palmer och en salt bris mot huden. Och en skiva vattenmelon i handen. Såväl parfymens doft som flaska och förpackning följer denna linje, och även om vätskan ser ut som likören Pisang Ambon måste man säga att den ser läcker ut och väcker nyfikenhet. Flaskan har en stabil design i genomskinligt glas och en mörkfärgad järnliknande kork med snygga flätdetaljer. Detta kombinerat med den illgröna färgen på parfymen ger den ett elegant, maskulint och särpräglat intryck.

Då Baldessarinis seychellernaversion av parfymen Del Mar är en limited edition är det en egen doft som inte spinner vidare på redan etablerade och självklara doftrecept. Delmar Seychelles Edition EdT är en okomplicerad maskulin doft som klär män i alla åldrar. Del mar Seychelles är sexig och utmanande, men sofistikerad nog att bäras i alla sammanhang. Det är en enkel doft att vara iklädd, men med en komplexitet som gör den värd att uppmärksamma och som gör att man gärna söker sig till doften igen och igen. 

Det känns som att det är relativt sällan man säger en fräsch, sötsyrlig och fruktig parfym för män när man beskriver herrdofter, men det är just vad man hittar hos Del Mar Seychelles Edition. Toppnoterna består av bergamott, vattenmelon, kvanne och svartpeppar. Dessa kompletteras av läder, salvia, muskot och aromatisk tobak i hjärtnoterna. Denna Eau de Toilette har basnoter av mocka, cederträ, ek, sandelträ och olja från Bulnesia sarmientoi-trädet.

Många nämner den lite syrliga och fruktiga doften när de luktar på Del Mar Seychelles Edition från Baldassarini, medan andra sägs koppla samman doften med marin miljö, nyklippt gräs, rökig BBQ och rombaserade cocktails. Känns detta som sommar för dig, vet du nu vilken parfym för män du ska klicka hem.

Välkommen till Luxplus