Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
nagellack

Hur lägger man ett perfekt nagellack?

Av Camilla Johnsen
Vi guidar dig till att lägga ett perfekt nagellack – om du är nybörjare eller redan kan lite kommer du garanterat lära dig något!

Lär dig att lägga ett perfekt nagellack – enkelt!

Övning ger färdighet! Hur klyschigt det än låter ligger det faktiskt något i det. Det tar tid att lära sig konsten att lägga ett perfekt nagellack. Med tiden lär du dig hur du sitter bäst när du målar naglarna, hur tjocka lagren ska vara och så vidare. Tro mig, det är värt all övning eftersom naglarna, och händerna generellt, är en viktig accessoar. Vackra händer med fina naglar kan ge dig en riktig självförtroendeboost och göra att du vågar använda händerna mer i ditt kroppsspråk.?I denna artikel guidar jag dig till det finaste resultatet när du målar naglarna, oavsett om du är nybörjare eller redan kan lite om manikyr. Låt oss sätta igång!


1. Förberedelse

Börja med att ta bort rester av gammalt nagellack med en bra nagellacksborttagning. För att få ett riktigt fint resultat är det nämligen viktigt att börja med en helt ny målarduk. Gammalt nagellack är inte bara i vägen för ditt nya nagellack, utan det gör även resultatet ojämnt – det är alltså no go! Utöver det är det riktigt viktigt att tvätta naglarna och händerna helt rena. Nagellacket kan inte torka ordentligt på naglarna om det ligger massa smuts på dem.

TIPS: Du ska naturligtvis komma ihåg att både fila och putsa naglarna, men eftersom jag i denna artikel fokuserar på själva nagellacket nöjer jag mig med att tipsa till denna artikel om hur du gör dina naglar släta med en nagelbuffer. 


2. Basen är avgörande

Fundamentet är avgörande för ett fint resultat; det gäller både när man bygger hus, påbörjar ett nytt förhållande och givetvis även när ska måla nagellack. Du behöver alltså ett bra underlack, eller base coat, och underlackens Rolls Royce är Essie Ridge Filling Base Coat. En base coat förhindrar att nagellacket flagnar, skyddar dina naglar mot de missfärgningar nagellack kan ge, och gör att nagellacket håller längre.


3. På med nagellacket

Nu är det dags för det viktigaste – nagellacket! Något av det jag värderar högst med nagellack är Askungekänslan man får av det. Nagellack har en helt otrolig effekt och kan verkligen höja både humör, outfit och till och med tråkiga årstider till nya höjder! Hos Luxplus har vi några av de bästa märkena inom nagellack såsom Orly, Essie, OPI, Ciaté… Ja, jag skulle kunna fortsätta, men det är nog lättare om du själv ser vårt stora utbud av nagellack. Askungen kan ju aldrig ha för många nagellack :-)

TIPS: Rulla nagellacksflaskan mellan dina händer i 30 sekunder för att värma upp nagellacket lite. Det gör att du slipper bubblor i ytan och ditt nagellack blir jämnt och fint. Öppna flaskan och torka av ena sidan av penseln på flaskmynningen, så att du inte får för mycket nagellack.


4. Top it up!

The cherry on the cake, grädden på moset – överlack! Överlack kallas även top coat och är nästan ett måste för ett långvarigt resultat. Var först helt säker på att dina naglar är helt torra innan du stryker på top coaten, annars blir resultatet inte särskilt fint. Några av de bästa överlacken är utan tvekan från Orly. Vi har flera olika top coats från Orly med olika egenskaper. Om du till exempel vill ha en riktigt fin, glansig yta på din manikyr kan jag starkt rekommendera Orly Glosser Topcoat. ??

När du väl strukit på ditt underlack börjar torkningsprocessen på allvar. Jag brukar blåsa på naglarna och skaka armarna lite för att det ska gå snabbare. Det är väldigt viktigt att dina naglar blir helt torra. Det finns knappt något värre än att råka stöta till något innan naglarna torkat helt – då är det bara att börja om från början!


TIPS: Om du brukar ha bråttom eller, som jag, ofta saknar tålamod rekommenderar jag att du alltid har ett snabbtorkande underlack hemma. Här rekommenderar jag L'Oreal La Manicure Fast Dry Top Coat varmt.

Här fick du alltså en liten guide till att lägga ett perfekt nagellack. Ut med dig och färga stan röd, blå, rosa… eller vad du nu är sugen på idag! :-)


Välkommen till Luxplus