Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
opi nagellack, ekologisk fotkräm, pedikyr, fina fötter, fixa fötterna hemma

Fotvård hemma

Av Karin Fröderberg
Att ta hand om fötterna hemma är varken komplicerat eller dyrt. Här kommer tips på hur du slipper förhårdnader, hälsprickor och får mjuka fötter!

Med sommaren kommer alla fina sommarskor och sandaler och vad är inte skönare än att ha ett par riktigt fina och fräscha fötter? Vissa av er är säkert experter på att pyssla om era fötter, men det är inte jag. Som fotbollsspelare så tampas jag med förhårdnader, sprickor och sneda tånaglar och detta är inte något som jag är förtjust i att visa upp när jag är barfota på stranden. Även om jag går på med en fotfil då och då så kommer allt som ofta mina skavanker tillbaka i ett nafs. I detta inlägg kommer jag därför tipsa er om några produkter som får även den värsta foten att förvandlas till en skänk från ovan.


Fixa fötterna hemma - Ta bort förhårdnader

Den första produkten är ett par exfoliating socks. Och detta är verkligen magi, speciellt för oss med mycket förhårdnader på fötterna. Det är som en slags strumpa som du trär på foten och låter verka i 120 minuter. Under tiden som strumpan är på så verkar krämen i strumpan på fötterna. Det blir inget omedelbart resultat, utan detta är en process på 1-3 veckor. Första gången jag testade sådana här strumpor så var jag lite skeptisk eftersom jag skulle skölja av fötterna efter verkningstiden. Det jag inte visste då var att krämen redan trängt in i fötterna och börjat verka. Efter en vecka började jag ömsa skinn så det stod härliga till och efter 2 veckor var all död hud borta, sprickorna var ett minne blott och förhårdnaderna var borta med vinden. Strumpans resultat var så bra att jag därefter rekommenderat den till alla jag känner. Resultatet av sammetslena fötter höll sig dessutom länge efteråt. Köp den! Det är en genväg till finare fötter och ett hållbart resultat.


Mjuka fötter

Nästa produkt är en fotskrubb som ger ett snabbare resultat än vad sockan gjorde. Denna produkt funkar såklart på alla fötter, men om du har riktigt tråkiga, trötta och slitna fötter så skulle jag rekommendera att ni börjar med strumpan och sedan underhåller resultatet med en fotskrubb. Hur som helst, har ni lite mindre förhårdnader och död hud på fötterna så är fotskrubben något för er. Den tar effektivt bort torr och död hud och ger fötterna ett mjukt resultat. 

Newtons Polishing Foot Scrub är ett exempel på fotskrubb, den är antibakteriell och innehåller mynta som har en läkande effekt på huden. Luktar gott gör den också!Fotkräm för torra fötter

När ni använt någon av dessa två produkter så kommer ni ha supermjuka fötter, och nu gäller det att underhålla resultatet också. Med en fotkräm håller du huden mjuk och smidig. Tänk vad mycket dina fötter får utstå, året runt. De är i ständigt arbete. Och ju äldre vi blir, desto tunnare blir huden och då är det extra viktigt att återfukta, återfukta, återfukta. 

En fotkräm kan du använda både morgon och kväll för att behålla dina mjuka fötter under en längre tid. Har du inte problem med förhårdnader så kan du förebygga att detta uppstår genom att ändå smörja in dem med en kräm. Fotkrämer är ofta lite fetare än en vanlig bodylotion, och våra fötter behöver verkligen all återfuktning de kan få.

Organic Eucalyptus & Oregano Foot Cream från Organic Shop är ett bra alternativ, och är ett hett tips om du gillar ekologisk fotkräm. Den är fet i konsistensen, men sugs snabbt in i huden utan att kännas nämnvärt fet, kladdig eller fuktig på foten. 


Pedikyr hemma - Så får du fina tånaglar

Mjuka fötter i all ära, men vad är mjuka fötter utan snygga naglar? Jag testade Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System, ni vet den där elektriska nagelfilen som de gör reklam om på tv? Och den funkade jättebra, även på mina demolerade fotbollstånaglar! Den innehåller tre stycken olika filar som alla har olika funktion. En grövre fil som är första steget i behandlingen och som filar ner de värsta ojämnheterna på nageln. Viktigt är att ni inte använder den grövsta filen för mycket och för ofta på nagelplattan då detta kan förstöra nageln. Därefter använder ni poleringsfilen för att jämna ut nageln, denna fil kan användas en eller ett par gånger i veckan och sist men inte minst använder ni putsningsfilen som gör nageln skinande blank. Putsningsfilen kan ni använda dagligen.

Filen kan även användas på naglarna på händerna, vilket jag tycker är toppen då jag brukar slita med en trestegsfil för att få en jämn och blank nagelplatta på händerna. Genom dessa tre steg får ni en jämn fin yta på nageln och det underlättar när ni sedan går på lackningen. Baslack innan nagellack

Steg ett i er lackning bör alltid vara ett base coat. Detta är ett lack som många, även jag ibland, hoppar över. Men vad är det då som är så viktigt med att använda ett base coat? Vi kan säga att det delvis är som en primer för nagellacket. Det gör alltså så att ditt vanliga nagellack sitter bättre. Dessutom jämnar den ut nagelplattan så att ditt nagellack blir jämnare och det motverkar att nageln blir missfärgad om du använder ett färgat lack. Många som ofta målar naglarna röda utan att använda ett base coat kan uppleva att den naturliga nageln ser lite gul ut, detta beror på att nageln blivit missfärgad. Välj ett base coat som är snabbtorkande så skyndar du på processen med målandet. 


Nagellack som förstärker solbränna

Nu ska tånaglarna målas och vad är mer passande än ett lack i en varm somrig färg? Idag finns det tusen olika färger på nagellack och om man är en nagellacksnörd som jag så är det alltid svårt att välja färg. Man vill liksom ha dem alla. Jag tycker korallfärgade lack som går i orange är ett säkert kort på sommaren till de solbruna fötterna. Den här gången har jag testat ett nagellack från OPI som kallas OPI In My Back Pocket. Ett hett tips är även att köra på turkosa naglar då detta blir en kontrast till den solbrända huden. 

Det finns nagellack som ger ett direkt heltäckande resultat och det finns lack där intensiteten i färgen behöver arbetas upp. Oavsett så är det viktigt att man inte har för bråttom när man målar naglarna. Applicera tunna lager och låt färgen torka ordentligt mellan gångerna. Målar ni tjocka lager så är det inte säkert att färgen hinner härda, eller torka, rakt igenom. Detta gör att översta lagret är torrt, men där under rör sig färgen. Då kan ni räkna med att ni ganska snabbt kommer att få en reva i nagellacket eller att det kommer att kletas ut. 


Topplack efter nagellack

Som sista finsh på ert nagelmålande så använder ni ett top coat. Ett överlack är precis vad det låter, ett lack som ni lägger ovanpå nagellacket. Detta kapslar in nagellacket och ger en längre hållbarhet. Dessutom ger det glans till nageln. Viktigt att tänka på är att ni applicerar lacket över hela nageln och även målar på ovankanten av nageln, detta gör man för att fixera kanten på lacket och det hjälper till så ni inte lika snabbt behöver skava bort en bit lack på toppen av nagelplattan. Och när det gäller just tårna som i stort sett alltid är emot något är det extra tacksamt med ett topplack som skyddar nagellacket.Tips när du målar tånaglarna

Att måla naglarna kan vara otroligt knixigt. Om man är högerhänt är det alltid svårt att måla högerhanden, här är övning mitt bästa tips. Men till målningen av fötterna finns det hjälpmedel. En tåseparerare! Jag gillar de som är i gele då de känns mjuka även fast jag tvingat ner och isär mina tår i den. Genom att använda en tåseparerare så kan du måla naglarna och sedan gå runt och pula med annat under tiden du väntar på att lacket ska torka, helt utan att behöva vara rädd för att tårna går ihop och kletar nagellack på varandra.


Nu har i alla fall jag sommarfötter som jag slipper skämmas över. Hoppas ni funnit inlägget givande och fått hjälp att hitta de produkter som passar just era fötter bäst. Ställ gärna frågor om ni har funderingar så ska jag försöka hjälpa er med ett svar. 


Välkommen till Luxplus