Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
body scrub, solbränna, bodyshop, peeling, solbrun

Få solbrännan att hålla

Av Karin Fröderberg
Att behålla solbrännan är alltid ett självändamål varje år, och det finns några tips och tricks att ta till! Läs här och håll dig sommarbrun längre!

Hej, hoppas ni haft en fin semester. Och till er som fortfarande har semester kvar önskar jag mer sol än vad många andra av oss haft. 

Den lilla bränna som jag lyckats norpa åt mig under sommaren har jag tänkt vårda till mitt yttersta för att slippa vara helt transparent i huden om en månad. Och för att göra det så behöver jag några grymma produkter som ni finner här på Luxplus. Så om ni är nyfikna på hur jag kommer gå till väga för att förlänga min sommarbränna bör ni fortsätta läsa.


Behålla brännan efter semester

Till att börja med så gäller det att återfukta, återfukta och återfukta huden. På sommaren är inte luften så torr som det är senare på året, så varför fjällar vi bort brännan vi jobbar så flitigt för? Solen en uttorkande effekt på huden och kroppen, vilket gör att huden blir torr och fjällningen skyndas på. Så hur kan vi behålla huden mjuk och smidig? Att dricka mycket vatten är alltid en fördel då detta ger huden fukt inifrån. Men för att ge huden fukt även utifrån krävs en riktigt bra body lotion eller body oil. Men vad är skillnaden på dessa två och när använder man vad?

Bodylotion innehåller ofta mycket vatten och oljor. Den återfuktar huden absolut bäst under sommaren och strax efteråt när luften fortfarande inte är så torr. Eftersom det är en mindre mängd olja i denna produkt så absorberas den snabbt av huden utan att kännas klabbig. Jag har testat en makalöst bra body lotion från Biotherm som är den bästa lotion jag någonsin testat, och då har jag testat många. Det är en body lotion som doftar gott, riktigt gott. Biotherm Body Milk har en mild doft av citrus och både luktar och känns fräsch på huden. Om inte Biotherm Lait Corporel redan låter som en bäst i test body lotion så funkar den även utmärkt till män.

En olja däremot innehåller, precis som det låter, olja. En sådan produkt ger huden ordentligt med fukt och bör med fördel användas efter sommaren när luften börjar bli torrare och därför torkar ut huden mer. Självklart funkar den fint på sommaren också då den ger huden lite mer glans. En olja absorberas inte lika snabbt av huden som en lotion gör, men varför inte kombinera olja med en lotion. Glansig hud på dagen med en olja och mjuka och smidig hud på kvällen. Natural World Moroccan Argan Oil är en fiffig kropps- och ansiktsolja som även sägs reducera bristningar och ärr på kroppen. Jag har bara testat den under ett par veckor men är väldigt förväntansfull på resultatet. Dessutom innehåller den ekologiskt certifierad arganolja, bara det gör att ni måste testa den. Peela kroppen innan solning - och efter

För er som ännu inte påbörjat er semester eller för er vars hud redan börjat torka och fjälla så rekommenderar jag er att investera i en bra kroppsskrubb. Många funderar på varför man flagnar efter solning, och det är för att huden ständigt förnyas vilket gör att gammal hud torkar och trillar av. Genom att skrubba huden då och då så avlägsnas döda hudceller och plats ges åt ny hud. En skrubbad hud ger ett fräschare och mer jämnt intryck och din solbränna kommer se jämnare ut. Så vare sig du ska ut och sola eller börjat flagna är det bara positivt att då och då peela kroppen.

Body shop Body Scrub är ett bra exempel på en effektiv men skonsam kroppspeeling, de återfuktar dessutom huden. Body Shop kroppspeeling innehåller små skrubbartiklar, stora som ett sockerkorn, vilket gör att de känns sköna mot huden istället för att ge ett ”rivigt” intryck. Produkten används på fuktig eller blöt hud, massera skrubben mot huden och skölj sedan av ordentligt med vatten. Du hittar många fler body scrubs i sortimentet på Luxplus, både ekologiska, neutrala och med fantastisk doft.

Om ni inte haft er semester ännu så är det alltid bra att påbörja solsäsongen med en ordentlig skrubb. Detta gör att de döda hudcellerna avlägsnas och din solbränna blir jämnare. Om din semester är slut så kan du med fördel använda en skrubb för att bli av med hud som börjat fjälla. Många funderar på om brännan försvinner om man skrubbar, men nej - under de döda hudcellerna finns ny hud som även den kommit åt solen. Din solbränna försvinner alltså inte genom användning av en skrubb eller kroppspeeling. Brun utan sol

Är du inte tillfreds med den solbränna du fått, eller inte fått så finns det ju mirakelprodukter även för det. Det stavas brun-utan-sol. Så här kommer mina bästa brun utan sol tips. Denna produkt finns i många olika utföranden, brun utan sol spray, brun utan sol för ansiktet, brun utan sol kräm och dessutom finns den i olika nyanser. Innan du använder en sådan produkt bör du tänka på att peela kroppen ordentligt innan, speciellt områden på kroppen där du är extra torr. Peelingen tar ju som bekant bort döda hudceller och om ni applicerar en brun utan sol på områden som är torra så är risken att färgen tar lite extra på dessa ställen vilken gör att du får en ojämn färg. Idag finns det även speciella brun utan sol handskar som gör det enklare att klena ut krämen på kroppen, som ger ett jämnare resultat och dessutom slipper du att får missfärgade händer. Låt din produkt torka ordentligt innan du tar på dig kläder eller lägger dig i sängen på kvällen för att vara säker på att få en jämn solkysst bränna. 


Hur länge håller solbrännan?

Så hur länge håller solbrännan egentligen? Huden har en växtcykel på ca en månad, men genom att vårda den med återfuktande produkter kommer din bränna att hålla längre och du slipper att huden fjällar. Investera gärna i en duschkräm som återfuktar huden, såhär års behöver den all återfuktning den kan få och du kan bevara solbrännan längre. 

Välkommen till Luxplus