Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
burberry london, herrparfym, manlig doft, lukta man, signaturdoft

Bästa herrparfymen på jobbet

Av Karolina Stockhaus, parfymexpert
Vilka dofter passar bäst på jobbet, i skolan eller på en jobbintervju? Parfymexperten Karolina vägleder dig och ger sina bästa tips!

Hur matchar man rätt doft till ett rätt tillfälle? Vilka dofter passar bäst på jobbet, skolan eller jobbintervju? Det finns så mycket att välja mellan! Vi har svar på dessa frågor.

I Sverige, precis som i USA, gillar man generellt sett att omge sig med fräscha, rena och lätta dofter oavsett om man är man eller kvinna. Trenderna visar dock att vi har blivit mer öppna och oftare vågar testa nya spännande doftkompositioner och nischparfymer. På designer-hyllor finns det några intressanta förslag som definitivt är värda att testa och som garanterat kommer att väcka uppmärksamhet. Men när det gäller just vilken sorts herrparfym man borde använda på jobbet ska det inte handla om för mycket uppmärksamhet, detta vill vi helst undvika vid tillfällen ovan. Jag har testat massor av herrparfymer (både på mig och män i min omgivning) och valt ut ett par som sticker ut i mängden.


Signaturdoft för män

Vi spenderar det mesta av vår vakna tid på jobbet, oftast med andra människor omkring. Det är inget rätt ställe för extravaganta dofter. (Jobbar du någonstans där du får använda ’icke-normativa’ dofter så vill jag bara gratulera!).

Parfymer på jobbet och iskolan bör vara diskreta, universella och användningen varsamt. Välj dofter som är hudnära, men samtidigt hållbara – du vill inte ha bastanta doftspår som meddelar alla i hela byggnaden om din närvaro. Men doften bör stanna med dig under hela jobb- eller skoldagen och du ska inte behöva fylla på mer under tiden. 7 till 10 timmar räcker gott. Sedan är det ändå dags att byta om till en kvällsdoft ;). 

Herrdofter är som bäst när de innehåller träiga, aromatiska doftnoter eller noter från doftkategorin fougere, helst med en nypa kryddor. Dofter till skolan får gärna innehålla marina och gröna noter. Glöm inte att det är inte bara kläder och beteende som påverkar vår image – doften är väldigt viktig också, så se till att välja rätt och använd doften som verktyg! Kom ihåg att doften ska vara din signatur, inte din biografi! När någon använder för mycket parfym

Vad gör man om någon använder för stark parfym på din arbetsplats eller skola? Det känns så mycket enklare att prata om det än när någon helt enkelt luktar illa. I det här fallet det bästa du kan göra är förklara ärligt att du inte mår särskilt bra av så mycket dofter i din omgivning. Ibland är det svårt att känna sin egen parfym, särskilt när man använder samma doft i årtal.


Klassisk herrparfym i ny tappning

Jag skulle rekommendera att satsa på klassikerna i en ny tappning, chansen att ingen annan kommer dofta likadant är då betydligt större. Till exempel Boss The Scent. Boss Bottled är väldigt bra och fortfarande väldigt populär, men The Scent skiljer sig ganska mycket samtidigt som de goda egenskaperna har bibehållts – fräscha citrusar, maninkafrukt och ingefära leder oss till ett mjukare, men maskulint hjärta av läder och lavendel på en solid, träig bas. Fräscht, men inte dumfräscht. Maskulint, men inte klyschigt. Och det roliga är att den passar killar i hela ålderskalan, olika klädstilar och året runt. What’s not to like?


Maskulin doft på jobbet

Om du gillar dofter som är mer varma, orientaliska, lite mer kryddiga så har jag en all-time favourite – Burberry London. Den fyller elva år i år, men det är definitivt en position som måste få plats i din doftgarderob – den icke-offensiva doften är varm och mjuk samtidigt som den utstrålar styrka. Den presterar bäst under kallare årstider. Kanske tack vare noter av kanel, tobak, balsamisk opoponax och läder. Det finns en nypa bergamott och ekmossa för att inte göra den alldeles för ensidig.

Precis som i Boss The Scent så har vi här lite lavendel, men här finns den i lite annan form, en nytorkad bunt där de gröna stjälkarna inte hunnit torka färdigt än. Ljuvlig, alldeles ljuvlig, särskilt tillsammans med kläder av ull och läder! Den kommer omfamna dig med väldoftande moln i låånga dagar om du råkar spraya den på din halsduk. Jag skulle rekommendera den till den lite mognare åldersgruppen. Dessutom är det ytterligare ett exempel på en ’‘herrdoft’’ som med fördel kan bäras av kvinnor - jag personligen tycker väldigt mycket om den. På tal om - i dagens parfymeri (precis som i första början av parfymens historia!) finns det inga gränser, dofter har ju inget kön och det är upp till var och en vilken doft man väljer att bära. Och en till sak – vem vill inte ha en sådan stilig flaska klädd i världskända Burberry camel check?
Välkommen till Luxplus