Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Lär skillnaden mellan BB cream, CC cream och DD cream

Lär skillnaden mellan BB cream, CC cream och DD cream

Av Marte Skinlo Gundersen | Kosmetolog
Du har säkert redan hört talas om BB Cream, men kanske inte CC Cream och DD Cream. Vet du egentligen vad dessa tre produkter är och vad de kan göra?

Med jämna mellanrum lanseras nya skönhetsprodukter, både inom hudvård och smink. Men tyvärr får inte alla nyheter lov till att stanna, eftersom de inte lever upp till dagens höga standard. En produkt som har hängt med sedan den lanserades, och är lika populär som den var när den kom ut, är BB Cream - och vi förstår verkligen varför! Men på senare år har även CC Cream och DD Cream lanserats. Så vad är egentligen BB Cream, CC Cream och DD Cream? Och vad är egentligen skillnaden på dom? Du hittar svaren på alla frågor här.

Vad är BB Cream, CC Cream och DD Cream?

Det alla dessa tre produkter har gemensamt är att de kombinerar det bästa av hudvård och smink. BB Cream kommer ursprungligen från Korea, som alltid ligger steget före väst när det kommer till den senaste tekniken och utvecklingen av skönhetsprodukter.

I en stressig vardag är det den perfekta lösningen när du ska gå upp tidigt till skolan eller jobbet. BB Cream, CC Cream och DD Cream är nästintill det samma, men har ändå några skillnader. Alla tre produkterna täcker huden och fungerar som en ersättning för foundation. Dessutom har de vårdande egenskaper som din hud kommer att ha nytta av. Det bör nämnas att de olika märkena givetvis kan ha individuella skillnader.

BB Cream

BB cream står för "Beauty Balm" eller "Blemish Balm". Förutom att ha en lätt täckning innehåller de flesta BB-krämer återfuktande ingredienser, såsom hyaluronsyra, panthenol eller glycerin. BB Creams innehåller även andra vårdande ingredienser som olika vitaminer, mineraler och antioxidanter. Efter att du har applicerat din BB-creme kommer du genast att kunna se ett resultat av en slätare och fräschare hy med en vacker lyster. 

TIPS: Leta gärna efter en BB-creme som innehåller hög solskyddsfaktor, så är du väl skyddad under löpet av dagen. 

Luxplus topp 3 BB cream

  1. Garnier BB Cream Classic
  2. L'Oreal BB c'est magic cream
  3. Embryolisse BB Cream SPF20

Tips!: Lär dig de 7 viktigaste stegen till den perfekta hudvårdsrutinen - här.

CC Cream

Om du föredrar en högre täckning, eller lider utav röda blemmor och fläckar i ansiktet, är CC Cream rätt val för dig. CC Cream betyder “colour corrector”, eller "complexion corrector”. Förutom de vårdande ingredienserna och de goda egenskaperna du hittar i en BB Cream så korrigerar en CC Cream huden. Om du kämpar med rodnad, fläckar, pigmentfläckar, oren hud eller mörka ringar under ögonen, som du vill täcka, kommer en CC Cream att vara ett utmärkt val för dig.

DD Cream

Tänk om vi kunde kombinera en BB Cream och en CC cream? Få alla vårdande egenskaper hos en BB Cream och samtidigt den goda täckningen av en CC-kräm? Om det låter lockande har du hittat din match i en DD Cream. Förutom att kombinera det bästa av två världar skyddar en DD Cream extra bra. DD Cream står för "Dynamic Do-All", "Daily Defense" eller "Double Duty" kräm. Det extra skyddet kommer bland annat av att en DD Cream ofta har högre solfaktor än både BB Cream och CC Cream.

Är du osäker på vilken hudtyp du har? Läs vår artikel om hudtyper och vilken hudvård du ska använda, skriven av vår skönhetsexpert.

Välkommen till Luxplus