Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Allt du behöver veta om ögonskugga

Allt du behöver veta om ögonskugga

Av Marte Skinlo Gundersen | Kosmetolog
I denna artikel kommer du lära dig allt om vad du behöver veta om ögonskugga och hur du skapar en ögonskuggslook med bara 4 steg. Läs med!

Uttryck din personlighet genom smink

Sedan tidernas gryning har människor varit mån om om att uttrycka sig genom sitt utseende. Både genom kläder, hår och smink kan du skapa din egen unika identitet. Ett av de äldsta sätten vi känner till att försköna sitt eget utseende på är smink. Vi sminkar oss helt klart annorlundare idag än de gjorde i det gamla Egypten, Vill du gärna fräscha upp dina kunskaper om smink så läs vidare här.

I den här artikeln får du lära dig allt du behöver veta om ögonskugga - och följer du med vidare i texten ska jag berätta för dig hur du applicerar en enkel men vacker ögonskugga som du garanterat kommer att tycka om. 

Få kontroll över sminkborstarna

Låt oss börja med de mest grundläggande delarna. För att applicera en vacker ögonskugga både till vardags och fest finns det några produkter du måste ha. Bra sminkborstar är viktiga för en perfekt look, och de behöver inte kosta massor! Om du vill lägga en snygg ögonskugga ska du använda följande basic sminkborstar: 


  • En platt sminkborste för att applicera ögonskugga på ögonlocket
  • En sminkborste att applicera ögonskugga i globlinjen med 
  • En blending borste
  • En mindre snedskuren borste för att måla en eyeliner eller andra små detaljer


Om du är nybörjare och inte vet så mycket om smink kan jag rekommendera att kika närmare på Real Technique sminkborstar. Här kan du köpa billiga sminkborstar till alla tillfällen. Real Techniques Everyday Eye Essentials Brush Set innehåller alla sminkborstar du behöver till den perfekta ögonskuggslooken.  

Se det aktuella utbudet av alla sminkborstar och penslar hos Luxplus - här. 


Använd ögonskuggsprimer för en hållbar look

Ingenting är tråkigare än att lägga lång tid på att applicera den perfekta ögonskuggan om den ändå försvinner inom några timmar. Andra upplever kanske att ögonskuggan inte är särskilt pigmenterade eller svåra att blanda ut. Om du använder primer under din ögonskugga, är problemet löst!

Men oroa dig inte, du behöver inte tömma plånboken för att hitta en bra primer. Testa en billig ögonskuggsprimer från Technic eller gå all in med MAC Pro Longwear Paint Pot i färgen Soft Ochre. Den passar de flesta hudtoner och används av makeup artister över hela världen.

TIPS! Avsluta gärna med att applicera lite setting puder över hela ögonlocket, innan du applicerar ögonskuggan. Då låser du in primern och skapar en matt och ren bas för din ögonskugga. 


Framhäv dina ögon med rätt ögonskuggsfärg

Det finns en djungel av olika ögonskuggor, märken, färger och finish där ute. Vilken finish ögonskuggan har beror på om den är matt, har skimmer, glitter eller pärlemor. För att hitta rätt ögonskugga är ett bra knep att välja en som framhäver din ögonfärg. För att hitta de färger som framhäver och matchar dina ögon behöver vi titta närmare på komplementfärgerna. Kort sagt är de varandras motsats på färghjulet.


Ögonskugga till blå ögon

Framhäv dina vackra blå ögon med varma nyanser av brunt, orange, koppar och guld. Med paletten från TECHNIC -Pressed Pigments Palette Invite Only får du alla färger och nyanserna du behöver.


Ögonskugga till bruna ögon

Prova lila, oliv eller färger med kalla toner för att skapa en extra mystisk och intensiv blick med dina bruna ögon. Ta en titt på REVOLUTION Makeup Reloaded Palette Visionary, där har du ögonskuggor som alltid kommer att passa dig till alla tillfällen.


Ögonskugga till gröna ögon

Få dina härliga gröna ögon att lysa med varma färger i vinrött, rött, guld och koppar. Paletten som har alla färger du behöver är EVELINE All In One Eyeshadow Palette Burn.

Nu har du rätt sminkborstar, bas och all kunskap du behöver för att applicera en hållbar ögonskugga. Låt oss gå vidare till den roliga och kreativa delen, nämligen att applicera själva ögonskuggan!


Se det stora utbudet av billiga ögonskuggor hos Luxplus - här.


Guide: Såhär applicerar du ögonskugga

Steg 1: Börja med att applicera en ögonskuggsprimer över hela ögonlocket upp till brynbenet. Applicera därefter en ljus beige färg över hela ögonlocket med en platt ögonskuggsborste. Här kan du kan välja en ögonskugga som är matt eller har skimmer. Applicera gärna den ljusa ögonskuggan

precis i ögonvrån, och under ögonbrynet som en highlight. Det ger effekten av en mer öppen blick.


Steg 2: Nu ska du lägga en lite mörkare ögonskugga endast på ögonlocket, använd gärna samma borste som i steg 1, men torka av den på ett papper innan du applicerar en ny ögonskugga. Här kan du med fördel välja en skimrig ögonskugga eller lite glitter som reflekterar i ljuset och ger en illusion av större ögon.


Steg 3: Applicera därefter en ännu mörkare ögonskugga i globlinjen. Här kan du fritt välja mellan de färger och nyanser som passar din ögonfärg bäst. Ögonskuggan i globlinjen ska blandas ut noggrant med en mjuk blending brush, upp mot ögonbrynet. Applicera samma ögonskugga längs fransraden under ögat med den mindre snedskuren ögonskuggsborste, för att rama in dina ögon.


Steg 4: Om du vill ha en mer intensiv och definierad look kan du applicera eyeliner längs den övre fransraden. Avsluta med så många lager mascara du vill!
Nu är du redo att möta dagen, eller festen med storm – med ögonskugga som håller och med en extra glimt i ögat!


Välkommen till Luxplus