Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
L'Oreal True Match Foundation, L'Oreal Color Riche, varm hudton, kall hudton

Varm eller kall - vilken hudton har du?

Av Madelen Rosengren
Du har säkert hört om det där med varma och kalla toner. Men har du koll på vilka färger du klär i? Läs vår guide och se färger med nya ögon!

Att bära färger som klär en gör mycket för utseendet. De kan få din hy att se fantastisk ut och de kan få din ögonfärg att lysa. Och vem vill inte ha det så?! Dessutom, har man full koll på vilka färger man ser som allra bäst ut i kan man enkelt undvika felköp både när det gäller foundation och annan makeup, kläder och vilken hårfärg man bär.

Läs vidare och lär dig mer!


Så vet du om du har en varm eller kall hudton

Det finns olika trick att ta till för att ta reda på vilka nyanser du passar bäst i och enklast är att se på huden. Titta på dina vener på handleden, allra helst i solljus. Upplever du att de ser lite grönaktiga ut? Då har du en varm hudton. Drar de mer åt det blå-grå-lila-hållet har du kall ton. En hudton som är kall drar åt det blå och rosa hållet och blir ofta lätt röd vid solning, medan den varma har en gulare och rödare nyans och som lätt får en brun solbränna.

Ytterligare ett sätt är att se om du klär bäst i guld eller silver. Den med varma toner ser bäst ut i guld, medan den kalla bäst bär upp silver. 

Ännu ett test är att tänka på om du passar bäst i vitaste vitt eller om du ser bättre ut i gräddvita toner? Det förstnämnda klär en person med kalla undertoner, medan de andra färgerna är mycket fina på en varmhyad.

Känner du inte igen dig i något av ovanstående kan det mycket väl vara så att du är en blandning, helt enkelt neutral, och kan bära upp både varmt och kallt.


Dessa färger klär du i

Faktiskt brukar man redan ha någorlunda koll på vilka färger som man passar i. Titta i din garderob så ser du vilka nyanser du brukar trivas i. Mest troligt är att de färger som hänger i garderoben är de som du både klär bäst och är snyggast i. 

En riktlinje är att om du har en hudton som klassas som varm ska du satsa på alla färger som går mer åt det gula hållet eller har en gul underton, till skillnad från personer med kall ton som klär bäst i toner som drar åt det blå hållet. 

Det finns vissa tillfällen som det är extra viktigt att vara uppmärksam på vilka färger man bör använda - och undvika. Utöver hårfärg tänker jag på när man väljer foundation, läppstift och rouge, då det kan göra stor skillnad med de här produkterna om du väljer rätt eller fel. Du kan ha i åtanke att du med en hudton åt det kallare hållet bör hålla dig till rouge med ljusa rosa toner, till exempel 120 Pink Rose från Colour Blush-serien från märket Rimmel. Som du förstår är det just kalla rosa toner som du med varm hy ska hålla dig ifrån, testa hellre aprikos, korall eller persika. Exempelvis Rimmel Soft Colour Blush 190 Coral.Vilken färg på rött läppstift - tänk på det här

Alla kan hitta ett rött läppstift de klär i. Det handlar bara om att identifiera vilken färg det röda är blandat med, blått eller gult? Tänk till exempel att jordgubbsrött går bra till en varm ton och hallonrött är fint till den kallare hyn. 

För att göra det lite enklare har jag valt ut två läppstift från serien LOreal Color Riche som vid en första anblick är rätt lika i färgen. Som du kan se på bilden ovan har läppstiftet till vänster, Perfect red, mer gult i sig än Deep Raspberry till höger. Precis som OPI-lacket First date at the Golden Gate passar Perfect Red till dig med en varmare underton, medan du med en kallare hudton klär jättefint i Deep Raspberry och nagellacket Bewitching från Revlon.


Vilken foundation vid varm eller kall hudton?

Känner du dig osäker på hur du ska välja foundation? Kanske gjorde det här med kall och varm hudnyans det bara mer förvirrande? Lugn - det är faktiskt rätt enkelt att hitta rätt i foundationdjungeln. :)

Exempelvis den populära serien med Loreal True Match, där foundation i flera nyanser ingår har kategoriserats riktigt smart! Varje nyans är indelad i antingen varma, kalla eller neutrala toner - W för varm, C för kall och N för neutral. Som exempel kan jag nämna våra tre storsäljare Loreal True Match foundation W4 Golden Natural, Loreal True Match foundation N2 Vanilla och Loreal True Match foundation C1 Rose Ivory. Med detta klart för dig är det genast lättare att hitta fram till den nyans du bör köpa. 


Få mer inspiration

Om jag har lyckats väcka din nyfikenhet och du vill se exempel på personer som kan ge dig vidare inspiration, rekommenderar jag att du bildgooglar. Sök exempelvis efter bilder på prinsessan Madeleine, Michelle Obama, Jessica Alba, Jennifer Aniston, Rachel Bilson eller Jennifer Lawrence om du har en varm hudton. Bildgoogla danska kronprinsessan Mary, Kate Middleton, Izabella Scorupco, Rihanna, January Jones eller Rutina Wesley om du vill se fina kombinationer med kalla färger.

Välkommen till Luxplus