Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
blond hårfärg, ta hand om blont hår, färgbomb 1002, få bort gult hår, bleka hår

Ta hand om din blonda hårfärg

Av Madelen Rosengren
Blondin? Eller planer på att bli? Här får du ett gäng tips på hur du tar hand om blont hår under sommaren och får håret att se strålande ut!

Har du också fastnat för trenden att bli blond i sommar? Eller funderar du på att ta steget och bleka håret? Blondiner har ju roligare sägs det, men för att bibehålla det roliga krävs en del underhåll för ett vackert och välvårdat blont hår. 

Under sommaren utsätts håret för en hel del påfrestande saker. Solens strålar, badvatten, klorvatten, massa hårprodukter, hårsnoddar, blött hår som ska redas ut och styling med hårfön, locktång och plattång. Känner du igen dig i dassig hårfärg, torrt hår som ser slitet och livlöst ut, gula toner i håret och trots en snygg blondering nyligen ser håret helt glanslöst ut? Då ska du läsa vidare så du vet hur du får blont hår blankt och välvårdat igen! 


Tänk på detta om du är blond

Vare sig du väljer att lägga håret i händerna på en frisör eller om du är modig nog att testa dig fram hemma med att bleka håret bör du ha i åtanke att ditt blonda hår kommer behöva extra vård den närmaste tiden. När man väl har bestämt sig för att bleka håret, lägga slingor, att man vill ha en balayage-effekt eller ombre, eller om man har eller ska göra blonda slingor i håret ska man vara medveten om att man utsätter sitt utseende för en risk. När man tar sig för att avbleka håret tar man nämligen bort allt pigment från håret, och har man skört hår, till exempel för att håret redan har färgats finns det stor risk att man sliter väldigt mycket på håret. 

Därför har vi här nedanför sammanställt en lista med en rad produkter från vårt sortiment som vi rekommenderar, så att du med gott samvete kan vara en snygg blondin och samtidigt bibehålla hårets kvalitet och välvårdade utseende. Schampo för blont hår

För att få den blonda färgen att hålla så länge som möjligt är det viktigt att använda schampo och balsam för färgat hår. Allra helst ett schampo för blont hår. I vårt sortiment hittar du många sorters schampo och conditioner för blondiner från flera olika märken och med olika egenskaper. Här kommer ett urval.


 • Redken Blonde Idol Sulfate Free Shampoo är ett sulfatfritt schampo som tillför håret fukt och varsamt rengör och skyddar det blekta håret.
 • Paul Mitchell Forever Blonde Shampoo är ytterligare ett sulfatfritt schampo för blont hår som skonsamt rengör håret, samt vårdar och skyddar skadade längder och torra toppar.
 • Schwarzkopf Blondme Color Enhancing Blonde Shampoo Rich Caramel är ett schampo för dig med varma blonda nyanser. Schampot ger intensiv vård och neutraliserar och förbättrar hårfärgen. Innehåller pigment och UV-filter.
 • Urtekram Camomile Shampoo Blond är ett ekologiskt schampo för blont hår som ger håret fukt, vård och glans tack vare kamomill och kamomillolja, aloe vera och glycerin.
 • Revlon Interactives Blonde Sublime Shampoo ger fukt och vårdar slitet blont hår. Schampot gör håret glansigt och mjukt.
 • Matrix Total Results Hello Blondie Shampoo hjälper håret att återfå sin lyster och glans, rengör och gör det mjukt och lätt att reda ut. 


Kolla också in duoförpackningarna med både schampo och balsam, Tigi Bed Head Dumb Blonde Tween Duo 2 x 750 ml och Tigi Catwalk Fashionista Tween Duo 2 x 750 ml.

Ett mycket smart tips till blondiner är också räddaren i nöden när man inte hinner duscha - torrschampo för blondiner från Batiste! Klicka hem torrschampot Batiste Light & Blonde Dry Shampoo och du är alltid redo.Balsam för blont hår och hårinpackning för blondiner

A och O när det gäller att vårda sitt hår, oavsett om man har blond hårfärg eller inte, är ju att vårda det och skämma bort håret med balsam efter varje tvätt och hårinpackningar då och då. Ska man färga håret blont eller bibehålla sin fina blonda ton behöver man bunkra upp med diverse produkter.

Beroende på vilken blond nyans man har i håret är vissa balsam mer eller mindre lämpliga för dem med blont hår. Här kommer ett litet urval från vårt sortiment med conditioner for blondes som vårdar blont hår.


 • Paul Mitchell Forever Blonde Conditioner ger intensiv vård till ditt blonda hår och gör det lätt att reda ut. Balsamet hjälper till att reparera skador på blont hår och efterlämnar det lent och fint.
 • KMS California Color Vitality Blonde Treatment är ett balsam som motverkar gula toner i blont hår och hjälper till att bibehålla håret blont. Reparerar skadat blekt hår, mjukgör och innehåller UV-filter.
 • Urtekram Camomile Balsam Blont Hår är ekologiskt och innehåller precis som schampot kamomill och kamomillolja, aloe vera och glycerin. Balsamet gör håret mjukt, lätt att borsta och glansigt.
 • Toni & Guy Warm Blonde Conditioner är det perfekta balsamet för dig med med guldigt blont hår som drar åt det varma hållet. Balsamet lämnar håret blankt, har UV-filter och innehåller vitaminer och olja.
 • Matrix Total Results Hello Blondie Conditioner innehåller kamomill som gör håret mjukt, lätt att reda ut och ger det blonda håret glans. Detta balsam får håret att se välvårdat och vackert blont ut.
 • Wella Professionals Color Recharge Conditioner Warm Blond fräschar upp de blonda tonerna i håret med hjälp av pigment och ger håret en intensivt vårdande kur med ett mjukt och lent resultat.


Hjälp håret är gult - vad gör jag?!

Det är roligare med blont hår säger dem... Lyckligtvis finns det mycket enkla knep som löser problemet när det blonda håret har blivit gult eller orange!

Många upplever när de bleker sitt hår att håret har blivit gult eller orange efter att de har tvättar ur avblekningsmedlet. Detta beror oftast på att de egna pigmenten i håret, som är röda och gula, inte helt har velat ge med sig och därför ger en gulaktig ton i håret eller ett morotsfärgat orange hår. Även om man kommer hem från frisören med en helt perfekt iskall, vacker blond färg kan det efter ett tag hända att håret får en gräslig gul nyans.

Det är ju nämligen så att en blondering kräver underhåll, inte minst för att bibehålla den önskade blonda nyansen. Håll dessutom i åtanke att det inte bara gäller dem som har valt en kall blond färg, utan även om du har en varm blond färg, en guldig eller blond hårfärg med inslag av guld, en kola- eller karamellblond hårfärg eller om du är askblond, har sandfärgat hår eller är platinablond. Så får du bort den gula tonen i håret

Inte bara de som blekt sitt hår har problem med gula nyanser i håret. När man blir äldre och pigmentet försvinner och håret blir vitt eller grått drar håret ofta åt det gula hållet. Detta har en helt naturlig och biologisk förklaring som jag läste för ett tag sedan, det har med urinämnen att göra. (Vill du veta mer är du välkommen att googla.) 

Men, vare sig man har ljust hår av naturen eller om man har blekt håret så är ju inte lösningen att bleka det igen och igen för att få bort den gula hårfärgen. Det håller håret inte för eftersom det sliter oerhört på håret att utsätta det för väteperoxid alltför ofta! Stadierna när man gör en avblekning och tar bort pigmenten är ju trots allt rött, orange, gult, vitt och sedan går håret av. Därför bör du använda dig av skonsamma produkter speciellt framtagna för att just få bort de gula tonerna från håret. 

Här är mina sju bästa tips på skonsamma produkter för att få bort gul hårfärg.


 • L'Oreal Serie Expert Silver Shampoo, ett silverschampo som effektivt tar bort de gula nyanserna i håret och efterlämnar det blankt och glansigt.
 • Revlon Nutri Color Creme 1002, kanske den mest älskade färgbomben från Revlon då den med sina violetta toner neutraliserar de gula tonerna i håret mycket effektivt, samtidigt som det vårdar håret som en hårinpackning - på tre minuter! Läs mer här - så fungerar en färgbomb från Revlon.
 • Joico Color Endure Violet finns som både schampo och balsam och används med fördel ihop. Även i dessa produkter är det violetta ämnen som tar sig an jobbet och neutraliserar det gula i håret. Innehåller UV-skydd. Joico Color Endure Violet är överösta med positiv kritik på internet och många menar att både schampot och balsamet håller vad de lovar och får effektivt bort gula nyanser från håret. Var dock uppmärksam på att balsamet kan irritera huden - testa på en liten fläck på armen eller liknande innan du använder produkten.
 • Biosilk Color Therapy Cool Blonde Shampoo är fritt från sulfater och låter violetta ingredienser neutralisera den gula färgen i håret. Schampot rengör skonsamt och efterlämnar håret blankt.
 • L'Oreal Shine Blonde Shampoo ger också effekten av ett renare och blondare eller vitare hår med egenskaper som tar bort gula nyanser från håret. Schampot vårdar och skyddar håret och ger det glans. Innehåller ämnen som förhindrar att hårfärgen blir matt och livlös genom att neutralisera kalkvatten. 
 • Wella Professionals Color Recharge Cool Blond Shampoo är föga förvånande ytterligare ett violett schampo som ger dig en ren och klar blond, vit eller grå hårfärg tack vare innehållet av pigment. Super om du vill ha mjukt och fint hår.
 • Osmo Colour Mission Silvering Shampoo är ett sulfatfritt schampo som ger ditt gulaktiga hår nytt liv med den violetta färgen som neutraliserare. Silverschampot lämnar håret mjukt och blankt - och blont.Ögonbrynspenna för ljusa ögonbryn

Det har på senare tid varit väldigt populärt med att markera sina ögonbryn, och har man väldigt ljusa ögonbryn kan det vara svårt att hitta rätt nyans på ögonbrynspenna, ögonbrynsskugga eller mascara för ögonbryn för att matcha sitt blonda hår. Därför kommer här tre tips på produkter till ögonbrynen som passar dig som är blond.


 • W7 Brow Master 3 In 1 Brow Pencil Definer Blonde
 • Maybelline Brow Satin Duo Pencil Dark Blond 
 • Maybelline Brow Drama Sculpting Mascara Dark Blond 


Färga håret blont - Lista med billig hårfärg

Är du sugen på att testa att färga eller bleka ditt hår hemma, eller om du vill snygga till din utväxt, hittar du flera olika blonda hårfärger i olika nyanser i vårt sortiment. Just nu har vi flera hårfärger på väg i lager, däribland billig permanent hårfärg. Håll utkik!


 • Garnier Nutrisse Radiance Natural Blonde 8.03
 • Garnier Nutrisse Foam 9,3 Light Beige Blonde
 • Garnier Nutrisse 10.23 Natural Light Beige Blonde
 • Garnier Belle Color Blonde Pre-Lightener
 • Garnier Nutrisse 10.31 Natural Extra Light Ash Blonde
 • Garnier Belle Color 10.13 Ivory Blonde
 • L'Oreal Preference Mousse Icy Blonde 10.21
 • Milkshake Illuminate Lightening Oil


Vill du ha en snabblösning som gör att du kan dölja din utväxt och grått hår på ett kick, ska du se hit! Brittiska W7 har tagit fram ett kit med puder som du borstar på håret och som effektivt döljer utväxten. Du hittar kitet under namnet W7 Root Cover Up Kit Blonde, och det tvättas ur håret med vanligt schampo.

Missa inte stylingprodukten Tigi Bed Head Dumb Blonde Smoothing Stuff för dig med blont hår. Stylingkrämen ger ditt blonda hår massor av glans, fukt och ger hårstråna en vårdande behandling som efterlämnar håret lent och frissfritt. Tigi Bed Head Dumb Blonde Smoothing Stuff skyddar dessutom mot UV-skador på håret.

För att ta reda på vilken blond nyans på ditt hår du klär bäst i vill jag passa på att tipsa om en artikel som tar upp just detta! Med denna lilla guide kan du förhoppningsvis fatta beslutet enklare huruvida du klär bäst i en iskall blond hårfärg eller en guldig blond. 

Välkommen till Luxplus

Luxplus är en medlemsklubb där du kan uppnå stora besparingar på alla våra produkter. Du kan välja att handla till våra normalpriser eller skpa ett medlemskap och få stora medlemserbjduanden. Första månaden är gratis, därefter kostar det 89 kr / mån. Du kan avsluta när du vill.Läs mer

Våra medlemspriser ÄR mycket lägre än våra normalpriser. Vi köper nämligen in ett stort urval av produkter med äkthetsgaranti direkt från de största leverantörerna – så våra medlemmar kan få dem billigt.

Utöver besparingarna på produkterna, får du som medlem också gratis frakt på ALLA beställningar.

Första månaden är gratis, därefter kostar det 89,-/mån. Och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst fram till slutet av en medlemsperiod. Läs mer