Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
feminin parfym, clean parfym, calvin klein euphoria, dkny fresh blossom, damdoft

Rosa parfym - inte alltid vad du tror

Av Karolina Stockhaus, parfymexpert
Rosa parfym är givetvis samma sak som tjejig parfym! Eller..? Lär dig mer om rosa parfymer, dess skillnader och vem som passar i vilken doft.

Så fort vädergudarna visar oss sitt snällare ansikte börjar de flesta tänka på förändringar i sin garderob. Vi byter ut de varmare jackorna mot tunnare trenchcoats, lägger undan ulltröjorna samt byter ut doftgarderoben för att ersätta de tyngre, mörkare dofter med lite lättare fruktiga och blommiga noter. Rosa parfymer är oftast söta, subtila och det sägs att de passar romantiska kvinnor i alla åldrar. Det finns tusentals dofter på marknaden som doftar just... rosa: rosa blommor och rosa frukter som man oftast hittar i rosa parfymflakonger. De rosa parfymflaskorna eller den rosa vätskan i parfymflaskan associeras med kvinnliga kompositioner och feminin doft, men också med en energisk blommig-fruktig explosion av optimism (har det något med väder att göra månntro?). Känner du igen dig i den beskrivningen så har du säkert minst en rosa doft i gömmorna, eller hur? :)


Feminin parfym till sommaren

På våren och till sommaren väljer vi oftast parfymer med lätta, uppfriskande och energigivande dofter. Vi ställer undan våra orientaler, kryddiga, träiga kompositioner som vi trivs med under de kallare månaderna. Det är särskilt viktigt i våra breddgrader, där vi alla har så starkt behov av att sätta en tydlig gräns mellan mörka, kalla månader och dessa fantastiska soliga, kaprifoldoftande dagar. För till exempel i Mellanöstern använder man ju supertunga dofter trots den höga temperaturen. En vanesak.

Redan till sen vår lanseras det många olika vår- och sommardofter som ’‘ska’’ vara aktuella för den kommande säsongen. Men i själva verket finns det så många likadoftande parfymer lämpliga för denna underbara årstid att det inte spelar någon roll om det är nyheter eller inte - doften ska ge uttryck för vår personlighet och det ändrar man inte baserat på årstid :). Vi alla har våra romantiska inre egenskaper oavsett hur mycket vi än förnekar dem, och detta gör att vi ibland helt enkelt vill dofta "flickigt" och feminint. Kom ihåg dock att trots sin rosa färg (på flaskan, vätskan eller kartongen) och relativt närliggande karaktär så kan olika parfymer skilja sig markant ifrån varandra.


 

Hitta rätt parfym till tjej

I det här inlägget presenterar jag några sötare, flickaktiga, trevliga dofter för alla som söker en bra doft att välkomna soliga dagar med. Eller varför inte gifta sig i? Ta studenten? Gå på date iklädd i en sådan doft? Om du gillar typiskt "rosa dofter" så kolla efter parfymer som innehåller noter av till exempel apelsinblomma, fresia, jasmin, lotusblomma eller pion.

Tänk också på vilka dofter som ger dig mest glädje och energi? Det är naturligtvis personligt, men här kommer några förslag:

 

  • Clean Skin - en av de mest populära parfymerna på den svenska marknaden just nu. Clean Skin är en väldigt neutral vardagsdoft som består av olika blommor och vit mysk, en allround doft för kvinnor i alla åldrar helt enkelt.
  • Burberry Touch For Women - som att sitta på en bädd av mjuk ekmossa och blomsterblad. En doft där ros och bär i par med cederträ följer en i några timmar för att senare övergå till djupare toner av tonkabönor och vanilj. Tillsatsen av cederträet gör att den inte är för söt eller påträngande. 
  • DKNY Be Delicious Fresh Blossom - en sommarfest för sinnena i den populära äppelformade flaskan. Den saftiga och uppfriskande doften innehåller noter av äpple, grapefrukt, jasmin, ros och sandelträ. Sötman i den doften står liljekonvaljen och aprikoser för.
  • Aquolina Pink Sugar - fruktig sockervadd med vaniljssås på - bästsäljande sötbomben för den yngre publiken. Är du på humör för gourmander så slå till på denna.
  • Calvin Klein Euphoria - mångas favorit. En krispig doft med inslag av delikata blommor som t.ex. lotus och orkidée med en stabil, träig bas.
  • Burberry Body Tender - lite grönare alternativ med inslag av äpple och  citrusfrukter med en bas av vanilj, ros och mysk.

 

Ja, för att summera det hela - rosa parfymer har många ansikten! :) Nu hoppas jag bara att sommaren kom hit för att stanna! Håll tummarna!Välkommen till Luxplus