Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Reference of Sweden, ref, svensk hårvård, svenska hårprodukter, bra schampo

REF - Svensk hårvård

Av Madelen Rosengren
Lär känna det svenska hårvårdsmärket Reference of Sweden - REF - och hitta nya favoritprodukter att fylla badrumshyllorna med.

Reference of Sweden, eller kort och gott bara Ref, är det svenska hårvårdsmärket med ett komplett sortiment med professionella salongsprodukter. Det ska sägas att det inte är överdrivet många produkter i deras utbud, men i gengäld erbjuder Ref of Sweden exakt vad man behöver. Varken mer eller mindre. Och jag kan tycka att det är ganska skönt med ett märke som håller sitt sortiment till få, men riktigt bra produkter. 

På kort tid har Reference of Sweden gjort sig ett namn, och inte bara i Sverige. I dagsläget finns de på marknaden i hela 28 länder. Reference of Sweden är noga med att spegla svenska principer och förväntningar, och produktionen av Ref hårprodukter sker i Sverige, vilket märket tar stolthet i och tydligt nämner som en viktig del av märkets identitet.


Reference of Sweden tre siffror

Kanske har du tidigare stött på hårprodukter från Reference of Sweden hos din frisör? Det som gör att Ref haircare särskiljer sig från alla andra hårmärken på marknaden är bland annat att de har skapat ett unikt, men ack så simpelt system för konsumenter att använda så de kan orientera sig i deras sortiment. Det handlar om tre siffror. 

För att göra det riktigt lätt för konsumenterna att hitta rätt produkt ur sortimentet utan att behöva plöja igenom långa och intetsägande produktbeskrivningar har Ref märkt sina produkter med tre siffror. Dessa tre siffror indikerar stadga alternativt vårdande egenskaper, glans och volym på en skala från 0 till 5, där 0 betyder inte alls och 5 är högsta möjliga. Utöver att dessa tre siffror tydligt står på varje produkt finns en enkel tabell på framsidan där man direkt ser vad varje hårprodukt har för karaktäristiska egenskaper. 

Min personliga favoritprodukt från produktsortimentet är Reference of Sweden Dry Shampoo Brown 204, ett torrschampo som på skalan har 2 i stadga, 0 i glans och som ger volym enligt 4 på skalan. Kort och gott har vi då - 204. Smidigt, eller hur? Ref hårprodukter

I sortimentet hittar du fem olika varianter på schampo och fyra sorters balsam, alla med olika egenskaper som enkelt identifieras med hjälp av siffersystemet. I sortimentet hittar du också hårinpackningar i samma serie som schampo och balsam.

När jag för ett par år sedan blev introducerad till Ref of Swedens sortiment hos frisören var deras färgbevarande schampo och balsam de första produkterna jag testade. Jag kommer ihåg att min frisör berättade med entusiasm kring detta nya svenska märke, produkternas innehåll och egenskaper. Hon framhöll att Reference of Sweden schampo och balsam inte innehåller parabener eller sulfater, och eftersom jag gillar att testa nya produkter fick Ref  hårprodukter följa med hem. 

Min uppfattning av schampot och balsamet från Ref var uteslutande positiv, och det är därför jag är extra glad över att vi nu har fått in produkterna i Luxplus sortiment! Produkterna har en god och fräsch doft, de vårdar håret och får det att kännas rent och riktigt bortskämt med fukt och näring. Schampot och balsamet fick det att glänsa blankt och vackert och de gav mitt hår en extra volymboost - allt i linje med vad produkternas siffror 544 utlovade. 


Ref of Sweden stylingprodukter

När det kommer till stylingprodukter från Reference of Sweden är det än en gång ett bra utbud av basprodukter. De täcker in alla delar av stylingen, och jag kan på rak arm inte komma på någon produkt som jag känner ett behov av som inte finns i deras sortiment. Dessutom skönt att snabbt och effektivt kunna läsa sig till vad jag kan förvänta mig av produkten. Varje siffra låter mig veta om jag kommer få blankt hår eller inte, om produkten kan förväntas hålla hela kvällen eller hur mycket volymeffekt den ger mig. Så smidigt!

Som jag innan nämnde använder jag frekvent torrschampo från Reference of Sweden när jag vill ha extra volym. Jag har fastnat för det torrschampo som har en brun färg som gör att produkten inte syns så tydligt mot min mörka hårfärg, och den ger mig precis den effekt jag är ute efter. Visst, produkten i sig kanske inte ger mig ett extremt resultat, tänk Elisabet Höglund-volym, men torrschampot gör att volymen håller hela dagen, och mer begär jag inte. Vill jag ha extra volym är det bara att tupera först. Sprayar jag torrschampot in mot rötterna och undviker det översta lagret hår är den matta finishen inte ett problem om jag vill hålla håret blankt. Att stadgan ligger på en tvåa tycker jag är lagom, och vill jag ha mer effekt är det som sagt bara att använda tuperingskam och eventuellt hårsprayet REF 545 Hold & Shine.Ref of Sweden hårborstar

Stylingprodukter till håret, schampo och vårdande produkter i all ära, ibland är det bara en riktigt bra borste man har behov av. I det avskalade sortimentet från Reference of Sweden hittar du än en gång grundläggande produkter - Ref of Sweden Detangler Brush, Ref of Sweden Paddle Brush och Ref of Sweden Styling Brush. Värmeborstarna Ref of Sweden Hot Curling Brush finns i fem olika storlekar, så det är bara att klicka hem den du föredrar! 

Välkommen till Luxplus