Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
vaniljparfym, damparfym vanilj, herrparfym vanilj, fantasy britney spears,

Parfym som doftar vanilj

Av Karolina Stockhaus, parfymexpert
Gillar du parfym med vaniljdoft? Du är inte ensam! Läs parfymexpertens tips på vaniljparfymer till både män och kvinnor.

Idag skulle jag vilja uppmärksamma en av de vanligaste och mest omtyckta parfymingredienserna i parfym - nämligen den fantastiska vaniljen. Parfymörerna älskar vanilj för den är så lättarbetad, den blandar sig ihop med väldigt många andra doftnoter på ett alldeles fantastiskt sätt. Och vi parfymanvändare älskar vanilj för den härliga mjukheten, värme och sensualitet den tillför våra dofter. Den kan dofta elegant, rikt och djupt, men den kan också vara lekfull, enkel och mumsig. Den kan blandas med kryddor, amberackord och vita blommor, men fungerar lika bra med fruktiga noter och gourmandiga inslag som kokos eller kola. 

Det finns naturligtvis olika syntetiska ersättare till vaniljen som kan finnas i lite billigare dofter, men i de flesta fall funkar det fint med dessa, ungefär som i matlagningen – en äkta vaniljstång kan ibland ersättas med vanillin…

Min kärlek till vanilj i parfymer började på 90-talet med en pudrig vaniljbomb med tonkabönor som boostade den vanilijaktiga touchen ännu mer. Nu finns det tack och lov många fler dofter att välja mellan, beroende på vad mer vill vi ha i en vaniljparfym. Den noten kan finnas i både dam- och herrdofter, så omtyckt är den.


Goda vaniljparfymer som håller länge

Vi kan börja med den söta, kvinnliga Britney Spears Intimate Fantasy. Inte för söt tack vare mysken som balanserar sötman med lite grönska, ett bra val för en varm sommarkväll eller en date kanske? Skiljer sig ganska mycket från den första, rosa Fantasy som fokuserade kring vit choklad och tropiska frukter – denna är definitivt bättre!

För att hoppa över till vaniljdofternas annorlunda sida testa gärna Deep Red av Hugo Boss – en överraskande blandning av blodapelsiner, grapefrukt, mandariner, vinbär och träaktiga noter som blandar sig så bra med sensuella vaniljen och ingefära, freesia och även lite tuberos. Inte söt och sexig som få!

En av världens mest sålda vaniljdröm (eller... mardröm för vissa), lika älskad som hatad – Thierry Mugler Angel. En doft med stort ego, den första parfymen utan blommiga ingredienser - bara vanilj, patchouli, choklad, kola, honung, tonkabönor, sockervadd, sandelträ och lite frukt på det. Otroligt hållbar! Och krävande, men vacker!Vaniljparfym herr

Jag glömmer inte herrdofter! Två olika dofter med en stabil vaniljryggrad – Versace Eros, ett perfekt val till sommaren, innehåller en massa vanilj som inte alls blir tung eller söt tack vare fräscha citrusar och mynta, lite ceder och tonkabönor. Doften behåller sin aromatiska karaktär för den innehåller ekmossa och vetiver också. Passar utmärkt till jeansen och linnekavajen!

Det andra valet faller på David Beckham Beyond. Väldigt nice kändisdoft med lite mindre vanilj, men med en hel del kryddor som kardemumma och peppar, citrusar och med träig, amberaktig bas. Lite mer tonad än Eros, på något sätt mer komplex. Passar fint till jobbet, till festen, både på dag- och nattid, whenever och where ever you want. Det är ett bra tecken!


Populära vaniljparfymer

Tittar man närmare på storsäljardofter som släpptes under senaste åren så är det tydligt att vanilj är här för att stanna – La Vie est Belle från Lancome, This is her från designduon Zadig&Voltaire, YSL Black Opium, Armani Si för att nämna några. Vaniljdrottningen Shalimar säljs fortfarande i miljoner flaskor per år, vi helt enkelt älskar vår vanilj!

Som du ser – vaniljen i parfymer är verkligen mångfacetterad, det finns vaniljdofter som passar alla och olika tillfällen, man kan nästan bygga en hel doftgarderob av dofter som innehåller vanilj och det blir ändå helt olika upplevelser. Visst är det kul med parfymvärlden? ;)

Välkommen till Luxplus

Luxplus är en medlemsklubb där du kan uppnå stora besparingar på alla våra produkter. Du kan välja att handla till våra normalpriser eller skpa ett medlemskap och få stora medlemserbjduanden. Första månaden är gratis, därefter kostar det 89 kr / mån. Du kan avsluta när du vill.Läs mer

Våra medlemspriser ÄR mycket lägre än våra normalpriser. Vi köper nämligen in ett stort urval av produkter med äkthetsgaranti direkt från de största leverantörerna – så våra medlemmar kan få dem billigt.

Utöver besparingarna på produkterna, får du som medlem också gratis frakt på ALLA beställningar.

Första månaden är gratis, därefter kostar det 89,-/mån. Och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst fram till slutet av en medlemsperiod. Läs mer