Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
konjacsvamp, konjaksvamp, konjac svamp, konjac sponge, konjak svamp

Nyhet! Konjacsvampar

Av Luxplus
Konjacsvamp? Vad är det? Få svar på varför konjacsvampen har tagit svenskarna med storm, samt vilken färg på svamp som passar till din hud.

Har du också lagt märke till att det som kallas konjacsvampar nämnts så gott som överallt på sista tiden? Läs vidare och se om det nya sättet att rengöra huden är något för dig att satsa på. 

Vad är konjacsvampar?

Konjacsvampen är en naturlig, skonsam, ekologisk natursvamp som används till att rengöra ansikte och kropp. Det unika med svampen är att den exfolierar bättre och mer djupgående än en normal ansiktskrubb eller ansiktstvätt, och du får därför en mer effektiv effekt. Du kan själv styra hur ”grov” din rengöring ska vara allt efter hur hårt du pressar svampen mot huden. Har du en känslig hud som inte inte riktigt tål exfoliering och ansiktstvål kan konjacsvampen därför vara ett riktigt bra alternativ. Med konjacsvampen behöver du nämligen inte nödvändigtvis använda andra produkter när du tvättar ansiktet. Svampen rensar huden helt naturligt genom att skrubba bort smuts och döda hudceller från översta hudlagret. Har du en favoritprodukt som du är nöjd med och inte vill undvara vid rengöring kan du förstås använda denna ihop med din rengöringssvamp. 

Varför använda en svamp till rengöring?

Poängen med att rengöra huden med en konjacsvamp är att få bort alla orenheter, smuts, föroreningar och rester av makeup, så din hud är helt ren och förberedd att ta emot de välgörande ingredienserna från din ansiktskräm. Smörjer du bara kräm i ansiktet utan att först rengöra huden har den ingen möjlighet att ta till sig av produktens goda egenskaper, och en dyr kräm kan bli helt verkningslös.

Det är självklart inte bara ditt ansikte som kan få glädje av att bli putsad med en svamp. Svamparna i den stöore storleken är framställda just till kroppen, och genom att massera dig med en konjacsvamp kan du stimulera blodcirkulationen och därmed påverka huden att bilda nya hudceller. En stor bonus är att massagen också kan förhindra bildandet av celluliter just genom att du ökar blodflödet.

Viktigast av allt är att konjacsvampen är en naturprodukt som är 100% parfymfri, parabenfri och är helt utan färgämnen, och kan användas även till den mest ömtåliga hud.

Hur använder man konjacsvampen?

Vi snackar här om en tvättsvamp, och det har du troligtvis stött på förr. Den ska vara våt, ska skrubbas på huden och efter användning ska den låta torkas. Kort sagt.

En mer detaljerad bruksanvisning till konjacsvampen kommer här: 

  • Starta med att låta svampen bli blöt helt igenom och pressa ur överflödet av vattnet. Den ska inte vara helt torr när du använder den, utan fuktig.

  • Massera huden med små cirkelrörelser. Du styr själv hur noggrann och djupgående exfolieringen blir genom trycket mot huden. Du kan även använda svampen runt ögonen, förutsatt att du är försiktig. Det kan vara enklare att komma åt om du håller svampen på tvären.

  • Du kan använda din konjacsvamp så ofta som 1-2 gånger om dagen i ansiktet. Om morgonen innan dagkräm och makeup, och på kvällen när du har tvättat bort sminket innan du smörjer in dig med en välgörande nattkräm.

  • Till kroppen kan du använda konjacsvampen varje gång du duschar för att få en mjuk och fin hud med lyster.

  • När du är färdig sköljer du svampen och hänger upp den på tork. På varje svamp sitter det ett snöre så den kan hängas upp utan besvär. Den ska bli helt snustorr och hård när den torkar.

Tips: För att hålla din konjacsvamp ren och för att den ska hålla under en längre tid är det en bra idé att hälla kokande vatten på den då och då, låt säga en gång i veckan. Alternativt kan du låta den koka i en kastrull i ett par minuter. En konjacsvamp kan hålla i upp till 3 månader om du tar hand om den på bästa sätt.

Spelar de olika färgerna på konjacsvamparna någon roll?

Oh yes! Kanske är det inte helt uppenbart, men de olika färgerna på konjacsvamparna visar vilken unik funktion svampen har, och därför bör du inte vara likgiltig inför vilken svamp du väljer. Så istället för att välja den finaste färgen bör du alltså välja svamp efter den effekt du vill ha. Hitta rätt färg och funktion som passar till just din hud med hjälp av listan nedan.

Vit konjacsvamp - Passar alla

Den vita konjacsvampen är den mildaste varianten och passar till känslig hud. Den kan användas av både vuxna och barn. Den är 100% ren och naturlig och passar till alla hudtyper. Är du tveksam till vilken konjacsvamp du bör välja kan det aldrig bli fel med den vita. Ett säkert kort helt enkelt! 

Svart konjacsvamp - Till fet och oren hud

Upplever du problem med oren och finnig hud med tendens till acne är det den svarta konjacsvampen du bör testa. Svampen innehåller kol från bambu som verkar antibakteriellt och tar bort överflöd av fett och talg samt andra orenheter från huden. När man har en hud som känns väldigt oljig är det en bra idé att hålla sig till en daglig rengöringsrutin, där konjacsvampen kan hjälpa till att få bukt med blemmorna och sörja för att porerna inte blir tilltäppta.

Lila konjacsvamp - Till stressad och irriterad hud

Den lila konjacsvampen innehåller lavendel som är känd för sin lugnande och avstressande effekt på huden. Har du problem med hud som lätt blir röd, oren, torr och irriterad av vind, väder och miljö kan den lila lavendelsvampen återställa din huds balans och göra den extra mjuk.

Grön konjacsvamp - Extra antioxidanter

Den gröna konjacsvampen innehåller grönt te som är känt för sitt höga innehåll av antioxidanter. Med denna svamp tillför du således huden extra vitaminer och mineraler som skyddar huden, håller den hydrerad och motverkar ålderstecken.

Green Tea-svampen är därför riktigt bra till torr hud eller hud som har tagit skada av solen, då den hjälper huden att uppta och bibehålla fukt.

Rosa konjacsvamp - Till känslig och mogen hud

Den rosa konjacsvampen innehåller extrakt från tomat som skyddar huden mot fria radikaler och boostar huden att bilda nya hudceller. Har du en hud som blivit torr och trist att se på, kan den rosa versionen ge ditt ansikte extra lyster. Innehållet av lycopene (tomatextrakt) lugnar irriterad hud och kan användas vid hudallergi.

Jag hoppas du har blivit lite klokare och känner att du vet allt du behöver för att klicka hem en egen konjacsvamp att rensa bort vintern från huden med. Har du själv bra erfarenheter med konjacsvampar, några tips kring användandet eller andra bra råd får du gärna lämna en kommentar under artikeln så kunskapen kommer fler till godo. :)

Välkommen till Luxplus