Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
parfym Daisy Dream marc jacobs, parfym Acqua di Gio Pour Homme Giorgio Armani

Månadens dofter - Marc Jacobs Daisy Dream och Giorgio Armani Acqua di Gio

Av Madelen Rosengren
Få utlopp för vårkänslorna med hjälp av en ny parfym. Här kommer tips på två klassiker för män och kvinnor att njuta av hela våren.

Nu när solens strålar har börjat visa sig allt oftare kan det vara läge att ge sig själv en ny doft att fira in våren med. Vi har luktat runt och fastnat för två klassiska parfymer för män och kvinnor som passar perfekt under den här tiden på året, då brytpunkten mellan vinter och vår infaller. 


Månadens doft för kvinnor - Daisy Dream från Marc Jacobs

Solens vårstrålar kommer med ett löfte om varmare tider, och med det i åtanke har vi valt ut den populära parfymen Daisy Dream från Marc Jacobs till månadens doft. Ända sedan den släpptes 2014 har den hittat ny publik för varje år, och det är lätt att förstå varför när man känner dess ljuvliga doftnoter. Parfymen är inspirerad av prästkragar som sträcker sig mot en blå himmel och lapar sol, precis som man själv gärna gör så här på vårkanten när solen kommer fram.

Daisy Dream EdT beskrivs bäst som en fräsch, elegant och feminin parfym med en fruktig och blommig doft. Den är lätt och luftig, och ger en fin kontrast till vinterns tunga och kryddiga dofter som lätt blir överväldigande. Daisy Dreams toppnoter inleds med fruktiga toner av päron, björnbär och grapefrukt. I hjärtat kommer dofter av jasmin, litchi och blåregn fram och parfymens bas beskrivs som av en mix av vitt trä, mysk och kokosvatten.

En stor fördel med Daisy Dream är att doften passar en bred publik. Den är tillräckligt ungdomlig för att passa den yngre skaran kvinnor, men sofistikerad nog att passa även de lite äldre. Daisy Dream är en Eau de Toilette.


Månadens doft för män - Acqua di Gio Pour Homme från Giorgio Armani 

Till herrarna har vi valt ut en manlig doft som hämtat inspiration från Medelhavet och solens strålande ljus i området, nämligen Acqua di Gio Pour Homme från Giorgio Armani. Doften associeras med frihet, naturlighet och en fräschör som passar ypperligt på vårkanten. 

Doften är tidlös och kan bäras av män i alla åldrar. Den håller länge utan att vara överväldigande, och är väldigt omtyckt även av kvinnor. Acqua di Gio EdT doftar fräscht, citrusaktigt och manligt och har på ett enastående sätt lyckats fånga doften av friskhet, vind och salt hav på flaska. Parfymen, eller rättare sagt Eau de Toilette-doften, öppnar upp med new hedione, mandarin, kakifrukt/persimon/sharon, rosmarin och bergamott. I hjärtat hittar vi marina noter och i basnoterna i form av patchouli, cederträ och mysk ger tyngd åt parfymen. 


Bonusinfo: Hedione är en kemiskt framställd arom som används i parfymer och som ska påminna om doften från magnolia/jasmin. Det finns studier som menar att den här doften får kvinnor att bli upphetsade, och det refereras till att det var tack vare sin parfym Steve McQueen lyckades bli en tjejmagnet. ;) Namnet hedione kommer från grekiskans “hedone” som betyder lust och/eller tillfredsställelse. Det lite tråkigare kemiska namnet är methyl dihydro-jasmonate. 

Välkommen till Luxplus