Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
urtekram, barnvänliga hudvårdsprodukter, ekologisk hudvård, derma, neutral,

Lyxigt och snällt till mor och barn

Av Lonni Sandbjerg
Är du gravid eller nybliven mor? Är ord som ekologiskt, allergivänligt, parfym- och parabenfritt i fokus? Hitta rätt produkter till er här.

Det kan vara svårt att undvika kontakt med kemiska och konstgjorda ämnen i din och ditt barns vardag. Marknaden är full med krämer, schampon, tandkrämer, tvålsorter och så vidare som vi använder till både oss själva och våra barn utan att tänka på om de innehåller skadliga ämnen.

Våra bästa tips är att använda kända varumärken märkta med ekologisk certifiering, Astma- och Allergiförbundets märke och även Svanenmärket som säkrar att produkten inte innehåller ämnen som kan vara hormonförändrande eller hormonstörande.

Om du helt vill undvika parfym och hormonstörande ämnen i de produkter du och dina barn använder har vi förslag på ett par vårdprodukter från det danska märket Urtekram som är ekologiska, allergitestade, parfymfria och parabenfria – alltså ren och säker lyx till dig och ditt barn.

 

Först lite ekologisk lyx till mamma


Urtekram No Perfume Shampoo Normalt Hår

Det parfymfria schampot från Urtekram innehåller ekologisk aloe vera som ger ditt hår massor av fukt och gör det lätt att reda ut. Är du gravid är det en väldigt bra idé att byta ut ditt sedvanliga schampo mot denna parfymfria variant för att undvika kontakt med parfym. Har ditt barn nått en ålder där håret är långt nog för att tvättas med schampo kan du också använda det till barnet utan bekymmer.


Urtekram No Perfume Deokrystal Roll-On

Urtekram No Perfume Deokrystal Roll-On är en superbra ekologisk deodorant utan parfym och parabener. Deodoranten innehåller glycerin som mjukgör och vårdar huden. När du använder deodorant i armhålan är ämnena i närkontakt med din hud och körtlar, och använder du en deodorant med parfym kan ämnena därmed tränga in detta känsliga område och orsaka allergi. Därför är en parfymfri deodorant det optimala valet för dig som är gravid, har känslig hud eller som gärna vill undvika skadliga ämnen. Deodoranten är en roll-ondeo med ytterligare fördelar gentemot en spraydeo, exempelvis andas du inte in produkten som små droppar i luften. Verkligen en bra vardagsprodukt från Urtekram!


Urtekram Mint Tandpasta Med Flour

Du tänker nog inte på det, men många tandkrämer innehåller riktigt många skadliga ämnen som inte alls är nödvändiga, och det kan vara väldigt svårt att hitta ekologisk tandkräm i butikerna. Därför har Urtekram valt att göra en ny serie med ekologisk tandkräm. Vi kan rekommendera Urtekram Mint Tandpasta med flour och aloe vera som är framställd med omtanke för hälsa och miljö och som innehåller godkända ekologiska ingredienser. Med den här tandkrämen kan du med andra ord borsta tänderna utan att munnen kommer i kontakt med skadliga och hälsofarliga ämnen.Och nu till bra ekologisk vård till bebisar och barn


Urtekram No Perfume Baby All-Over Wash

No Perfume Baby All-Over Wash är en ekologisk, parfymfri tvål till bebisar och större barn. Små barn har inte behov av schampo eller att tvättas noggrant, och därför behöver du bara använda en liten klick tvål åt gången. Urtekrams babytvål är mycket mild mot huden och kan användas till både kroppen och håret. Den innehåller ekologisk aloe vera och glycerin som fuktar och vårdar barnets känsliga och ömtåliga hud, och den parfymfria tvålen svider inte i ögonen. En optimal baby- och barnprodukt för dig som tar fasta på ekologiskt leverne och bara vill ha det bästa till ditt barn.

 

Urtekram No Perfume Baby Zinkcreme

Zinksalva är ett oumbärligt redskap i skötväskan och är genialt att ha när den känsliga lilla babybaken har blivit röd. Urtekram No Perfume Baby Zinkcreme innehåller lugnande och naturliga ingredienser som aloe vera, sheasmör och jättenattljusolja som dämpar och lugnar röd hud och håller hudens fuktbalans i schack. Ha alltid en parfymfri zinksalva i din skötväska för att förhindra en röd smärtande babybak!


Urtekram Children Tandpasta Tuttifrutti

Om du själv har bytt till en ekologisk tandkräm utan skadliga ämnen ska ditt barn såklart inte ha det sämre! Urtekram Children Tandpasta Tuttifrutti har en söt fruktsmak som ditt barn kommer älska. Den ekologiska barntandkrämen är tillverkad med uteslutande ekologiska och naturliga ingredienser som krita, aloe vera och myrra som helt naturligt renar tänderna, skyddar tandköttet och desinficerar. Ren ekokärlek till ditt barns mun. We like!

Välkommen till Luxplus