Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
rött läppstift, L'Oreal Color Riche, Lancôme Juicy Tubes, applicera läppenna

Kyssäkta röda läppar - så gör du

Av Lonni Sandbjerg
Visst är det svårt att få läppstiftet att hålla hela kvällen? Läs vår guide till perfekt målade röda läppar som håller.

När vi väljer en look till en specifik date, ett event eller till en partykväll i stan ska vi välja vilken del av ansiktet vi vill framhäva. Givetvis kan man markera både ögon och läppar, men det går lätt överstyr och blir för mycket, och makeupen blir för tung att se på. 

Det är samma princip som när man väljer kläder. Väljer du att visa dina ben, bör du vara mer påklädd på överkroppen. Väljer du urringat, bör du dölja benen. Om du flashar både barm och ben blir det ofta väldigt mycket hud och känns för avklätt. Likaså om du packar in kroppen i en polo och långa byxor så ser det också väldigt tillknäppt. 

De flesta föredrar att framhäva ögonen, då kraftigt läppstift sällan håller en hel kväll, smetas ut och lätt kan se lite jokeraktigt ut snarare än sensuella läppar. 


Men fear not! Här kommer en guide med användbara läpptips som ger dig läckra läppar hela kvällen!


Steg 1 - Läppvård

Se till att dina läppar är fria från döda hudceller och återfuktade. Detta kan du snabbt fixa med hjälp av en läppskrubb medan du duschar (gör din egen läppskrubb, klicka här för recept), eller så tar du en fuktig handduk och skrubbar försiktigt på läpparna. 

När du putsat de torra delarna är det en bra idé att använda ett läppcerat utan färg och som snabbt går in i huden utan att kladda. Mitt älsklingscerat är från EOS och är gjord på 99% naturliga ingredienser. Den fuktar dagen lång och doftar supergott! 


Steg 2 - Läppenna

Ta fram en läppenna och starta med att fylla i amorbågen. Amorbågen är den översta delen av läpparna, direkt under näsan. Därnäst fyller du i mungiporna och fortsätter försiktigt att måla uppåt. Färga gärna lite in mot mitten av läpparna. Pennans kraftiga färg kommer se till att läppstiftet du väljer att använda kommer håller längre. 


Steg 3 - Läppstift

Applicera ditt läppstift. Vill du ha en mer precis kant kan du med fördel använda en syntetisk läppensel.


Steg 4 - Concealer

Ta fram en syntetisk concealerpensel och apllicera ett tunt lager concealer runt läpparna. Detta kommer ge dig en snygg definierad kant. 


Steg 5 - Glans

Avsluta med ett läppglans som du lägger i mitten av läpparna. Tar du glosset på läpparnas kanter finns risken att glosset smetar ut läppennans linjer.


Nu är du redo för kvällen med fina röda läppar - som håller! :)

Välkommen till Luxplus