Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
var ska man ha parfym, spraya parfym, applicera parfym, var parfym, vart parfym,

Guide: Få ut mest möjliga av din parfym

Av Luxplus
Följ dessa 5 steg för att få ut mer av din parfym. Känner du till alla de smarta tricken som får din favoritparfym att hålla längre?

Parfym är något vi alla älskar och lägger mycket pengar på, och jag vill därför komma med ett par goda råd kring hur du får ut så mycket som möjligt av din parfym och får doften att hålla längre.

Där ska du spraya parfymen

Först och främst gäller det att spraya din parfym på de ställen på kroppen som avger värme och där det är bra blodcirkulation. Det får doftnoterna att bli mer intensiva och att sprida sig bättre till hela kroppen och därmed hålla hela dagen.
 
De bästa områdena på kroppen är:
 
  • Handlederna
  • I armvecken
  • Nacken
  • Knävecken – ja, det stämmer. Värmen får parfymen att sprida sig uppåt till resten av kroppen
  • Under örsnibbarna - inte bakom, under!
  • Nederst på halsen
  • Bröstpartiet
Kort sagt alla de ställen där du kan känna din puls.

Fukt hjälper

Vänta med att spraya på din parfym till efter du har smort in din kropp med en bra bodylotion, så din hud är behagligt återfuktad. Parfymen håller nämligen mycket längre på fuktig hud!

Håll avstånd

Håll ett avstånd på ca 20 cm till din hud när du sprayar med parfymen, så sprider sig doftnoterna över ett större område. På så vis håller parfymen mycket längre än om du bara har en koncentrerad mängd på ett mycket litet hudområde.

Undvik

Låt bli att gnida handlederna mot varandra om du har sprayat din parfym på dessa. Det för att gnuggandet förstör de fina doftnoterna och förhindrar dem att arbeta sig in i huden.

Aldrig två samtidigt!

Blanda ALDRIG två olika parfymer samtidigt! Varje parfym är speciellt framtagen och sammansatt av en professionell parfymör, och du riskerar att de två dofterna inte passar ihop alls och att lukten blir en usel kombination.
 
Jag hoppas ni kan använda mina tips så ni får ut mer av era dyra favoritdroppar. :)

Välkommen till Luxplus