Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Stora fylliga läppar naturligt

Fuska dig till snygga läppar

Av Skönhetsexpert Camilla klarskov
Vi visar hur du kan få stora, fylliga Kylie Jenner-läppar med hjälp av tre produkter, helt utan fillers

Matta, fylliga läppar har varit en av det senaste årets allra största skönhetstrender (kanske endast överträffad av markerade bryn och contouring). En av de mest omtalade anhängarna av den fylliga plutmunnen är såklart Kylie Jenner, som fick världens blickar mot sig och startade en våg av rykten när hennes läppar från en dag till en annan fördubblades i storlek. Hon använde sig av den massiva uppmärksamheten för att starta något av ett sminkimperium (man måste närmast ha bott under en sten för att ha kunnat undgå nyheten om hennes superpopulära läppkit), och sedan dess har beauty junkies världen över anammat trenden med stora, matta läppar.

Hur eftersträvansvärda de fylliga läpparna än må vara, är fillers inte alltid ett alternativ för oss som inte är välsignade med naturligt plutiga Angeline Jolie-läppar (om det så är på grund av ekonomi, nålskräck eller principer).

Det är här smink kommer in i bilden. För det går faktiskt att fejka sig till större läppar med hjälp av några få produkter. Detta är en superenkel och rolig metod att experimentera med sitt utseende på, och jag älskar själv att med hjälp av smink få mina läppar att se större ut. Idag ska jag dela med mig av mina tips och tricks för en lite mer avancerad läpprutin, men bli inte rädd av att den innehåller många steg; det hela kan göras på under två minuter och om du vill kan du nöja dig med ett av stegen (läs mer om det i slutet av texten). Låt oss börja!


Måla läpparna - välj den bästa läppennan

För att få illusionen av större läppar ska du använda två bra läppennor som har liknande färg fast i två olika nyanser (du kan även göra en förenklad version med bara en läppenna, men denna guide utgår från att två nyanser används). Eftersom hela tekniken bygger på att överdriva läpparnas naturliga form, är det viktigt att välja läppennor som är matta, då de - till skillnad från produkter med shiny eller glossy finish - kamouflerar att du målar en bit utanför läpparna. De flesta läppennor har dock matt finish, så det ska inte vara svårt att hitta. Jag själv använder normalt beiga eller ljusrosa läppennor, men samma teknik kan så klart användas med alla färger.

Tips: Se till att dina läppennor är nyvässade. Du minskar risken att toppen går av om du placerar dem i frysen tio minuter innan användning. Steg 1: Matta produkter kan ofta kännas torra på läpparna, och det kan därför vara en bra idé att se till att läpparna är mjuka och väl omhändertagna innan du startar. Ta bort döda hudceller genom att applicera lite läppbalsam och skrubba läpparna med socker - superenkelt och effektivt!

Steg 2: Stryk på en ljus concealer runt om och på kanten av läpparna. På detta sätt skapar du en finare övergång när du ska måla utanför läpparna. Steg 3: Använd med fördel lite läpprimer. Här används elf Studio Lip Primer & Plumper Clear Natural

Steg 4: Nu är det dags för overline. Om du tittar på bilden av mina läppar kan du se att den yttre kanten är hudfärgad till skillnad från resten av läpparna. Tanken är att du fyller i denna kant - och även en bit utanför om du vill. Här har jag använt Max Factor Colour Elixir Lip Liner 12 Red BlushSteg 5: Fyll i den yttre delen av över och underläppen, så att bara den inre delen av läpparna är fri från produkter. 

Steg 6: Fyll nu i den innersta delen av läpparna med en läppenna som är lite ljusare än den första, här har jag använt Max Factor Colour Elixir Lip Liner 04 Pink PrincessSteg 7: Blanda färgerna så att de flyter in i varandra -  antingen med fingrarna eller med en liten pensel - tills du får en fin ombré-effekt. 

Steg 8: Detta steg kan du hoppa över, men om du verkligen vill gå all-in med den fylliga looken, kan du med den mörkare läppennan måla streck på några ställen, där väldigt fylliga läppar naturligt skulle få en “rynka”. Sudda även in dessa en smula så att de inte tecknar sig alltför tydligt.Steg 9: Ta lite concealer på en smal pensel för att rätta till längst läppkanten om den inte är helt skarp.

Steg 10: Voila! Kylie Jenner-läppar, utan plastikkirurgi!

Tips: Du kan också avsluta vid steg 4 och sedan använda samma läppenna över hela läppen, det kommer att ge en mer naturlig men ändå fyllig look!

Välkommen till Luxplus